
-
זמן הכנה25 דקות
-
זמן כולל50 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים14
מצרכים
בצק
-
200 גרם חמאה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כוס סוכר חום כהה
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
2 1/2 כוסות קמח לבן
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1/2 כוס קוקוס טחון
-
1/2 כוס שקדים טחונים
-
4 חלמונים M
-
1/2 כוס חלב 3%
אופן הכנה
- מחממים תנור לטמפ’ של 160-170 מעלות.
- שמים במעבד המזון את החמאה, המלח, הסוכר החום, הסוכר הלבן, הקמח, אבקת האפייה, הקוקוס, השקדים החלמונים והחלב (את החלב יש להוסיף בהדרגה תוך כדי ערבוב עד שמתקבל בצק נוח לעבודה ולא דביק מדי). מעבדים כמה שפחות, רק עד לקבלת בצק אחיד. ומעבדים כמה שפחות, רק עד לקבלת בצק אחיד.
- מחלקים את הבצק ל-2 ועובדים עם כל חלק בנפרד.
- מרדדים על גבי נייר אפייה מקומח קלות (או משומן), את מחצית הבצק למלבן בעובי 1/2 ס”מ. מודדים שרוחב הבצק הוא כ-20 ס”מ.
- מסמנים (לא חותכים) מלבן גדול ומלבן קטן (רצוי למדוד 7-8 ס”מ מול 11-12 ס”מ).
- מניחים פס של ממרח (איזה שאוהבים) במרכז המלבן הקטן. מכסים במלבן הגדול ומהדקים.
- מעבירים לתבנית תנור יחד עם נייר האפייה שרידדנו עליו ואופים כ-25 דקות עד הזהבה. מצננים וחותכים לעוגיות.
תגובות (57)
כיצד ניתן להשיג את הממרחים?
אפשר אונליין במזווה המתוק
איזה תוכנית בתנור לא רשום טורבו או חום עליון ותחתון
היי נטלי, בדרך כלל שמדובר בעוגיות אופים בטורבו.
שלום רב, האם יש תחליף לחלמונים??
אפשר להחליף 4 חלמונים ב-2 ביצים
האם אפשר לשים חצי כוס מים במקום חלב?
אפשר להשתמש בחלב סויה
הכנתי ! יצא טעים מאוד
האם ניתן להחליף את הקמח הלבן בקמח כוסמין?
איזה כוס מדידה? השתמשתי בכוס חד פעמית יצא בצק מאד רך ונאלצתי להוסיף קמח ולהפחית כמות החלב כדי לייצב אותו !
היי, הכוונה לכוסות מידה אוניברסליות שניתן לקנות בחנויות אפייה מתמחות. בדרך כלל נפח כוס הוא 240 מ”ל. בהצלחה!
האם ניתן להקפיא לאחר אפיה? יצאו לי המון עוגיות. חוץ מזה, לדדעתי יש טעות בכמות חלב- יצא לי בצק דביק והוספתי עוד קמח עד שהגעתי למרקם שאפשר לרדד.
אפשר להקפיא אך לא מומלץ. אפשר לשמור את העוגיות 5-6 ימים בכלי אטום במקום קריר, מוצל ויבש.
לדעתי יש טעות ,נסיון שני להכין את המתכון והפעם עם כוס מדידה אוניברסאלית עדיין יצר מרקם נוזלי ודביק עוד לפני הוספת החלב ,נאלצתי להוסיף עוד חצי כוס קמח והורדתי מכמות החלב !
דרושה חצי כוס חלב (120 מ”ל). בהצלחה!
יש לי שאלה אולי קצת מוזרה. אני לא אוהבת טעם חמאה חזק, האם ידוע לכם אם יש לעוגיות טעם חזק של חמאה? במידה וכן אחליף חלק מהחמאה במרגרינה מזולה
אפשר להחליף את כל החמאה במחמאה. העוגיות נפלאות בטעמן, ועניין טעם החמאה מאד אישי… כך שקשה לענות על זה (: בהצלחה!