קרמבו כמו במכולת

קרמבו כמו במכולת זה קינוח שקל להכין לבד בבית במקום לקנות בחוץ: עם קצף חלבונים לבן אוורירי וציפוי שוקולד דקיק ומתפצח בפה, או ציפוי קרמל מהיר
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-40 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

פרסמתי כבר כמה מתכונים במחווה לקרמבו של ילדותי, כמו קרמבו מוקה קפוא ומאפינס קרמבו - אבל בעקבות דרישת הקהל הנה המתכון לדבר האמיתי, קרמבו ממש כמו שקונים במכולת, עם קצף חלבונים לבן אוורירי. אפשר לטבול אותו בציפוי שוקולד דקיק ומתפצח בפה, או לגוון קצת עם ציפוי קרמל מהיר (ממרח קרמל שפשוט מחממים למרקם נוזלי).

מצרכים

עוגיות

קצף חלבונים

ציפוי שוקולד

ציפוי לוטוס

אופן הכנה

  1. מכינים את העוגיות: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. במעבד מזון שמים קמח, אבקת אפייה,1/4 כוס סוכר וקוביות חמאה ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים חלמונים ומעבדים בלחיצות קצרות, רק עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
  3. מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח לעובי 1/2 ס”מ (אפשר להניח נייר אפייה גם מעל הבצק, ולרדד מעל הנייר). קורצים לעיגולים בעזרת חותכן מסולסל בקוטר 5 ס”מ בערך (לקרמבואים צריך רק 25 עוגיות. את שאריות הבצק תוכלו לתת לילדים כדי שיכינו עוגיות משלהם).
  4. אופים 15-10 דקות, עד להזהבה. מצננים לגמרי.
  5. מכינים את הקצף ומזלפים. מקפיאים 20 דקות להתייצבות: בסיר קטן מביאים לרתיחה מים ו- ¼ 1 כוסות סוכר. ממשיכים לבשל על אש בינונית בלי לערבב, עד שהסירופ מסמיך ומגיע ל-121מעלות )זה לוקח 7 דקות בערך. עוד דרך לבדוק אם הגענו לטמפ’ הרצויה: מטפטפים חצי כפית מהסירופ לכוס מים קרים - כשהסירופ הופך לכדור צמיגי וגמיש כמו פלסטלינה למשחק בין האצבעות, מסירים מהאש).
  6. לקראת סיום בישול הסירופ מתחילים להקציף חלבונים במיקסר במהירות גבוהה דקה-שתיים, עד לקבלת קצף לבנבן ורך.
  7. מוזגים את הסירופ לחלבונים בזרם דק תוך כדי הקצפה מהירה (זהירות! לוהט). ממשיכים להקציף עוד 10 דקות עד שהקערה חמימה אבל כבר לא רותחת למגע. מוסיפים תמצית וניל ומקציפים עוד כמה שניות לאיחוד.
  8. מעבירים את הקצף לשקית זילוף עם פייה חלקה ורחבה (15 מ”מ) ומזלפים גבעה שמנמנה על כל עוגייה. מקפיאים 20 דקות, להתייצבות.
  9. מכינים את הציפוי (שוקולד או ממרח לוטוס), מצפים, מקפיאים 5 דקות ומגישים: לציפוי שוקולד: ממיסים שוקולד (במיקרוגל, בסיר עם תחתית נגד הדבקה על אש קטנה או בסיר כפול על אדים). מוסיפים שמן ומערבבים לאיחוד. מעבירים לכלי עמוק וצר ומצננים לטמפרטורת החדר.
  10. לציפוי לוטוס: מחממים במיקרוגל ממרח לוטוס עם כפית שמן עד שהוא הופך לנוזלי ומעבירים לכלי צר ועמוק.
  11. טובלים כל קרמבו כשהוא הפוך בציפוי שוקולד או לוטוס (מחזיקים בעוגייה).
  12. מחזירים למקפיא ל-5 דקות, להתקשות הציפוי. שומרים במקרר ומגישים קר.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (19)

    Avatar
    אליס

    היי השלב של ההקפאה לפני ציפוי השוקולד יכול להיות ארוך יותר. מהערב עד הבוקר?

      Avatar
      Foody Foody

      כן

    Avatar
    יובל

    אפשר לשמור במקפיא כדי שישמר לזמן ארוך יותר?

      Avatar
      Foody Foody

      כן, אפשר לשמור במקפיא

    Avatar
    ספיר

    אפשר להשאיר את הקרמבואים מחוץ למקרר? והאם התחתית נשארת קריספית כשהקרמבואים בחוץ/במקרר?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר לשמור מחוץ למקרר אך כדאי להגיש כשהקרמבו קר.
      התחתית נשארת פריכה

      Avatar
      חמדה חגבי

      מה ממולץ במקום חמאה לעוגיות כדי לעשות אותם פרווה ןלא חלביות

      Avatar
      Foody Foody

      מחמאה או שמן קוקוס

    Avatar
    שירה

    אפשר לשמור את הקצפת במקרר ולזלף אחרי כמה ימים או שהיא מתקשה?

      Avatar
      Foody Foody

      אי אפשר. חייבים לזלף מיד

    Avatar
    HERXLBAT

    עד כמה ימים אפשר לשמור בקירור קרמבו כולל הציפוי

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר לשמור כמה ימים,
      ואפשר לשמור גם במקפיא

    Avatar
    רואי טל

    היי, הקצף יצא לי נוזלי מדי מה יכולה להיות הבעיה? עודף מים?

      Avatar
      Foody Foody

      או שלא הקצפת מספיק או שכלי הערבוב לא היו נקיים דיו. שאריות של שומן בכלי ההקצפה הורסים את הקצף

    Avatar
    מאיה

    האם אפשר להכניס קלוגוזה למים וסוכר בהרתחה ? ומה זה עוזר ?

      Avatar
      Foody Foody

      אין צורך במקרה הזה

    Avatar
    צופיה

    היי בשלב של קצף החלמונים מקציפים את החלק הלבן של הביצה ולא הצהובה😉

      Avatar
      Foody Foody

      חלבון = לבן
      חלמון = צהוב

    Avatar
    שרית

    הקצפת לא קפאה לי עד הסוף אז השארתי במקפיא עד הבוקר אבל היא עדיין לא קפאה אז כשציפיתי בשוקולד הכל נמרח לי.. איך לעשות את זה נכון?

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody