צ’ורוס ספרדי אסלי בלי ביצים!

קרין גורן מפנקת אותנו במתכון לצ'ורוס ספרדי אותנטי, מתוק מתוק ומוגש חם ישר מהטיגון עם סוכר וקינמון! בנוסף, הצ'ורוס ללא ביצים ויכול להתאים גם לטבעונים שביניכם
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    20 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

מצרכים

צ'ורוס

טיגון

הגשה

אופן הכנה

  1. מכינים את הצ’ורוס: מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה ומלח.
  2. מוסיפים שמן ומים רותחים ישר מהקומקום - חשוב שיהיו ממש בטמפ’ רתיחה! מערבבים בכף רק עד שמתקבל בצק שנראה כמו פירה גס.
  3. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק עד שהוא חם מאוד (180-190 מעלות).
  4. מעבירים לשקית כפולה עם פייה משוננת רחבה. חותכים את קצה שקית הזילוף במספריים מעל הסיר ומזלפים מהתערובת ישר לתוך השמן בזהירות.
  5. מטגנים כ-2 דקות להזהבה. מוציאים מהשמן ומניחים בצלחת מרופדת בנייר סופג לספיגת שאריות השמן.
  6. מגלגלים בסוכר-קינמון. כדאי להגיש עם שוקולטה חמה.
    צ'ורוס ספרדי אסלי ללא ביצים (צילום: שניר גוואטה)
    צ’ורוס ספרדי אסלי ללא ביצים (צילום: שניר גוואטה)

     

    סופגניות, לביבות וחגיגות - המתכונים הכי שווים לחנוכה

    סופגניות לחנוכה בטעם של פעם

    לטקעס של סבתא! פשוט וטעים

    עיג’ה - לביבות מהמטבח העירקי לא רק לחנוכה

    לביבות גבינה 4X4 - מאבות המזון של כל ילד קיבוץ

    כמו באמריקה! סופגניות דונאטס אפויות שפחות יושבות על המצפון

    סופגניות אשל לחנוכה - הכי מושלמות!

    פפאנש - סופגניות רומניות חלומיות!

הערות

  • לטיגון מראש: אפשר לטגן קפוא, או לטגן מראש, לא לגלגל בסוכר, לשמור בכלי אטום – הצו'ורס יתרככו וזה בסדר. להעביר לתנור חם 180 מעלות ל5 דקות לפני ההגשה. אחרי החימום והחזרת הקריספיות - לגלגל בסוכר

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (11)

Avatar

    Avatar
    חן וזה

    היי קרין אני אוהבת אותך ממש את אלופה והכי מהממת בעולםםם מאוהבת בך ובמתכונים שלך❤❤

    Avatar
    עדי כהן

    היי באיזה צנטר מומלץ להשתמש?

      Foody team
      Foody team

      צנטר משונן ורחב בקוטר של 12-14-16 מ”מ. תלוי ברוחב הצ’ורוס שאוהבים.

    Avatar
    רוני

    הצ’ורוס היה טעים וקריספי כמה שעות אחרי?

      Foody team
      Foody team

      שעתיים שלוש, לאחר מכן הבצק סופג לחות ומאבד מפריכותו.

    Avatar
    אורלי חג׳אג׳

    אפשר עם קמח תופח מאליו ולא קמח רגיל ואבקת אפיה ? נכון?

      Foody team
      Foody team

      נכון מאד (:

    Avatar
    פלורנסיה אברהמי

    האם במקום לטגן אפשר לאפות את הצ׳ורוס?

      Foody team
      Foody team

      לא מומלץ לאפות. כל הכיף בצ’ורוס הוא בפריכות המתקבלת מהטיגון.

    Avatar
    שירה

    היי, אם אני רוצה להכין לפסח, יש תחליף לקמח? קמח מצות או קמח תפ”א?

      Foody team
      Foody team

      פחות מומלץ לפסח

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody