קל ומרשים: עוגת סופלה גבינה של קרין גורן

עוגת סופלה גבינה רכה ועשירה שנהנית מכל העולמות - גם טעם של עוגת גבינה וגם מרקם ומראה מרשים של סופלה. ההכנה מהירה, הטכניקה פשוטה והטעם? תנסו ותודו לנו אחר-כך
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    6

מצרכים

אופן הכנה

  1. משמנים את התבנית בהרבה מרגרינה (שכבה לבנה עבה, כ-30 גרם. זה סוד ההצלחה אז אל תחסכו בשימון).
  2. מחממים תנור לחום של 210-220 מעלות ללא טורבו.
  3. במיקסר יד מקציפים חלבונים וסוכר בהדרגה לקצף קרמי. מניחים בצד.
  4. בקערה גדולה שמים את שאר המצרכים יחד ומקציפים 2 דקות לתערובת חלקה.
  5. מוסיפים כמה כפות קצף לתערובת הגבינה במיקסר ומקציפים. מאחדים הכל ידנית עם לקקן בתנועות קיפול (ערבוב עדין בתנועות עטיפה).
  6. משטחים את בלילת הגבינה בתבנית העוגה.
  7. שמים את תבנית העוגה בתבנית תנור עמוקה וממלאים מים בתבנית העמוקה, בגובה 3 ס”מ בערך (זהירות שלא ישפריצו מים לעוגה).
  8. מכניסים לתנור ואופים 20 דקות עד להזהבה, מנמיכים את חום התנור לטמפ’ של 150 מעלות ואופים עוד שעה ורבע. העוגה תכפיל את נפחה בתנור וזה בסדר.
  9. כשהעוגה מוצקה וקפיצית למגע מכבים את התנור ומוציאים את העוגה. במהלך הקירור היא תחזור לנפח המקורי וזה בסדר. מגישים בטמפ’ החדר. שומרים במקרר.

    כל המתכונים המצויינים של קרין גורן לשבועות

    עוגת גבינה באסקית של קרין גורן

    מתכון עוגת גבינה ועוגיות אוראו של קרין גורן

    גביניות: מעטפות בצק שמרים במלית גבינה מתוקה

    בולמס - לחמניות ממולאות מנגולד וגבינות מהמטבח הבולגרי

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (38)

Avatar

    Avatar
    adina

    Why the bottom of cake was very saggy and i followed your instructions by ising lots of margarine in the dish

      Foody team
      Foody team

      זה נשמע שהבסיס לא נאפה מספיק. יש להכניס את התבנית לתנור חם מאד (בתוך תבנית עם מים כרשום במתכון) ואחרי שמורידים את הטמפ’ לאפות למשך זמן מעט ארוך יותר מהרשום. יש הבדלי טמפ’ בתנורים שונים ואם התחתית לא אפויה מספיק, אפייה מעט יותר ממושכת אמורה לפתור את הבעיה. בהצלחה!

      Avatar
      הדס בוסקילה

      נראה ממש טעים,רצה להכין,באיזה כוס את משתמשת בהכנת העוגה?

      Foody team
      Foody team

      איזה כיף! המידות הן לפי כוסות מדידה אוניברסאליות בנפח של 240 מ”ל. בהצלחה!

    Avatar
    חנה

    היי קרין. זה נשמע שהעוגה ממש טעימה!! האם אפשר להכין אותה מראש כמה ימים לפני שבת ולהקפיא ואז להוציא בשבת ולהגיש או שזה בעייתי? תודה רבה!

      Avatar
      חנה

      בהמשך לשאלתי אם אפשר להקפיא, או שהיא נשמרת טוב גם במקרר כמה ימים? בערך שלושה ימים?

      Foody team
      Foody team

      כן, ניתן לשמור במקרר (:

      Avatar
      גפן דיוקר

      ובכל זאת, האם אפשר להקפיא? כי לא הבנתי אם כן או לא? אם אי אפשר להקפיא כמה ימים ניתן לשמור במקרר?

      Foody team
      Foody team

      לא כדאי להקפיא עוגות גבינה. אפשר לשמור במקרר 5-6 ימים.

    Avatar
    הילה פינטו

    רשום להוסיף את שאר המצרכים לקערה השנייה הגדולה. זה אומר להוסיף גם את החלמונים שנשארו מהביצים?

      Foody team
      Foody team

      אכן כן (: מומלץ להעזר בסרטון המצורף. בהצלחה!

    Avatar
    יריב מ

    הי, כרגיל נהנה מהמתכונים המדהימים..ואת רובם מאוד מחבבים אצלנו במשפחה🙄. שאלה קטנה על המתכוח הזה, לא ברור גודל התבנית המומלצת. בכותרת זה מלבני, בהמשך עגול??.תודה!

      Foody team
      Foody team

      איפה כתוב עגול?

    Avatar
    Limor Azar

    מידות התבנית לא מתאימים לכמות הבלילה נשאר עודף וגם אז העוגה עולה מאד ונשברת.

      Foody team
      Foody team

      תודה על ההערה. עדכנתי את המתכון

    Avatar
    Moran Shuster

    האם אפשר גבינה 5% במקום 9%?

      Foody team
      Foody team

      עדיף שלא

    Avatar
    רינה

    שלום רב, עשיתי הכל לפי המתכון. בזמן האפייה העוגה גלשה מהתבנית, זאת אומרת עלתה מאוד והתחילה להיסדק וחתיכות ממנה נפלו. מה הסיבה ?

      Foody team
      Foody team

      זה נשמע כאילו התבנית שלך הייתה קטנה מדי למסה. יכול להיות?

    Avatar
    רינה

    התבנית הייתה בדיוק בגודל שמצויין במתכון

      Foody team
      Foody team

      מצטערת לשמוע. אדאג לבדוק את המתכון שוב

    Avatar
    ציפי

    הי, אני ממש רוצה להכין. לא הבנתי איזה גודל תבנית צריך וגם את הקטע של המים. לאן להוסיף מים?תודה

      Foody team
      Foody team

      משתמשים בתבנית מלבנית גדולה- הגודל מצוין במתכון. אופים את העוגה בתוך אמבט מים – כלומר התבנית עם העוגה מונחת בתוך תבנית תנור עמוקה עם מים שמגיעים ל-1/3 גובה תבנית העוגה

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody