קל ומרשים: עוגת סופלה גבינה של קרין גורן

עוגת סופלה גבינה רכה ועשירה שנהנית מכל העולמות - גם טעם של עוגת גבינה וגם מרקם ומראה מרשים של סופלה. ההכנה מהירה, הטכניקה פשוטה והטעם? תנסו ותודו לנו אחר-כך
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    6

מצרכים

אופן הכנה

  1. משמנים את התבנית בהרבה מרגרינה (שכבה לבנה עבה, כ-30 גרם. זה סוד ההצלחה אז אל תחסכו בשימון).
  2. מחממים תנור לחום של 210-220 מעלות ללא טורבו.
  3. במיקסר יד מקציפים חלבונים וסוכר בהדרגה לקצף קרמי. מניחים בצד.
  4. בקערה גדולה שמים את שאר המצרכים יחד ומקציפים 2 דקות לתערובת חלקה.
  5. מוסיפים כמה כפות קצף לתערובת הגבינה במיקסר ומקציפים. מאחדים הכל ידנית עם לקקן בתנועות קיפול (ערבוב עדין בתנועות עטיפה).
  6. משטחים את בלילת הגבינה בתבנית העוגה.
  7. שמים את תבנית העוגה בתבנית תנור עמוקה וממלאים מים בתבנית העמוקה, בגובה 3 ס”מ בערך (זהירות שלא ישפריצו מים לעוגה).
  8. מכניסים לתנור ואופים 20 דקות עד להזהבה, מנמיכים את חום התנור לטמפ’ של 150 מעלות ואופים עוד שעה ורבע. העוגה תכפיל את נפחה בתנור וזה בסדר.
  9. כשהעוגה מוצקה וקפיצית למגע מכבים את התנור ומוציאים את העוגה. במהלך הקירור היא תחזור לנפח המקורי וזה בסדר. מגישים בטמפ’ החדר. שומרים במקרר.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (7)

    Avatar
    אתי שמיר

    היי קרין, אפשר לשמן את התבנית בחמאה?

    Avatar
    מרב

    האם לאחר כיבוי התנור להשאיר העוגה בתנור על מנת לאפשר קירור איטי?

    Avatar
    לימור

    למה לשמן דווקא במרגרינה? אפשר בחמאה?

    Avatar
    עדן גרפי

    האם ניתן להוסיף למתכון 7 ביצים גודל לארג(ולא חמש) . לעשות את אותן פעולות של המתכון. או שצריך להוסיף בגלל זה יותר גבינה/קורנפלור?!הכמויות משתנות?מה משמעות כמות הביצים?

    Avatar
    עדי כהן

    שלום, אפשר לשמוע את התבנית בחמאה במקום מרגרינה?

      Avatar
      יפית ברקוביץ

      הי, לאיזה קוטר תבנית עגולה הכמויות פה מתאימות? במקום תבנית מלבנית שצוינה פה

    Avatar
    רונית

    הוצאתי מיד לאחר סיום האפייה והעוגה נחתה

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody