ביסקוטי

קבלו מתכון נפלא של ביסקוטי - עוגיות איטלקיות מפורסמות, פריכות, קראנצ'יות וסופר טעימות, שפשוט להכין בבית, וכיף להגיש ליד הקפה או תה
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-15 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  2. עובדים ב-2 קערות: בקערה אחת מנפים יחד את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח.
  3. בקערה שנייה טורפים את הביצים עם סוכר, סוכר וניל וליקר. יוצקים את הנוזלים לקערה עם החומרים היבשים ומערבבים לקבלת בצק דביק. מערבבים פנימה את האגוזים והשקדים.
  4. בידיים רטובות יוצרים 2 נקניקים באורך כ-30 ס”מ. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 30 דקות או עד שהכיכרות זהובות ויציבות למגע אך עדיין רכות ללחיצה. מצננים לגמרי.
  5. אל תדלגו על שלב הצינון - אחרת הכיכרות יתפוררו ויהיו קשות מאוד לפריסה. אפשר אפילו לאפות את הכיכרות יום מראש, ולפרוס ולאפות אפייה שנייה למחרת.
  6. פורסים בסכין לחם לפרוסות דקות ומניחים על רשת. מחזירים לאפייה נוספת לייבוש, בחום של 140 מעלות למשך 25 דקות, עד שהפרוסות יבשות לגמרי.
  7. מצננים לחלוטין ומגישים עם כוס קפה ליד, לטבילה.

הערות

  • אפשר להחליף את הליקר בכמות זהה של מים/חלב צמחי.
  • אפשר להחליף את השקדים באגוזים לא קלויים, או בתערובת אגוזים.

קטגוריות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (14)

      Avatar
      Foody Foody

      זה פחות נאמן למקור. עדיף להיצמד למתכון

      Avatar
      Foody Foody

      רגיל. את האפיה השניה אפשר בטורבו

      Avatar
      Foody Foody

      כן

    Avatar
    אנגלינה

    וען אין לי ליקר קפה מה אני יכולה לעשות?

      Avatar
      Foody Foody

      להחליף בברנדי או בליקר אחר

    Avatar
    אורלי חימוביץ

    מתכון מצוין. שדרוגים: במקום קמח לבן – קמח כוסמין מלא (מנופה), במקום שקדים – תערובת שקדים מולבנים (שלמים))+אגוזי לוז (קלופים ולא קלויים)+צימוקים+פרוסות משמש מיובש או חמוציות

      Avatar
      Foody Foody

      תודה רבה על העדכון!

    Avatar
    טליה

    היי אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח חיטה מלאה ?? או שעדיף קמח כוסמין ??

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר בקמח כוסמין לבן
      קמחים מלאים כדאי להחליף רק עד חצי מכמות הקמח

    Avatar
    אורטל

    בטעות עירבבתי הכל בקערה אחת והלא יצא בצק. יצא תערובת מפוררת מאוד. יש מה לעשות עם זה?

      Avatar
      Foody Foody

      להמשיך ללוש עד שמתאחד

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody