רולדת שמרים “כמו קראנץ” שוקולד חלבה

רולדת שמרים "כמו קראנץ" שוקולד חלבה זו עוגת שמרים ביתית בצורת בורג, אוורירית, מושחתת ומפנקת, עם מלית שוקולד וחלבה עשירה וטעימה
  • זמן הכנה
    35 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים

בצק

מלית

אופן הכנה

  1. במיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרית. ממיסים חמאה ומערבבים עם חלב קר לקבלת תערובת פושרת. מוסיפים לקמח את תערובת החמאה, יחד עם ביצים וסוכר. מעבדים עד לקבלת בצק, ומוסיפים מלח. מעבדים 5 דקות במהירות נמוכה-בינונית עד לקבלת בצק חלק ומבריק, ומעט דביק. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  2. מכיוון שהבצק רך ומעט דביק, עדיף להתפיח את הבצק התפחה חלקית בחוץ ואז להכניס אותו למקרר לשעתיים שלוש, להמשך תפיחה איטית, כדי שהבצק יתקרר ויהיה פחות דביק.
  3. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס”מ , מורחים בנוטלה ומפוררים חלבה מעל. מגלגלים לרולדה וחוצים בעזרת סכין גדול וחלק את הרולדה, כך שיתקבלו 2 רצועות ארוכות והמילוי ייחשף. מפתלים את שתי הרצועות לצורת בורג, ומניחים בתבנית אינגליש קייק משומנת או מרופדת בנייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם מלבן הבצק הנותר, לקבלת עוגת בורג נוספת.
  4. מתפיחים את הבצק בתבנית עד להכפלת הנפח, מברישים בביצה טרופה ואופים בחום של 180 מעלות כ-25 דקות עד שהעוגות שחומות וריחניות.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (34)

Avatar

    Avatar
    אילאיל קינן

    היי גם אני מצטרפת לשאלת השמרים:)

      Foody team
      Foody team

      50 גרם שמרים לחים (או 2 כפות שמרים יבשים). בהצלחה!

    Avatar
    אילאיל קינן

    היי:) גם אני מצטרפת לשאלת השמרים.. כמה גרם צריך לעוגה הזו? כי קיימות כל מיני גדלים של קוביות שמרים בשוק:)

      Foody team
      Foody team

      50 גרם שמרים לחים (או 2 כפות שמרים יבשים). בהצלחה!

    Avatar
    אבי

    האם אפשרי להתפיח למשך לילה כדי שיהיה מוכן לבוקר? צריך להוריד מהשמרים? או להתפיח מיד במקרר?

      Foody team
      Foody team

      כן, אפשר להתפיח את הבצק למשך הלילה במקרר, כדאי לתת לו כמה מכות קלות להוצאת האויר לפני שהולכים לישון (: את ההתפחה השנייה (בבוקר) מומלץ לעשות בטמפ החדר או במקום חמים… בהצלחה!!!

    Avatar
    מתנאל

    האם ניתן להוסיף שמנת במקום או בנוסף לחלב אני רוצה לנבצר יהיה רך ומעט לח

      Foody team
      Foody team

      אפשר להשתמש בשמנת במקום בחלב אבל זה לא יבטיח לחות. יש לוודא שבאפייה המאפה לא נאפה יתר על המידה… בהצלחה (:

    Avatar
    ענת

    הבצק לא יצא דביק, להוסיף מים?

      Foody team
      Foody team

      הוא אמור לצאת מעט דביק ונעים לעבודה.

      Foody team
      Foody team

      אפשר להוסיף עוד קצת חלב באיטיות תוך כדי תהליך הבחישה. הבצק לא אמור לצאת מעט דביק ונוח לעבודה. בהצלחה!

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody