תפוח אדום על מקל

תפוח אדום על מקל זה קינוח כיפי, טעים, יפה ופשוט להכנה שאפשר להכין יחד עם הילדים, ואפשר גם לעטוף יפה למתנה ולהגיש בכל חגיגה
תפוח אדום על מקל זה קינוח כיפי, טעים, יפה ופשוט להכנה שאפשר להכין יחד עם הילדים, ואפשר גם לעטוף יפה למתנה ולהגיש בכל חגיגה
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. קודם כל מכינים את התפוחים: מקרצפים אותם היטב בכרית ניקוי כלים, מים חמימים וסבון. שוטפים ומנגבים היטב. נועצים מקל בעומק 3 ס”מ לפחות בתחתית כל תפוח.
  2. מכינים תבנית עם נייר אפייה משומן בתרסיס שמן להנחת התפוחים אחרי הציפוי.
  3. מכינים גם כלי גדול עם מי קרח בגובה 2 ס”מ (לטבילה וקירור הסיר בתום הבישול).
  4. בסיר גדול מביאים לרתיחה סוכר, מים ,סירופ תירס וגלוקוזה (מודדים את הגלוקוזה בידיים רטובות).
  5. מבשלים ברתיחה על אש בינונית כ-10 דקות, עד שהבועות הולכות ונעלמות והסירופ צמיג אבל נותר שקוף ורק מתחיל לשנות את צבעו לזהוב (150 מעלות). בשלב זה המים התאדו כמעט לגמרי ואוטוטו מתחיל להיווצר קרמל (הוא נוצר ב-160 מעלות). ולמי שאין מדחום סוכר: מטפטפים כפית מהסירופ לכוס מים קרים - הוא מוכן כשהוא הופך לכדור “זכוכית” במים.
  6. מסירים מהאש וטובלים את הסיר בכלי עם המים הקרים למשך כמה שניות להפסקת הבישול. מערבבים פנימה צבע מאכל אם רוצים.
  7. אוחזים במקל וטובלים כל תפוח (בזהירות! זה לוהט) טבילה אחת עמוקה לציפוי מלא בקרמל. מניחים לעודף לטפטף בחזרה לסיר ומניחים את התפוח על הראש, כשהמקל כלפי מעלה, על נייר האפייה המשומן.
  8. חוזרים על הפעולה עם יתר התפוחים - אם הקרמל מתקרר ומתקשה קצת מחממים על אש נמוכה עד שהוא חוזר להיות נוזלי וחם.
  9. מניחים לתפוחים המצופים להתקרר לטמפרטורת החדר.
  10. מגישים מיד, או עוטפים כל תפוח בצלופן (לא רק בשביל היופי - זה גם מגן על הקרמל מפני לחות).
  11. שומרים בטמפרטורת החדר.

הערות

  • להכנת המתכון תצטרכו 6 מקלות עץ עבים, ארוכים ועגולים לנעיצה בתפוחים (להשיג בחנויות יצירה).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (12)

Avatar

    Avatar
    את

    היי אם יש לי רק סירופ גלוקוזה ואין לי סוכר תירס. אפשר להכפיל את הגלוקוזה או שיש תחליף?

      Foody team
      מערכת Foody

      אפשר להחליף בדבש

    Avatar
    מירי סקירא

    האם אפשרי להחליף את השמן תירס לקנולה?

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות