-
מרכיבים9
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 9 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 35 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 1/2כוסות או 350 גרם קמח לבן
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1/2 כפית מלח דק
-
3 ביצים L
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
2 שקיות סוכר וניל
-
2 כפות ליקר קפה
-
300 גרם שקדים טבעיים
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- עובדים ב-2 קערות: בקערה אחת מנפים יחד את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח.
- בקערה שנייה טורפים את הביצים עם סוכר, סוכר וניל וליקר. יוצקים את הנוזלים לקערה עם החומרים היבשים ומערבבים לקבלת בצק דביק. מערבבים פנימה את השקדים.
- בידיים רטובות יוצרים 2 נקניקים באורך כ-30 ס”מ. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 30 דקות או עד שהכיכרות זהובות ויציבות למגע אך עדיין רכות ללחיצה. מצננים לגמרי.
- אל תדלגו על שלב הצינון - אחרת הכיכרות יתפוררו ויהיו קשות מאוד לפריסה. אפשר אפילו לאפות את הכיכרות יום מראש, ולפרוס ולאפות אפייה שנייה למחרת.
- פורסים בסכין לחם לפרוסות דקות ומניחים על רשת. מחזירים לאפייה נוספת לייבוש, בחום של 140 מעלות למשך 25 דקות, עד שהפרוסות יבשות לגמרי.
- מצננים לחלוטין ומגישים עם כוס קפה ליד, לטבילה.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- עובדים ב-2 קערות: בקערה אחת מנפים יחד את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח.
- בקערה שנייה טורפים את הביצים עם סוכר, סוכר וניל וליקר. יוצקים את הנוזלים לקערה עם החומרים היבשים ומערבבים לקבלת בצק דביק. מערבבים פנימה את השקדים.
- בידיים רטובות יוצרים 2 נקניקים באורך כ-30 ס”מ. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 30 דקות או עד שהכיכרות זהובות ויציבות למגע אך עדיין רכות ללחיצה. מצננים לגמרי.
- אל תדלגו על שלב הצינון - אחרת הכיכרות יתפוררו ויהיו קשות מאוד לפריסה. אפשר אפילו לאפות את הכיכרות יום מראש, ולפרוס ולאפות אפייה שנייה למחרת.
- פורסים בסכין לחם לפרוסות דקות ומניחים על רשת. מחזירים לאפייה נוספת לייבוש, בחום של 140 מעלות למשך 25 דקות, עד שהפרוסות יבשות לגמרי.
- מצננים לחלוטין ומגישים עם כוס קפה ליד, לטבילה.
הערות
- אפשר להחליף את הליקר בכמות זהה של מים/חלב צמחי.
- אפשר להחליף את השקדים באגוזים לא קלויים, או בתערובת אגוזים.
הערות
- אפשר להחליף את הליקר בכמות זהה של מים/חלב צמחי.
- אפשר להחליף את השקדים באגוזים לא קלויים, או בתערובת אגוזים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (43)
היי, הכנתי את המתכון במדויק, חוץ מכך שבמקום סוכר רגיל, שמתי כוס של סוויטנגו.משום מה, הכיכרות לא תפחו או השתטחו כמעט בכלל, נשארו די באותו הגודל המקורי לפני ההכנה לתנור.. יש לציין כי אבקת האפייה והסודה לשתייה נקנו ממש לאחרונה. האם יש לך רעיון מדוע זה קרה? תודה רבה!
הסוכר חשוב לתהליך התפיחה, ולכן יכול להיות שהייתה להחלפה השפעה על הכיכרות
תנור על טורבו? עליון תחתון?
עליון תחתון
את כותבת לשים בסוף אגוזים ושקדים אבל במתכון כתוב רק שקדים
היי יורם, עדכנתי את מה שכתוב באופן ההכנה כך שיהיה כתוב רק שקדים. בכל אופן, בהערות המתכון תוכל לראות שכתוב שאפשר גם לשים תערובת אגוזים
מתכון מעולה.
תודה רבה!