קרין גורן חוגגת חורף כמו שרק היא יודעת עם עוגת שמרים שושנים במילוי קרמבו

עוגה כזאת עדיין לא אכלתם! קרין גורן שוב מפתיעה עם עוגת שמרים שושנים במילוי קרמבו. עוגת שמרים רכה וטעימה עם מלית מושחתת של ממרח שוקולד לוז וקרמבו
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    11

מצרכים

בצק

מלית

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים שמרים וחלב להמסה (לא מחכים לתסיסה). 
  2. מוסיפים את שאר החומרים לפי הסדר ומעבדים 5 דקות במהירות בינונית לבצק חלק ודביק.
  3. משמנים את הבצק, מכסים בניילון ומתפיחים להכפלת הנפח כשעה (אפשר לילה במקרר - הבצק יהיה יותר נוח לרידוד).
  4. מרדדים את הבצק למלבן על גבי משטח מקומח (אפשר לחלק לשניים אם משטח העבודה הפנוי לא גדול).
  5. מצפים בשכבה אחידה מהממרח. 
  6. מפרידים את העוגייה מהקרמבו ושומרים בצד. מורחים את הקרמבואים על הבצק (מעל הממרח).
  7. קוצצים בסכין את העוגיות ומפזרים מעל. מגלגלים לרולדה ארוכה.
  8. חותכים לשושנים בגובה התבנית (משמנים את הסכין או משתמשים בחוט).
  9. מעמידים בתבנית באופן מרווח. 
  10. מתפיחים עד שהשושנים מתחילות להתחבר (40 דקות בערך), בינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות.
  11. אופים 45 דקות עד להשחמה. 

עוד עוגות שמרים מהממות:

שבלולי שמרים במלית שוקולד של יהודית מורחיים

מתכון של עוגת שושנים במילוי שוקולד-חלבה

איך מנצלים עוגת שמרים משבת להכנת ברד פודינג מושלם ממסעדת גוז’ ודניאל

הערות

  • במקום תבנית קוגלהוף ניתן להכין ב-2 תבניות אינליש קייק

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    בת-אור

    איך אפשר לעשות את זה פרווה? ואפשר בלי הקרמבו?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להחליף חמאה במחמאה. קרמבו אינו חלבי

      Avatar
      Foody Foody

      חלב סויה או מים

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody