
-
זמן הכנהשעה
-
זמן כוללשעה ו-30 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים10
מצרכים
אופן הכנה
- מכינים את הסירופ: מבשלים בסיר את המים והסוכר 20 דקות ברתיחה עדינה עד הסמכה. מוסיפים את הלימון ומי הזהר. מסירים מהאש ומקררים לגמרי.
- מכינים את המלית: טוחנים את האגוזים במעבד המזון את הקינמון וטוחנים קצרות.
- מרכיבים את הבקלאווה: מניחים עלה פילו על משטח העבודה ומברישים בחמאה מעורבבת עם שמן (או בסמנה). מכסים בעלה פילו נוסף ומשמנים.
- מניחים פס מהמלית בשליש התחתון של הבצק, במרחק 3 אצבעות מהקצה.
- מגלגלים על שיפוד עבה (לא מהודק מדי). מק’ווצ’צ’ים, לוחצים את הקצוות כלפי המרכז, לקבלת גליל מקומט (ראו סרטון).
- חוזרים על הפעולה, מניחים את הגלילים צמודים על גבי תבנית משומנת, מסודרים בצורה של ספירלה.
- מברישים ביתרת החמאה מלמעלה.
- מחממים תנור לטמפ’ של 180 מעלות.
- מסירים את שולי התבנית הקפיצית, חותכים את הרולדה בסכין חדה למנות, כמו שחותכים פיצה (לפני האפייה! אחריה הכל יהיה קריספי ויתפורר) ומחזירים את שולי התבנית הקפיצית מסביב לרולדה.
- מכניסים לתנור לכ-30 דקות עד הזהבה.
- מוציאים את הבקלאווה מהתנור ומיד מוזגים סירופ קר על הבקלאווה החמה. הסירופ ייספג בתוך זמן קצר מאד.
- מקשטים: מפזרים פיסטוקים טחונים, מצננים ומגישים.
תגובות (3)
אפשר לעשות את זה גם פרווה? במקום מחמאה?
האם באמת צריך 2 חבילות של פילו? אחת לא מספיקה?
אחת תספיק לחצי כמות ((: אם רוצים מאפה עבה ועשיר רצוי שתי חבילות. בהצלחה ((: