קרמבו כמו במכולת

קרמבו כמו במכולת זה קינוח שקל להכין לבד בבית במקום לקנות בחוץ: עם קצף חלבונים לבן אוורירי וציפוי שוקולד דקיק ומתפצח בפה, או ציפוי קרמל מהיר
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-40 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

פרסמתי כבר כמה מתכונים במחווה לקרמבו של ילדותי, כמו קרמבו מוקה קפוא ומאפינס קרמבו - אבל בעקבות דרישת הקהל הנה המתכון לדבר האמיתי, קרמבו ממש כמו שקונים במכולת, עם קצף חלבונים לבן אוורירי. אפשר לטבול אותו בציפוי שוקולד דקיק ומתפצח בפה, או לגוון קצת עם ציפוי קרמל מהיר (ממרח קרמל שפשוט מחממים למרקם נוזלי).

מצרכים

עוגיות

קצף חלבונים

ציפוי שוקולד

ציפוי לוטוס

אופן הכנה

  1. מכינים את העוגיות: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. במעבד מזון שמים קמח, אבקת אפייה,1/4 כוס סוכר וקוביות חמאה ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים חלמונים ומעבדים בלחיצות קצרות, רק עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
  3. מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח לעובי 1/2 ס”מ (אפשר להניח נייר אפייה גם מעל הבצק, ולרדד מעל הנייר). קורצים לעיגולים בעזרת חותכן מסולסל בקוטר 5 ס”מ בערך (לקרמבואים צריך רק 25 עוגיות. את שאריות הבצק תוכלו לתת לילדים כדי שיכינו עוגיות משלהם).
  4. אופים 15-10 דקות, עד להזהבה. מצננים לגמרי.
  5. מכינים את הקצף ומזלפים. מקפיאים 20 דקות להתייצבות: בסיר קטן מביאים לרתיחה מים ו- ¼ 1 כוסות סוכר. ממשיכים לבשל על אש בינונית בלי לערבב, עד שהסירופ מסמיך ומגיע ל-121מעלות )זה לוקח 7 דקות בערך. עוד דרך לבדוק אם הגענו לטמפ’ הרצויה: מטפטפים חצי כפית מהסירופ לכוס מים קרים - כשהסירופ הופך לכדור צמיגי וגמיש כמו פלסטלינה למשחק בין האצבעות, מסירים מהאש).
  6. לקראת סיום בישול הסירופ מתחילים להקציף חלבונים במיקסר במהירות גבוהה דקה-שתיים, עד לקבלת קצף לבנבן ורך.
  7. מוזגים את הסירופ לחלבונים בזרם דק תוך כדי הקצפה מהירה (זהירות! לוהט). ממשיכים להקציף עוד 10 דקות עד שהקערה חמימה אבל כבר לא רותחת למגע. מוסיפים תמצית וניל ומקציפים עוד כמה שניות לאיחוד.
  8. מעבירים את הקצף לשקית זילוף עם פייה חלקה ורחבה (15 מ”מ) ומזלפים גבעה שמנמנה על כל עוגייה. מקפיאים 20 דקות, להתייצבות.
  9. מכינים את הציפוי (שוקולד או ממרח לוטוס), מצפים, מקפיאים 5 דקות ומגישים: לציפוי שוקולד: ממיסים שוקולד (במיקרוגל, בסיר עם תחתית נגד הדבקה על אש קטנה או בסיר כפול על אדים). מוסיפים שמן ומערבבים לאיחוד. מעבירים לכלי עמוק וצר ומצננים לטמפרטורת החדר.
  10. לציפוי לוטוס: מחממים במיקרוגל ממרח לוטוס עם כפית שמן עד שהוא הופך לנוזלי ומעבירים לכלי צר ועמוק.
  11. טובלים כל קרמבו כשהוא הפוך בציפוי שוקולד או לוטוס (מחזיקים בעוגייה).
  12. מחזירים למקפיא ל-5 דקות, להתקשות הציפוי. שומרים במקרר ומגישים קר.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (32)

Avatar

    Avatar
    נועם נועם

    היי את העוגיות לאפות במצב טורבו ?

      Foody team
      Foody team

      אפשר גם במצב טורבו. בהצלחה

    Avatar
    שחר חן

    זה לא מסוכן שהביצים חיות? סלמונלה…

      Foody team
      Foody team

      אם הביצים טריות ונשמרו בקרור אז אין סכנה לסלמונלה. בכל מקרה המתכון איננו מומלץ לנשים בהריון.

    Avatar
    תהילה ארביב

    יצא לי פשוט מושלםםםםם מתכון ברור וקל אין עלייך

    Avatar
    ר.כ

    היי, עד כמה זמן אפשר להקפיא את הקרמבו?

      Foody team
      Foody team

      לא מומלץ להקפא את הקרמבו משום שקצף הביצים יההרס במקפיא (המרקם ייהרס).

    Avatar
    לורן

    שאני מרתיחה את הסוכר זה צריך ליהיות צבע זהוב?

      Foody team
      Foody team

      יכול להיות שהתערובת הופכת מעט פחות בהירה מבתחילה, אך יש להזהר שהסוכר לא יישרף. מי הסוכר אמורים להסמיך מעט ולהגיע לטמפ’ של 121 מעלות. חשוב לעבוד עם מד טמפרטורה מתאים. בהצלחה(:

      Foody team
      Foody team

      אפשר לנסות במקום חצי כוס מים, לשים חצי כוס אספרסו או קפה נמס חזר ולא ממותק. בהצלחה!

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody