-
מרכיבים6
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-25 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
השף הצמוד שלי וגם אחותי – שני הטועמים הכי קשוחים שלי, פסקו פה אחד שזה אחד המתכונים הכי טובים שלי. לא נראה לי שתתווכחו איתם. ולי – סתם כיף לפתוח את היום איתם – גם קל להכין וגם, עם התבנית חלוקה שלי, קל לקחת מנה אחת ודי (נו טוב, ועוד אחת ודי…).
מרכיבים 6 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-25 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
3 1/2כוסות או 500 גרם קמח לבן
-
300גרם או 1 1/2 כוסות סוכר לבן
-
120גרם או 1/2 כוס סוכר חום כהה
-
300 גרם חמאה רכה
-
6 תפוחי עץ גרני סמיט גדולים
-
1 כף קינמון טחון
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בידיים מפוררים קמח, סוכר לבן וחום וחמאה לפירורים.
- קולפים תפוחים, חותכים לקוביות קטנות ושמים בקערה. מערבבים פנימה קינמון וכוס אחת מהפירורים.
- משטחים מחצית מהפירורים שנותרו בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת ואופים כ-20 דקות, להזהבה קלה.
- משטחים את התפוחים מעל הבסיס האפוי. מפזרים מעל את הפירורים שנותרו. משמנים את החלק שמחלק לריבועים ולוחצים אותו פנימה. מחזירים לאפייה ב-170 מעלות כ-45 דקות, להזהבה.
- מצננים ופורסים לריבועים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בידיים מפוררים קמח, סוכר לבן וחום וחמאה לפירורים.
- קולפים תפוחים, חותכים לקוביות קטנות ושמים בקערה. מערבבים פנימה קינמון וכוס אחת מהפירורים.
- משטחים מחצית מהפירורים שנותרו בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת ואופים כ-20 דקות, להזהבה קלה.
- משטחים את התפוחים מעל הבסיס האפוי. מפזרים מעל את הפירורים שנותרו. משמנים את החלק שמחלק לריבועים ולוחצים אותו פנימה. מחזירים לאפייה ב-170 מעלות כ-45 דקות, להזהבה.
- מצננים ופורסים לריבועים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (110)
האם אפשר להמיר שמן במקום מרגרינה? וכמה שמן ביחס למרגרינה? תודה
היי צביקה, לא ניתן להחליף בשמן משום שהחמאה אמורה להיות רכה (לא מומסת ונוזלית). ניתן להחליף רק במחמאה או תחליף חמאה פרווה אחר. בהצלחה!
האם לא חסר ביצים? תודה מראש. צביקה
היי צביקה, לא חסרות ביצים
כמה תבניות אינגלעש יוצאות מהמתכון הזה?
3 תבניות