-
מרכיבים10
-
הכנה 30 דק׳כולל 5 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
זו עוגה שפיתחתי לספר החדש “סודות מתוקים 2”. טוב נו, “פיתחתי” – זו אולי קצת הגזמה… הכל התחיל מעוגת שוקולד בלי קמח שאני אופה תמיד בחום מאוד נמוך – ואז היא לא עולה בתנור, וגם לא צונחת לאחר האפייה. אבל פעם אחת התבלבלתי והכנסתי אותה לתנור חם והיא תפחה כמו סופלה – ולצערי גם שקעה כשהתקררה. צבטתי חתיכה וטעמתי – וגיליתי שלמרות הצורה המצ’וקמקת, הטעם היה פשוט מושלם. אז מילאתי את השקע במוס חלבה מהיר, קישטתי בשערות חלבה – והפכתי את הברווזונת המכוערת לסינדרלה אמיתית.
מרכיבים 10 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 5 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגת סופלה שוקולד
-
300 גרם שוקולד מריר
-
150 גרם חמאה
-
1/2 מיכל שמנת מתוקה 38%
-
6 ביצים L
-
3/4 כוס סוכר לבן
מוס חלבה מהיר
-
1 מיכל שמנת מתוקה 38%
-
2 כפות סוכר לבן
-
2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
2 כפות ממרח חלבה
קישוט
-
1 כוס שערות חלבה
אופן הכנה
- מכינים עוגת סופלה שוקולד, אופים ומצננים: מחממים תנור ל-160 מעלות.
- ממיסים שוקולד, חמאה ושמנת מתוקה במיקרוגל. מצננים מעט.
- במיקסר מקציפים ביצים שלמות וסוכר במשך 10 דקות במהירות מקסימלית, עד לקבלת קציפה סמיכה ובהירה. מקפלים פנימה את תערובת השוקולד.
- משטחים את התערובת בתבנית משומנת ואופים 50-55 דקות עד שהעוגה תפוחה, יציבה למגע בשוליים ומתחילה להיסדק (היא אמורה לרטוט מעט כשמזיזים את התבנית). מצננים לחלוטין. כשהעוגה מתקררת היא נסדקת ושוקעת במרכז - וזו בדיוק הכוונה.
- מכינים מוס חלבה, ממלאים, מקשטים, מקררים ומגישים: במיקסר מקציפים שמנת מתוקה, סוכר ואינסטנט פודינג לקצפת רכה. מוסיפים ממרח חלבה ומקציפים לקצפת יציבה.
- משטחים את קצפת החלבה בשקע שנוצר בעוגה.
- מעבירים את העוגה ל-4 שעות למקרר להתייצבות (או שעה במקפיא).
- לפני ההגשה מפזרים מעל שערות חלבה לקישוט. מעבירים סכין בהיקף בין העוגה לתבנית, לשחרור העוגה. פורסים בסכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך) ומגישים.
- שומרים במקרר ומגישים קר.
אופן הכנה
- מכינים עוגת סופלה שוקולד, אופים ומצננים: מחממים תנור ל-160 מעלות.
- ממיסים שוקולד, חמאה ושמנת מתוקה במיקרוגל. מצננים מעט.
- במיקסר מקציפים ביצים שלמות וסוכר במשך 10 דקות במהירות מקסימלית, עד לקבלת קציפה סמיכה ובהירה. מקפלים פנימה את תערובת השוקולד.
- משטחים את התערובת בתבנית משומנת ואופים 50-55 דקות עד שהעוגה תפוחה, יציבה למגע בשוליים ומתחילה להיסדק (היא אמורה לרטוט מעט כשמזיזים את התבנית). מצננים לחלוטין. כשהעוגה מתקררת היא נסדקת ושוקעת במרכז - וזו בדיוק הכוונה.
- מכינים מוס חלבה, ממלאים, מקשטים, מקררים ומגישים: במיקסר מקציפים שמנת מתוקה, סוכר ואינסטנט פודינג לקצפת רכה. מוסיפים ממרח חלבה ומקציפים לקצפת יציבה.
- משטחים את קצפת החלבה בשקע שנוצר בעוגה.
- מעבירים את העוגה ל-4 שעות למקרר להתייצבות (או שעה במקפיא).
- לפני ההגשה מפזרים מעל שערות חלבה לקישוט. מעבירים סכין בהיקף בין העוגה לתבנית, לשחרור העוגה. פורסים בסכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך) ומגישים.
- שומרים במקרר ומגישים קר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (87)
הכנתי וממש אהבתי. פעם הבאה אפחית בסוכר יצא מתוק מידי. אפיתי בקוטר 26 ואחרי 45 דקות כבר היה מוכן לגמרי. העוגה לא שקעה לי אז פשוט שמתי את הקצפת מעל. במקום ממרח חלבה קנוי עירבבתי פשוט טחינה ומייפל והיה מעולה.
הכנתי וממש אהבתי. פעם הבאה אפחית סוכר יצא מתוק מידי. את העוגה בקוטר 26 ואחרי 45 דקות