לדף הבית
 
מאז שהצגתי באחת התוכניות מתכון של קרמוגיות חלבה (עוגיות שוקו שבתוכן מסתתר קרם חלבה בהיר) לא מפסיקים לבקש ממני גם את ה"גרסה ההפוכה" - מתכון של עוגיות בהירות ממולאות קרם כהה.
אז הנה בשבילכם, חדש מהתנור - קרמוגיות וניל עם מלית נוטלה (שוקולד-אגוזים) בפנים.
כמות: 25 עוגיות
חומרים
למלית:
1 כוס נוטלה
לבצק:
150 גרם חמאה, רכה
1 כוס סוכר (200 גרם)
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה
2 כוסות קמח (280 גרם)
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
קרמוגיות במילוי שוקולד
אופן ההכנה
מניחים כפיות נוטלה על מגש מרופד נייר אפייה ומקפיאים להתקשות (חצי שעה לפחות).
במיקסר מעבדים חמאה, סוכר ותמצית וניל לתערובת קרמית. מוסיפים ביצה ומעבדים לאיחוד. מוסיפים קמח, אבקת סודה ומלח ומעבדים לבצק אחיד, רך ולא דביק.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מגלגלים את הבצק ל-25 כדורים ומשטחים בידיים ל"פיתות". מניחים במרכז כל "פיתה" עיגול נוטלה קפוא וסוגרים לכדור ממולא. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
 אופים 10 דקות, עד שהעוגיות משתטחות מעט ומזהיבות בשוליים (הן אמורות להישאר יחסית בהירות). מצננים מעט וטורפים...
סוד מתוק:
כדי שאפשר יהיה להחביא את הנוטלה בקלות בעוגיות, בגלגול פשוט ביד- אני מקפיאה מראש כפיות של המלית על מגש מרופד נייר אפייה. מי שנוח לו יותר להשתמש בשקית זילוף במקום בכפיות, יכול לזלף טיפות על המגש (אבל לא לוותר על ההקפאה להתקשות...)


מחפשים עוד עוגיות ממולאות? הנה כמה הצעות:
עוגיפלצת- עוגיות שוקולד צ'יפס ענקיות עם הפתעות
 
מעמולים
עוגיפלצת- עוגיית ענק עם הפתעות
למתכון

מעמול פיסטוקים בניחוח ורדים והדרים
למתכון

מבחר שקיות זילוף וצנטרים
למוצרים בחנות האתר