צ’וקור – מאפה גבינות משפחתי בצורת שבלול

צ'וקור הוא מאפה מלוח בלקני, פריך מבחוץ ונימוח מבפנים, טעים ופשוט להכנה, שהכי מזכיר בורקס שבלול משפחתי גדול במילוי תרד וגבינת פטה
צ'וקור הוא מאפה מלוח בלקני, פריך מבחוץ ונימוח מבפנים, טעים ופשוט להכנה, שהכי מזכיר בורקס שבלול משפחתי גדול במילוי תרד וגבינת פטה
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-25 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-25 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
מאפים מלוחים
קרין גורן
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

מלית תרד וגבינה


אופן הכנה

  1. מפשירים בצק לפי הוראות היצרן. מגרדים קשקבל, מפוררים פטה.
  2. מחממים שמן זית במחבת ומוסיפים את עלי התרד.
  3. מערבבים ומטגנים למשך 2-3 דקות עד שהעלים “נובלים” ומאבדים מנפחם. מסירים מהאש ומצננים לחלוטין. סוחטים מנוזלים מיותרים בידיים, ומניחים בקערה.
  4. מוסיפים את הגבינות, ומתבלים בפלפל שחור ובאגוז מוסקט.
  5. פורשים את כל הבצק על משטח העבודה. מניחים את המלית בשורה לרוחב השליש התחתון, ומגלגלים לרולדה. את הרולדה שהתקבלה מלפפים סביב עצמה לקבלת שבלול.
  6. מעבירים לנייר אפייה, מברישים בביצה ומפזרים שומשום וקצח לקישוט.
  7. אופים בחום של 160 מעלות למשך שעה, עד שגם התחתית שחומה והריח משגע אתכם.
  8. מוציאים מהתנור ומגישים את השבלול בשלמותו לשולחן.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (9)

Avatar

      Foody team
      מערכת Foody

      250 גרם

    Avatar
    בת-אל ירושלמי

    היי, האם אפשר במקום עלי תרד לשים עלי זעתר ובמקום הבצק פילאס לעשות עם בצק עלים?

      Foody team
      מערכת Foody

      היי, אפשר לתבל במעט עלי זעתר אבל לא למלא את המאפה בעלי זעתר שעלולים לצאת מרירים באפייה. כמו כן לא כדאי להמיר בבצק עלים (הוא נוטה להתנפח ולהפתח באפייה והתוצאה שונה מאשר עם בצק פילו או פילאס). בהצלחה!

    Avatar
    סיון

    אפשר להכין אותם מבצק עלים במקום פילאס?

הצג עוד

קטגוריות