
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כולל9 שעות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים5
מצרכים
קסטה
-
2מיכלים או 500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
1קופסה או 400 גרם חלב מרוכז
-
12 עוגיות אוראו בינוניות
-
1 חבילה פתי בר וניל
-
300 גרם שוקולד חלב
אופן הכנה
- טוחנים דק את עוגיות האוראו במעבד המזון או בעזרת מערוך. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- במיקסר מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת. מוסיפים את החלב המרוכז ומקציפים לאיחוד. מוסיפים את פירורי העוגיות ומקציפים קצרות לאיחוד.
- מסדרים בתבנית בצפיפות את שכבת הביסקוויטים. משטחים מעל את תערובת הגלידה ומכסים בשכבת ביסקוויטים נוספת.
- מניילנים ומקפיאים למשך הלילה.
- מחלצים מהתבנית בעזרת הנייר ופורסים בסכין לגודל ביסקוויט.
- ממיסים את השוקולד במיקרוגל. מעבירים לכוס, כדי שאפשר יהיה לטבול את הקסטות לעומק. טובלים כל קסטה עד 1/2 הגובה. אפשר לקשט גם עם עוד פירורי עוגיות. מגישים קפוא.
הערות
- אם השוקולד סמיך מדי, אפשר לדלל אותו עם 2 כפות שמן
תגובות (2)
יצא לי מימי. עד כה עשיתי עם פודינג וניל והפעם לא. למה יצא מימי? הקצפתי 5 דקות ועדיין מימי
יש להקציף את השמנת המתוקה עד שהיא מתייצבת ואז להוסיף בבת אחת את החלב המרוכז ולהקציף במהירות בינונית 6-7 שניות בלבד עד שהחלב נטמע בשמנת. לא יותר! (ראו סרטון בתחילת המתכון).