מסיבת ארטיקים

אם תמיד חלמתם להרים בבית מסיבת ארטיקים ולהכין סוגים שונים של קינוח קיצי מגניב, טעים ומרענן, תוצרת בית, עם מגוון תוספות שאוהבים, מעכשיו זה לגמרי אפשרי
אם תמיד חלמתם להרים בבית מסיבת ארטיקים ולהכין סוגים שונים של קינוח קיצי מגניב, טעים ומרענן, תוצרת בית, עם מגוון תוספות שאוהבים, מעכשיו זה לגמרי אפשרי
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 4 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 4 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

לא צריך מכונת זמן כדי לחזור לילדות- מספיק להכין (ולאכול) קינוחים קפואים על מקל… את הארטיקים האלה אפשר להכין בטעם אחד ולצפות בציפוי אחד. אבל הכי כיף להכין כמה טעמים (חלבה, נוטלה וחמאת בוטנים), לטבול בשוקולד מומס בצבעים שונים ולשחק עם הקישוטים והתוספות. אם אתם במצב רוח נועז- אפשר אפילו להחביא בחלק מהארטיקים ענבים קפואים (השילוב מפתיע!)

מצרכים

מצרכים


plus minus

ארטיק בטעם נוטלה

ארטיק בטעם חלבה

ארטיק בטעם במבה (חמאת בוטנים)

ציפוי שוקולד


אופן הכנה

  1. מכינים את ה”גלידה”: טורפים מיכל שמנת מתוקה אחד עם אחד הממרחים (נוטלה, ממרח חלבה או חמאת בוטנים). אם הממרח סמיך מדי, אפשר לחמם אותו מעט במיקרוגל לפני הערבוב.
  2. בקערת מיקסר מקציפים מיכל שמנת מתוקה ואינסטנט פודינג (בארטיק חמאת הבוטנים מוסיפים גם אבקת סוכר) עד קבלת קצפת יציבה. מוסיפים את תערובת השמנת המתוקה והממרח ומקציפים יחד עוד 10 שניות.
  3. משלבים תוספות לפי הטעם ומכינים את הארטיקים: מקפלים לתוך הקרם תוספות יבשות (פירורי עוגיות, שוקולד קצוץ, סוכריות, שברי אגוזים). מזלפים מעל סירופ שוקולד או שוקולד מומס ומערבבים בעדינות למראה שיש. ממלאים כמעט עד הסוף כוסות חד פעמיות קטנות. אם רוצים, מחביאים גם ענבים או פירות יער שלמים (ענב או שניים לכוס). נועצים פנימה את המקל. מקפיאים להתקשות.
  4. מצפים ומקשטים: מערבבים שוקולד מומס (מריר, חלב או לבן) עם שמן. משחררים את הארטיקים מהכוסות (בלחיצה, אפשר לגזור את הכוסות כדי להקל על החילוץ) וטובלים בשוקולד לציפוי. אוכלים מיד או שומרים במקפיא.

הערות

  • על מנת להכין את המנה תצטרכו כוסות חד פעמיות רגילות ו/ או קטנות, מקלות ארטיק או מקל עגול בינוני (קונים בחנויות יצירה).
  • אפשר להכין את הציפוי גם משוקולד חלב או שוקולד לבן.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    הדס

    היי אשמח לדעת האם חלב מרוכז הוא הכרחי או שניתן חלב רגיל באותו יחס?

      Avatar
      קרין גורן

      היי הדס, במתכון הזה אין חלב מרוכז כלל

    Avatar
    ברכה

    האם אפשר להכין אותם בתבנית סיליקון של ארטיק “מגנום”?

      Foody team
      מערכת Foody

      כן

קטגוריות