לדף הבית
 

עוגת מצות כמו של פעם!

כשאני מתארחת בחול המועד פסח אני אוהבת להכין את העוגה הזו ולתת אותה יחד עם הכלי, כמתנה. בדרך כלל הייתי מכינה אותה בכלי להגשת מצות - כי ככה העוגה הייתה נכנסת בול. אבל השנה אני אכין ואגיש בכלי החדש שלי לעוגת מצות...

אם אין לכם כלי ייעודי, תמיד אפשר להכין את העוגה בתבנית אחרת- צריך רק לוודא שהיא בקצת יותר גדולה ממצה סטנדרטית ושאין בה חורים.
חג כשר ושמח.
חומרים
לקרם שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
חצי כוס חלב
חצי כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
2 כפות קקאו
100 גרם חמאה
לא חובה- שתי כפות גדושות ממרח שוקולד שאוהבים (נוטלה, השחר...)
   

 
שמים בסיר קטן שוקולד מריר, חלב, סוכר, סוכר וניל וקקאו.


 
מחממים על להבה קטנה עד להמסה מוחלטת. מסירים מהאש, מוסיפים חמאה ומערבבים להמסה. אם רוצים, מוסיפים גם ממרח שוקולד ומערבבים. מניחים בצד לצינון.



 

טובלים כל מצה בקפה למשך כחצי דקה מכל צד



   

מעבירים למקרר להתייצבות.
פורסים לריבועים ומגישים קר.




 
 


עוגת מייפל - אין בה בכלל מייפל עד אחרי האפייה ואז משקים אותה בהמון סירופ בטעם משגע

 

 

  מזווה האפייה
רשימת חומרי הגלם שכדאי שיהיו לכם במזווה, במקרר ובמקפיא.