
-
מרכיבים9
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 9 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 35 |
---|
מצרכים
מצרכים


-
2 1/2כוסות או 350 גרם קמח לבן
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1/2 כפית מלח דק
-
3 ביצים L
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
2 שקיות סוכר וניל
-
2 כפות ליקר קפה
-
300 גרם שקדים טבעיים

אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- עובדים ב-2 קערות: בקערה אחת מנפים יחד את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח.
- בקערה שנייה טורפים את הביצים עם סוכר, סוכר וניל וליקר. יוצקים את הנוזלים לקערה עם החומרים היבשים ומערבבים לקבלת בצק דביק. מערבבים פנימה את האגוזים והשקדים.
- בידיים רטובות יוצרים 2 נקניקים באורך כ-30 ס”מ. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 30 דקות או עד שהכיכרות זהובות ויציבות למגע אך עדיין רכות ללחיצה. מצננים לגמרי.
- אל תדלגו על שלב הצינון - אחרת הכיכרות יתפוררו ויהיו קשות מאוד לפריסה. אפשר אפילו לאפות את הכיכרות יום מראש, ולפרוס ולאפות אפייה שנייה למחרת.
- פורסים בסכין לחם לפרוסות דקות ומניחים על רשת. מחזירים לאפייה נוספת לייבוש, בחום של 140 מעלות למשך 25 דקות, עד שהפרוסות יבשות לגמרי.
- מצננים לחלוטין ומגישים עם כוס קפה ליד, לטבילה.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- עובדים ב-2 קערות: בקערה אחת מנפים יחד את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח.
- בקערה שנייה טורפים את הביצים עם סוכר, סוכר וניל וליקר. יוצקים את הנוזלים לקערה עם החומרים היבשים ומערבבים לקבלת בצק דביק. מערבבים פנימה את האגוזים והשקדים.
- בידיים רטובות יוצרים 2 נקניקים באורך כ-30 ס”מ. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 30 דקות או עד שהכיכרות זהובות ויציבות למגע אך עדיין רכות ללחיצה. מצננים לגמרי.
- אל תדלגו על שלב הצינון - אחרת הכיכרות יתפוררו ויהיו קשות מאוד לפריסה. אפשר אפילו לאפות את הכיכרות יום מראש, ולפרוס ולאפות אפייה שנייה למחרת.
- פורסים בסכין לחם לפרוסות דקות ומניחים על רשת. מחזירים לאפייה נוספת לייבוש, בחום של 140 מעלות למשך 25 דקות, עד שהפרוסות יבשות לגמרי.
- מצננים לחלוטין ומגישים עם כוס קפה ליד, לטבילה.
הערות
- אפשר להחליף את הליקר בכמות זהה של מים/חלב צמחי.
- אפשר להחליף את השקדים באגוזים לא קלויים, או בתערובת אגוזים.
הערות
- אפשר להחליף את הליקר בכמות זהה של מים/חלב צמחי.
- אפשר להחליף את השקדים באגוזים לא קלויים, או בתערובת אגוזים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (39)
תנור על טורבו? עליון תחתון?
עליון תחתון
מתכון מעולה.
תודה רבה!