
-
זמן הכנה25 דקות
-
זמן כוללשעה ו-25 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים10
מצרכים
מאפה
-
1 חבילה בצק פילאס קפוא
מלית תרד וגבינה
-
2 כפות שמן זית
-
800 גרם עלי תרד
-
1 קובייה גבינת פטה 5%
-
150 גרם גבינת קשקבל
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1 קורט אגוז מוסקט
אופן הכנה
- מפשירים בצק לפי הוראות היצרן. מגרדים קשקבל, מפוררים פטה.
- מחממים שמן זית במחבת ומוסיפים את עלי התרד.
- מערבבים ומטגנים למשך 2-3 דקות עד שהעלים “נובלים” ומאבדים מנפחם. מסירים מהאש ומצננים לחלוטין. סוחטים מנוזלים מיותרים בידיים, ומניחים בקערה.
- מוסיפים את הגבינות, ומתבלים בפלפל שחור ובאגוז מוסקט.
- פורשים את כל הבצק על משטח העבודה. מניחים את המלית בשורה לרוחב השליש התחתון, ומגלגלים לרולדה. את הרולדה שהתקבלה מלפפים סביב עצמה לקבלת שבלול.
- מעבירים לנייר אפייה, מברישים בביצה ומפזרים שומשום וקצח לקישוט.
- אופים בחום של 160 מעלות למשך שעה, עד שגם התחתית שחומה והריח משגע אתכם.
- מוציאים מהתנור ומגישים את השבלול בשלמותו לשולחן.
תגובות (5)
למי שלא אוהב תרד האם אפשר למלא רק הגבינות? והאם במקום קשקבל אפשר גבינת עמק?
בהחלט 🙂
אפשר לגוון במילויים
לא צריך להוסיף ביצה לתערובת המלית?
האם אפשר להכין עם בצק עלים במקום בצק פילאס?
אפשר להכין אותם מבצק עלים במקום פילאס?