-
מרכיבים5
-
הכנה 15 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
מרכיבים 5 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 תפוחי עץ גרני סמיט בינוניים
-
1 כף סוכר לבן
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
1 כפית קמח לבן
-
1 חבילה בצק פריך קפוא למאפים מתוקים
אופן הכנה
- מפשירים את הבצק בהתאם להוראות היצרן.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- חותכים בסכין את הרבע העליון של כל תפוח ליישור.
- בעזרת כפית פריזאית מרוקנים את הליבה עם הגרעינים מכל תפוח ונפטרים ממנה. ממשיכים לרוקן את תוכן התפוח בעזרת הכפית ושמים את החתיכות בקערה.
- מוסיפים לקערת התפוחים את הסוכר, הקינמון והקמח.
- מניחים את התפוחים הריקים על התבנית וממלאים בערימה נדיבה של תערובת התפוחים.
- קורצים עיגולים מהבצק הפריך המרודד (קצת יותר גדולים מגודל התפוח) ומחוררים במזלג. מכסים כל תפוח בבצק ואופים כ-30 דקות, עד שהבצק מזהיב והתפוחים רכים. מצננים מעט ומגישים.
אופן הכנה
- מפשירים את הבצק בהתאם להוראות היצרן.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- חותכים בסכין את הרבע העליון של כל תפוח ליישור.
- בעזרת כפית פריזאית מרוקנים את הליבה עם הגרעינים מכל תפוח ונפטרים ממנה. ממשיכים לרוקן את תוכן התפוח בעזרת הכפית ושמים את החתיכות בקערה.
- מוסיפים לקערת התפוחים את הסוכר, הקינמון והקמח.
- מניחים את התפוחים הריקים על התבנית וממלאים בערימה נדיבה של תערובת התפוחים.
- קורצים עיגולים מהבצק הפריך המרודד (קצת יותר גדולים מגודל התפוח) ומחוררים במזלג. מכסים כל תפוח בבצק ואופים כ-30 דקות, עד שהבצק מזהיב והתפוחים רכים. מצננים מעט ומגישים.
הערות
- אם רוצים אפשר לשדרג את המנה ע"י תוספת צימוקים או שברי אגוזים
- אפשר להחליף את הסוכר בדבש, או לשחק עם התבלינים לפי הטעם
- מומלץ להגיש לצד גלידת וניל פרווה
הערות
- אם רוצים אפשר לשדרג את המנה ע"י תוספת צימוקים או שברי אגוזים
- אפשר להחליף את הסוכר בדבש, או לשחק עם התבלינים לפי הטעם
- מומלץ להגיש לצד גלידת וניל פרווה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (2)
היי, האם במקום הבצק הפריך הקנוי ניתן להשתמש במתכון שלך לקלתית של פאי?
בוודאי!