לדף הבית
 
נשנוש מתוק וכמעט בריא... אצלי במשפחה מגלגלים את המתכון הזה לכדורים שמזכירים כדורי שוקולד (ולפעמים אפילו מוסיפים כף קקאו, כדי לבלבל את הילדים). כדי לעשות את החיים אפילו יותר קלים, אפשר ליצור מהתערובת עוגיות חיתוך משולשות, בלי שום קורצן.
כמות: תבנית מלבנית 33X27 ס"מ 
חומרים
1 חב' תמרים בוואקום (500 גרם)
100 גרם חמאה
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
200 גרם פצפוצי אורז 
קוקוס, לציפוי (בערך כוס)
אופן ההכנה
חותכים את גוש התמרים לקוביות גדולות. 
שמים בסיר חמאה, סוכר וקוביות תמרים ומחממים על אש קטנה תוך ערבוב עד להמסה (זה לוקח כמה דקות, לא להתייאש אם זה נראה גושי ומפורק בהתחלה). 
מעבירים לקערה גדולה ומערבבים פנימה פצפוצי אורז (מוסיפים אותם בפעמיים, כדי שיהיה קל לאחד בתערובת).
בידיים רטובות משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה (אם לא רוצים ללכלך ידיים, אפשר לדחוס בעזרת מרית, או להניח נייר אפייה משומן מעל התערות ואז ללחוץ).
מקפיאים 20 דקות, או מקררים במקרר כשעתיים, להתייצבות. 
חותכים למשולשים ומגלגלים בקוקוס, לציפוי. שומרים במקרר ומגישים קר או בטמפ' החדר.
מחפשים עוד מתכוני תמרים קלים? בבקשה:
   


 
כדורי תמרים, טחינה וסילאן
למתכון

עוגיות מגולגלות עם תמרים
למתכון

סט כוסות מדידה צבעוני
למוצר בחנות האתר