לדף הבית
 
מתכוניםעוגיות
``אזני פיל`` נוטלה מבצק עלים
כמות: כ 60 עוגיות
חומרים
לעוגיות:
1 חב' בצק עלים מרודד מופשר
1 צנצנת ממרח שוקולד (למשל נוטלה)
לזיגוג:
 חלבון טרוף עם 2 כפות מים
סוכר
אוזני פיל
אופן ההכנה
פורשים את הבצק על משטח העבודה ומחלקים לשניים שלושה חלקים לאורך. 
מורחים כל חלק בשכבה אחידה של ממרח שוקולד ומגלגלים משני הצדדים כך שייפגשו במרכז (כמו ספר תורה). 
מקפיאים חצי שעה להקלת הפריסה.
מברישים את הגלילות בחלבון ומגלגלים בסוכר לציפוי.
מחממים תנור ל-190 מעלות.
פורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ (או קצת פחות אם רוצים עוגיות עדינות יותר) ומניחים באופן מרווח בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
אופים עד להזהבה, מצננים ומגישים. לעוגיות שנשמרות יותר זמן מומלץ לייבש את העוגיות לקראת סוף האפייה: מנמיכים את חום התנור ל-140 מעלות ואופים עד להזהבה.



רוצים עוד עוגיות וחטיפים מבצק מוכן? הציצו גם בקישורים הבאים:

 

שבלולי קשקבל

                

עוגיות הפתק הסודי
למתכון
  שבלולי קשקבל מבצק מלאווח
למתכון