אוזני המן מחופשות

אוזני המן מחופשות אלה עוגיות פורים בשני צבעים, לבן וחום, שנראית כמו זברה. אפשר להשתמש בכל מלית שאוהבים. מתאימות בול למשלוח מנות
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

מצרכים

בצק

  • 200 גרם חמאה רכה
  • 100
    גרם או 3/4 כוס אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 300
    גרם או 2 כוסות קמח לבן
  • 1 ביצה L
  • 1/4 כפית מלח דק

תוספת לבצק הכהה

  • 1/4 כוס אבקת קקאו

מלית

  • 1 קופסה ממרח תמרים

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצקים: במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר במהירות נמוכה 2 דקות, עד לתערובת קרמית. מוסיפים וניל ומעבדים קצרות.
  2. מוסיפים ביצה יחד עם רבע מכמות הקמח (פחות או יותר). מעבדים למשחה חלקה ואחידה. מוסיפים מלח ואת יתרת הקמח ומעבדים קצרות רק על שמתקבל בצק רך ואחיד.
  3. מחלקים לשני חלקים ולשים לחצי מהבצק את הקקאו לקבלת בצק חום (הכי נוח במיקסר).
  4. עוטפים את הבצקים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
  5. מעצבים ואופים: מחממים תנור ל180 מעלות.
  6. על נייר אפייה מקומח קלות מרדדים כל אחד מהבצקים לעלה בעובי 1/2 ס”מ.
  7. מברישים במים ומניחים בצק על בצק, ומגלגלים יחד לרולדה. חותכים לפרוסות דקות ומחברים את הפרוסות יחד לבצק “זברה”.
  8. מרדדים מעט, קורצים לעיגולים וממלאים בכפית מלית. צובטים את הקצוות לאזני המן.
  9. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים ב-180 מעלות כ-15 דקות, עד שהעוגיות יציבות למגע וזהובות. מצננים ושומרים בקופסה אטומה

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody