
-
זמן הכנה10 דקות
-
זמן כולל20 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים8
מצרכים
צ'ורוס
-
1 כוס קמח לבןאו 140 גרם
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1 קורט מלח דק
-
1 כף שמן קנולה
-
1 כוס מים רותחיםאו 240 מ"ל
טיגון
-
1 בקבוק שמן קנולהלטיגון עמוק
הגשה
-
1 כוס סוכר לבן
-
1 כפית קינמון טחון
אופן הכנה
- מכינים את הצ’ורוס: מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה ומלח.
- מוסיפים שמן ומים רותחים ישר מהקומקום - חשוב שיהיו ממש בטמפ’ רתיחה! מערבבים בכף רק עד שמתקבל בצק שנראה כמו פירה גס.
- מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק עד שהוא חם מאוד (180-190 מעלות).
- מעבירים לשקית כפולה עם פייה משוננת רחבה. חותכים את קצה שקית הזילוף במספריים מעל הסיר ומזלפים מהתערובת ישר לתוך השמן בזהירות.
- מטגנים כ-2 דקות להזהבה. מוציאים מהשמן ומניחים בצלחת מרופדת בנייר סופג לספיגת שאריות השמן.
- מגלגלים בסוכר-קינמון. כדאי להגיש עם שוקולטה חמה.
צ’ורוס ספרדי אסלי ללא ביצים (צילום: שניר גוואטה) סופגניות, לביבות וחגיגות - המתכונים הכי שווים לחנוכה
סופגניות לחנוכה בטעם של פעם
לטקעס של סבתא! פשוט וטעים
עיג’ה - לביבות מהמטבח העירקי לא רק לחנוכה
לביבות גבינה 4X4 - מאבות המזון של כל ילד קיבוץ
כמו באמריקה! סופגניות דונאטס אפויות שפחות יושבות על המצפון
סופגניות אשל לחנוכה - הכי מושלמות!
פפאנש - סופגניות רומניות חלומיות!
הערות
- לטיגון מראש: אפשר לטגן קפוא, או לטגן מראש, לא לגלגל בסוכר, לשמור בכלי אטום – הצו'ורס יתרככו וזה בסדר. להעביר לתנור חם 180 מעלות ל5 דקות לפני ההגשה. אחרי החימום והחזרת הקריספיות - לגלגל בסוכר
תגובות (9)
היי קרין אני אוהבת אותך ממש את אלופה והכי מהממת בעולםםם מאוהבת בך ובמתכונים שלך❤❤
היי באיזה צנטר מומלץ להשתמש?
צנטר משונן ורחב בקוטר של 12-14-16 מ”מ. תלוי ברוחב הצ’ורוס שאוהבים.
הצ’ורוס היה טעים וקריספי כמה שעות אחרי?
שעתיים שלוש, לאחר מכן הבצק סופג לחות ומאבד מפריכותו.
אפשר עם קמח תופח מאליו ולא קמח רגיל ואבקת אפיה ? נכון?
נכון מאד (:
האם במקום לטגן אפשר לאפות את הצ׳ורוס?
לא מומלץ לאפות. כל הכיף בצ’ורוס הוא בפריכות המתקבלת מהטיגון.