לדף הבית
 
מתכוניםעוגיות
דובשניות
כמות: כ-35 עוגיות
חומרים
לעוגיות:                
1/4 כוס דבש (80 גרם)
1/4 כוס סוכר חום כהה (60 גרם)
2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
1/4 כוס שמן (60 מ"ל)
1 כפית קינמון
1/4 כפית ציפורן טחון
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
1 ביצה 
1/2 1 כוסות קמח (210 גרם)
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
לציפוי:
3/4 כוס אבקת סוכר (100 גרם)
1-2 כפות חלב
אופן ההכנה
מכינים את העוגיות:
בסיר קטן מחממים דבש, סוכר חום, סוכר וניל, שמן, קינמון וציפורן על אש קטנה תוך כדי ערבוב, עד לרתיחה (השמן יצוף מעל התערובת וגם גרגירי הסוכר לא ייעלמו, וזה בסדר).
מסירים מהאש, מוסיפים סודה לשתייה וטורפים עד שהתערובת הופכת לקצף בהיר ואוורירי. מניחים בצד ל-10 דקות צינון.
בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
טורפים פנימה ביצה (עובדים בזריזות כדי שלא תיקרש). מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים בכף עץ עד לקבלת תערובת בצקית אחידה, דביקה ורכה.
מניחים כפיות מהתערובת באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה – בעזרת 2 כפיות רטובות (טובלים בקערית מים מדי פעם למניעת הידבקות הבצק).
אופים 8-10 דקות, עד שהעוגיות תפוחות, שחומות ועדיין רכות למגע. מצננים לחלוטין.
מצננים ובינתיים מכינים את הציפוי: 
בקערה טורפים אבקת סוכר וחלב – מתחילים עם כף חלב בלבד ומוסיפים את הכף השנייה לפי הצורך, עד שהמרקם מזכיר טחינה גולמית (אם התערובת סמיכה מדי מוסיפים מעט חלב, אם היא דלילה מדי מוסיפים אבקת סוכר).
מצפים, מניחים בצד לשעה להתייצבות הציפוי ומגישים:
טובלים כל עוגייה בציפוי כשהיא הפוכה ומניחים חזרה בתבנית. מניחים בצד לשעה, להתייצבות הציפוי. שומרים בכלי אטום בטמפ' החדר.