
-
זמן הכנה25 דקות
-
זמן כולל25 דקות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים15
מצרכים
תפוחים מקורמלים
-
2 כפות סוכר לבן
-
1 כף מים
-
1 כף רוםאיכותי
-
2 תפוחי עץ גרני סמיט בינונייםקלופים וחתוכים לקוביות 1X1 ס"מ
-
1 כפית מיץ לימון
-
1/2 מקל וניל בינוניאו 1/3 כפית מחית וניל
-
2 כפות מיץ תפוחיםצלול
קייזרשמרן
הגשה
-
1 כף אבקת סוכר
אופן הכנה
- מכינים את התפוחים בקרמל רום: מניחים במחבת קטנה סוכר וכף מים. מחממים עד קבלת קרמל כהה (נזהרים לא לשרוף!).
- מוסיפים את הרום ואחרי כן את התפוחים, מיץ לימון, וניל ומיץ תפוחים.
- מבשלים על להבה נמוכה 2-3 דקות או עד שהתפוחים רכים. מניחים בצד להתקרר.
- מכינים את בלילת הקייזרשמרן: מערבבים בקערה את החלב, סוכר וחלמונים עד לקבלת בלילה אחידה.
- מוסיפים קמח מנופה ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (נמנעים מערבוב יתר).
- בקערה נפרדת מקציפים את 2 החלבונים עם המלח לכדי קציפה אוורירית ויציבה.
- מקפלים 1/3 מהחלבונים המוקצפים לתוך הקערה עם הבלילה ורק אז ממשיכים בקיפול של יתרת הקצף.
- מחממים מחבת (קוטר 20 ס”מ) ומוסיפים כפית חמאה. יוצקים פנימה את הבלילה ומבשלים על להבה בינונית עד שהחלק התחתון שחום (2-3 דקות).
- חותכים לרבעים בעזרת שתי מריות והופכים כל רבע לצידו השני לאחר שהשחים.
- כאשר החלק התחתון השחים חותכים שתי וערב את רבעי ה”פנקייק” ומוסיפים מעט חמאה ואבקת סוכר. ממשיכים לטגן כ-2 דקות נוספות עד שכל הצדדים שחומים.
- מעבירים את הקייזרשמרן לצלחת הגשה, מפזרים מעל מעט אבקת סוכר, ומגישים עם התפוחים המקורמלים.
תגובות (0)