קייזרשמרן עם תפוחים מקורמלים של קרין גורן ואושר אידלמן

קרין גורן מגישה קינוח מהמטבח האוסטרי: קייזרשמרן עם תפוחים מקורמלים. קרעים רכים ואווריריים של פנקייק המוגשים בתוספת של תפוחים בקרמל רום משכר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    25 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    15

מצרכים

תפוחים מקורמלים

קייזרשמרן

הגשה

אופן הכנה

  1. מכינים את התפוחים בקרמל רום: מניחים במחבת קטנה סוכר וכף מים. מחממים עד קבלת קרמל כהה (נזהרים לא לשרוף!).
  2. מוסיפים את הרום ואחרי כן את התפוחים, מיץ לימון, וניל ומיץ תפוחים.
  3. מבשלים על להבה נמוכה 2-3 דקות או עד שהתפוחים רכים. מניחים בצד להתקרר.
  4. מכינים את בלילת הקייזרשמרן: מערבבים בקערה את החלב, סוכר וחלמונים עד לקבלת בלילה אחידה. 
  5. מוסיפים קמח מנופה ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (נמנעים מערבוב יתר).
  6. בקערה נפרדת מקציפים את 2 החלבונים עם המלח לכדי קציפה אוורירית ויציבה. 
  7. מקפלים 1/3 מהחלבונים המוקצפים לתוך הקערה עם הבלילה ורק אז ממשיכים בקיפול של יתרת הקצף.
  8. מחממים מחבת (קוטר 20 ס”מ) ומוסיפים כפית חמאה. יוצקים פנימה את הבלילה ומבשלים על להבה בינונית עד שהחלק התחתון שחום (2-3 דקות).
  9. חותכים לרבעים בעזרת שתי מריות והופכים כל רבע לצידו השני לאחר שהשחים.
  10. כאשר החלק התחתון השחים חותכים שתי וערב את  רבעי ה”פנקייק” ומוסיפים מעט חמאה ואבקת סוכר. ממשיכים לטגן כ-2 דקות נוספות עד שכל הצדדים שחומים.
  11. מעבירים את הקייזרשמרן לצלחת הגשה, מפזרים מעל מעט אבקת סוכר, ומגישים עם התפוחים המקורמלים.

 

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody