קוקי`ס גרנולה צימוקים ואגוזים
קוקי`ס גרנולה צימוקים ואגוזים זה עוגיות גדולות ומושחתות בסגנון אמריקאי. לגיוון, אפשר להחליף את הצימוקים בחמוציות מיובשות או לשלב מעט שוקולד צ'יפס
קוקי`ס גרנולה צימוקים ואגוזים זה עוגיות גדולות ומושחתות בסגנון אמריקאי. לגיוון, אפשר להחליף את הצימוקים בחמוציות מיובשות או לשלב מעט שוקולד צ'יפס
- קרין גורן
-
מרכיבים11
-
הכנה 15 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 11 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 30 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
200 גרם חמאה רכה
-
2/3כוס או 120 גרם סוכר לבן
-
1כוס או 240 גרם סוכר חום כהה
-
2 ביצים L
-
1 2/3כוסות או 230 גרם קמח לבן
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1 כפית קינמון טחון
-
3 כוסות שיבולת שועל עבה
-
1 כוס צימוקים בהירים
-
1/2 כוס אגוזי מלך
אופן הכנה
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ושני סוגי סוכר לתערובת קרמית ואוורירית.
- מוסיפים את הביצים אחת אחת ומעבדים לתערובת אחידה.
- מוסיפים קמח, מלח, סודה וקינמון ומעבדים עד שהקמח נבלע בתערובת.
- מוסיפים שיבולת שועל, צימוקים ואגוזים ומעבדים קצרות לפיזור אחיד של התוספות.
- בעזרת כף גלידה קפיצית יוצרים גבעות מהתערובת ומניחים אותן באופן מרווח מאוד על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אם אין לכם כף גלידה קפיצית - מגלגלים בידיים רטובות כדורים מהבצק בגודל פינג פונג.
- אופים בחום של 170 מעלות למשך 15-20 דקות, או עד ששולי העוגיות יציבים ושחומים, ומרכזן עדיין בהיר ורך למגע. היזהרו מאפיית יתר, שתייבש את מרקם העוגיות ותקשה אותן. הן מתקשות במהלך הצינון. העוגיות אמורות להישאר רכות במרכז כשהן חמות - זה יבטיח את עסיסיותן לאחר הצינון.
אופן הכנה
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ושני סוגי סוכר לתערובת קרמית ואוורירית.
- מוסיפים את הביצים אחת אחת ומעבדים לתערובת אחידה.
- מוסיפים קמח, מלח, סודה וקינמון ומעבדים עד שהקמח נבלע בתערובת.
- מוסיפים שיבולת שועל, צימוקים ואגוזים ומעבדים קצרות לפיזור אחיד של התוספות.
- בעזרת כף גלידה קפיצית יוצרים גבעות מהתערובת ומניחים אותן באופן מרווח מאוד על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אם אין לכם כף גלידה קפיצית - מגלגלים בידיים רטובות כדורים מהבצק בגודל פינג פונג.
- אופים בחום של 170 מעלות למשך 15-20 דקות, או עד ששולי העוגיות יציבים ושחומים, ומרכזן עדיין בהיר ורך למגע. היזהרו מאפיית יתר, שתייבש את מרקם העוגיות ותקשה אותן. הן מתקשות במהלך הצינון. העוגיות אמורות להישאר רכות במרכז כשהן חמות - זה יבטיח את עסיסיותן לאחר הצינון.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (48)
למה רשום 200 גרם ובסרטון 250 אז כמה להשתמש?
היי אורנית, תודה על ההערה. 200 גרם, כמו שרשום במתכון 🙂
מחפשת תשובה של מומחה- למה תמיד בכל סוג של עוגיה עם צימוקים הצימוקים מתנפחים ונשרפים?איך אפשר למנוע את זה?
היי לירז, בגלל שצימוקים הם פירות מיובשים, כאשר אופים אותם אין בהם מספיק מים להשאיר אותם רכים (המים המועטים שיש בהם מתאדים במהירות) ולכן הם נשרפים (הם מתנפחים כי נכנס בהם אוויר של חום).
פתרון טוב הוא להשרות את הצימוקים במים/מיץ לפני שמערבבים אותם עם הבלילה כדי שהם יספגו מספיק מים כך שלאורך האפייה המים יתאדו באיטיות והצימוקים ישארו רכים.
אפשר להוסיף אבקת חלבון לעוגיות? איך יצא לדעתך?
לא ניסיתי, מאמינה שאפשר, לא כדאי לשים הרבה בפעם הראשונה, כדי לבדוק את האפקט
במקום שיבולת שועל אפשר להשתמש בגרנולה שמשתמשים למוזלי
היי סטפן, זה, אלה מצרכים שונים וזה פחות מתאים