
תרתיחו מים לתה! בקלאווה מטורפת של קרין גורן
תרתיחו מים לתה! קרין גורן סידרה לכם מתכון לבקלאווה מטורפת, מאפה מושלם, בעל שכבות, מתוק וכל כך טעים מדפי פילו ובמילוי אגוזים שאפשר להכין בבית
תרתיחו מים לתה! קרין גורן סידרה לכם מתכון לבקלאווה מטורפת, מאפה מושלם, בעל שכבות, מתוק וכל כך טעים מדפי פילו ובמילוי אגוזים שאפשר להכין בבית
- קרין גורן
-
מרכיבים10
-
הכנה שעהכולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 10 | זמן הכנה שעה | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים



אופן הכנה
- מכינים את הסירופ: מבשלים בסיר את המים והסוכר 20 דקות ברתיחה עדינה עד הסמכה. מוסיפים את הלימון ומי הזהר. מסירים מהאש ומקררים לגמרי.
- מכינים את המלית: טוחנים את האגוזים במעבד המזון את הקינמון וטוחנים קצרות.
- מרכיבים את הבקלאווה: מניחים עלה פילו על משטח העבודה ומברישים בחמאה מעורבבת עם שמן (או בסמנה). מכסים בעלה פילו נוסף ומשמנים.
- מניחים פס מהמלית בשליש התחתון של הבצק, במרחק 3 אצבעות מהקצה.
- מגלגלים על שיפוד עבה (לא מהודק מדי). מק’ווצ’צ’ים, לוחצים את הקצוות כלפי המרכז, לקבלת גליל מקומט (ראו סרטון).
- חוזרים על הפעולה, מניחים את הגלילים צמודים על גבי תבנית משומנת, מסודרים בצורה של ספירלה.
- מברישים ביתרת החמאה מלמעלה.
- מחממים תנור לטמפ’ של 180 מעלות.
- מסירים את שולי התבנית הקפיצית, חותכים את הרולדה בסכין חדה למנות, כמו שחותכים פיצה (לפני האפייה! אחריה הכל יהיה קריספי ויתפורר) ומחזירים את שולי התבנית הקפיצית מסביב לרולדה.
- מכניסים לתנור לכ-30 דקות עד הזהבה.
- מוציאים את הבקלאווה מהתנור ומיד מוזגים סירופ קר על הבקלאווה החמה. הסירופ ייספג בתוך זמן קצר מאד.
- מקשטים: מפזרים פיסטוקים טחונים, מצננים ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הסירופ: מבשלים בסיר את המים והסוכר 20 דקות ברתיחה עדינה עד הסמכה. מוסיפים את הלימון ומי הזהר. מסירים מהאש ומקררים לגמרי.
- מכינים את המלית: טוחנים את האגוזים במעבד המזון את הקינמון וטוחנים קצרות.
- מרכיבים את הבקלאווה: מניחים עלה פילו על משטח העבודה ומברישים בחמאה מעורבבת עם שמן (או בסמנה). מכסים בעלה פילו נוסף ומשמנים.
- מניחים פס מהמלית בשליש התחתון של הבצק, במרחק 3 אצבעות מהקצה.
- מגלגלים על שיפוד עבה (לא מהודק מדי). מק’ווצ’צ’ים, לוחצים את הקצוות כלפי המרכז, לקבלת גליל מקומט (ראו סרטון).
- חוזרים על הפעולה, מניחים את הגלילים צמודים על גבי תבנית משומנת, מסודרים בצורה של ספירלה.
- מברישים ביתרת החמאה מלמעלה.
- מחממים תנור לטמפ’ של 180 מעלות.
- מסירים את שולי התבנית הקפיצית, חותכים את הרולדה בסכין חדה למנות, כמו שחותכים פיצה (לפני האפייה! אחריה הכל יהיה קריספי ויתפורר) ומחזירים את שולי התבנית הקפיצית מסביב לרולדה.
- מכניסים לתנור לכ-30 דקות עד הזהבה.
- מוציאים את הבקלאווה מהתנור ומיד מוזגים סירופ קר על הבקלאווה החמה. הסירופ ייספג בתוך זמן קצר מאד.
- מקשטים: מפזרים פיסטוקים טחונים, מצננים ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (29)
אין משהו בלי חמאה? אני לא רוצה לעשות חלבי וגם לא מרגרינה…
אפשר להחליף בדבש
זהו! באופן סופי החלפתי את המתכון של הבקלוואה למתכון הזה. כלכך קל וטעים. הלך גם עם תבנית חד פעמית. שפוט הנחתי את הרול מקוצץ וחתוך ואז גם יצא יותר חום יפהפה. עובר הקפאה מעולה. לא ניסיתי מעבר לחודש. ההקפאה כוללת אחרי הרטבה עם סרופ סוכר. תודה תודה תודה
משמח ממש לקרוא, אביטל! תודה רבה על הדברים!
האם אפשר להכין בתנור גריל על 180 מעלות?
האם הכוונה לטוסטר אובן? אם כן, אין בעיה