קרין גורן חוגגת חורף כמו שרק היא יודעת עם עוגת שמרים שושנים במילוי קרמבו

עוגה כזאת עדיין לא אכלתם! קרין גורן שוב מפתיעה עם עוגת שמרים שושנים במילוי קרמבו. עוגת שמרים רכה וטעימה עם מלית מושחתת של ממרח לואקר וקרמבו
עוגה כזאת עדיין לא אכלתם! קרין גורן שוב מפתיעה עם עוגת שמרים שושנים במילוי קרמבו. עוגת שמרים רכה וטעימה עם מלית מושחתת של ממרח לואקר וקרמבו
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
עוגות
קרין גורן
X

מצרכים

מצרכים


בצק

מלית


אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים שמרים וחלב להמסה (לא מחכים לתסיסה). 
  2. מוסיפים את שאר החומרים לפי הסדר ומעבדים 5 דקות במהירות בינונית לבצק חלק ודביק.
  3. משמנים את הבצק, מכסים בניילון ומתפיחים להכפלת הנפח כשעה (אפשר לילה במקרר - הבצק יהיה יותר נוח לרידוד).
  4. מרדדים את הבצק למלבן על גבי משטח מקומח (אפשר לחלק לשניים אם משטח העבודה הפנוי לא גדול).
  5. מצפים בשכבה אחידה של ממרח שוקולד.  
  6. מפרידים את העוגייה מהקרמבו ושומרים בצד. מורחים את הקרמבואים על הבצק (מעל הממרח).
  7. קוצצים בסכין את העוגיות ומפזרים מעל. מגלגלים לרולדה ארוכה.
  8. חותכים לשושנים בגובה התבנית (משמנים את הסכין או משתמשים בחוט).
  9. מעמידים בתבנית באופן מרווח. 
  10. מתפיחים עד שהשושנים מתחילות להתחבר (40 דקות בערך), בינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות.
  11. אופים 45 דקות עד להשחמה.

עוד עוגות שמרים מהממות:

שבלולי שמרים במלית שוקולד של יהודית מורחיים

מתכון של עוגת שושנים במילוי שוקולד-חלבה

איך מנצלים עוגת שמרים משבת להכנת ברד פודינג מושלם ממסעדת גוז’ ודניאל

הערות

  • במקום תבנית קוגלהוף ניתן להכין ב-2 תבניות אינליש קייק
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (11)

Avatar

    Avatar
    יעל ליטרובניק

    הכנתי את העוגה ומשום מה הבצק יצא הרבה יותר דחוס מאיך שיצא לך (גם לפני האפייה הבצק לא היה ״נוזלי״ כמו שלך) איזה שלב יכל לגרום לזה לקרות? מה יכול להיות שעשינו לא בסדר? (עקבנו אחרי המתכון שלך פה באתר…)

      Foody team
      מערכת Foody

      יכול להיות שהיו חסרים נוזלים לבצק. אפשר להוסיף עוד קצת חלב בכדי שהבצק יהיה גמיש יותר וכמובן שהחמאה תהיה נוזלית (מומסת). בהצלחה ((:

    Avatar
    Lihi boiarski

    אפשר במקום שושנים לסדר את הבצק אחרת ובכל זאת להתפיח 40 דקות לפני התנור?

      Foody team
      מערכת Foody

      בהחלט כן. בהצלחה!

    Avatar
    ראויה מחאמיד

    יש צורך להבריש בביצה?

      Foody team
      מערכת Foody

      לא 🙂 ואפשר לראות את כל השלבים בפירוט בסרטון שמופיע בעמוד המתכון

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות