רולדת שמרים “כמו קראנץ” שוקולד חלבה

רולדת שמרים "כמו קראנץ" שוקולד חלבה זו עוגת שמרים ביתית בצורת בורג, אוורירית, מושחתת ומפנקת, עם מלית שוקולד וחלבה עשירה וטעימה
  • זמן הכנה
    35 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים

בצק

מלית

אופן הכנה

  1. במיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרית. ממיסים חמאה ומערבבים עם חלב קר לקבלת תערובת פושרת. מוסיפים לקמח את תערובת החמאה, יחד עם ביצים וסוכר. מעבדים עד לקבלת בצק, ומוסיפים מלח. מעבדים 5 דקות במהירות נמוכה-בינונית עד לקבלת בצק חלק ומבריק, ומעט דביק. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  2. מכיוון שהבצק רך ומעט דביק, עדיף להתפיח את הבצק התפחה חלקית בחוץ ואז להכניס אותו למקרר לשעתיים שלוש, להמשך תפיחה איטית, כדי שהבצק יתקרר ויהיה פחות דביק.
  3. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס”מ , מורחים בנוטלה ומפוררים חלבה מעל. מגלגלים לרולדה וחוצים בעזרת סכין גדול וחלק את הרולדה, כך שיתקבלו 2 רצועות ארוכות והמילוי ייחשף. מפתלים את שתי הרצועות לצורת בורג, ומניחים בתבנית אינגליש קייק משומנת או מרופדת בנייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם מלבן הבצק הנותר, לקבלת עוגת בורג נוספת.
  4. מתפיחים את הבצק בתבנית עד להכפלת הנפח, מברישים בביצה טרופה ואופים בחום של 180 מעלות כ-25 דקות עד שהעוגות שחומות וריחניות.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (8)

    Avatar
    אדוה

    מתכון מעולה רק שהוא מתאים ל 4 אינגליש קייק ולא 2

      Avatar
      שירה כראזי

      זה משנה אם שמרים טריים או יבשיים??

      Foody team
      Foody team

      כן, אם משתמשים בשמרים יבשים יש לשנות את הכמות

      Avatar
      רונית

      איך מכינים את הסירופ הלבן שעל העוגה כמו בתמונה?

      Avatar
      אנונימי

      היי יש אפשרות ללוש ביד ללא מיקסר?

    Avatar
    Ilanit Benisti

    אפשר להשתמש בקמח שמרים שלאוסם במקום הקמח והשמרים?

    Avatar
    מירית

    היי, איך מכינים את החלק הלבן לקישוט?

    Avatar
    שירי

    נראה מעולה! אפשר להחליף את החלוה במשהו אחר? או לשים רק שוקולד?

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody