לדף הבית
 
מתכוניםעוגיות
ביסקוטי שוקולד עם אגוזי לוז ושקדים
כמות: כ-60 עוגיות
חומרים

1/4 3 כוסות קמח (460גרם)
1/3 כוס קקאו (40 גרם)
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
4 ביצים 
1/2 1 כוסות סוכר (300 גרם)
2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
3 כפות ברנדי או חלב (45 מ"ל)
1 כוס אגוזי לוז לא קלויים(100 גרם)
1 כוס שקדים לא קלויים (100 גרם)
1 כוס שוקולד צ'יפס לבן (או יותר, לפי הטעם)

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-170 מעלות.
מערבבים בקערה קמח, קקאו, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח.
בקערה נפרדת טורפים ביצים, סוכר, סוכר וניל וברנדי. יוצקים את תערובת הביצים לקערה עם תערובת הקמח ולשים בידיים רק עד לקבלת בצק אחיד ודביק מאוד.
מוסיפים פקאנים ושוקולד צ'יפס ולשים קצרות לפיזורם האחיד בבצק.
בידיים נקיות ורטובות יוצרים מהבצק 2 "נקניקים" שמנמנים באורך כ-30 ס"מ, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים בידיים מעט.
אופים כ-30 דקות, עד שהכיכרות מוצקות למגע אך עדיין מעט רכות ללחיצה. מצננים לחלוטין (אחרת השוקולד יימרח במהלך הפריסה).
מחממים תנור ל-140 מעלות.
בסכין ארוכה פורסים באלכסון ארוך ככל האפשר, לפרוסות בעובי 1 ס"מ. מניחים את הפרוסות על רשת התנור ואופים כ-25 דקות, עד שהעוגיות יבשות למגע. מצננים לחלוטין ושומרים בצנצנת גבוהה ואטומה. 



אוהבים אגוזים ושקדים? הנה כמה הצעות עבורכם:

                 
סהרוני שקדים (אפשר להכין גם עם אגוזים)
למתכון
מדריך האגוזים- שאלות ותשובות על אגוזים ופיצוחים אחרים
לכתבה