-
מרכיבים14
-
הכנה 30 דק׳כולל 3 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
פתאום התחלתי להבין קונדיטורים. כן, את אלה מהסוג הגרוע ביותר, שלא מגלים מתכונים. פעמיים בחיים זה קרה לי – עם עוגת גבינה (עוגת גבינה אפויה גבוהה כמו בקונדיטוריה) ועם הפאי הזה. עבדתי קשה במיוחד לפיתוח המתכונים האלה, וכל כך התחשק לי לשמור אותם בסוד. לרגע, גם אני רציתי להנות מהילה של קוסמת. אבל אז נענשתי ואיבדתי את מתכון הפאי, ובגלל שאני לא זוכרת מתכונים בעל פה, במשך חודשיים לא יכולתי להכין אותו. כשמצאתי את הפתק עם המתכון (במקפיא, תודה ששאלתם) נשבעתי שאני מגלה אותו עם כל הסודות, ועוד בשידור. מה אני אגיד לכם – עזבו אתכם מקסמים, הרבה יותר כיף לגלות הכל, ולשתף את כולם באושר (ובקלוריות). אני עם מתכונים סודיים – גמרתי. קבלו פאי שוקולד מושלם שכולם יבקשו את המתכון שלו – באחריות.
מרכיבים 14 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים להכנת פאי שוקולד
מצרכים להכנת פאי שוקולד
קלתית פאי שוקולד
מלית פאי שוקולד
רוטב שוקולד חם
-
1/2כוס או 120 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
1 קורט מלח דק
-
120 גרם שוקולד מריר
אופן הכנה
- קלתית פאי שוקולד: במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח, מלח, אבקת סוכר וקוביות חמאה לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה טרופה ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
- משטחים את הבצק ל”פיתה”, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.
- מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח לעיגול בעובי 1/2 ס”מ, ומעבירים לתבנית (הכי קל להפוך את נייר האפייה עם הבצק על התבנית, ולקלף את הנייר). מהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות, דוקרים במזלג ומעבירים למקפיא ל-10 דקות.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- אופים את הקלתית (ישר מהמקפיא) כ-15 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב. מצננים מעט (ובינתיים מכינים את המלית).
- מלית פאי שוקולד: משאירים את התנור חם (180 מעלות).
- מקציפים במיקסר ביצים, חלמונים וסוכר 5-7 דקות במהירות גבוהה, עד לקבלת קצף סמיך ובהיר. במקביל ממיסים שוקולד, חמאה ומלח.
- מקפלים את השוקולד לקצף הביצים ויוצקים את התערובת לקלתית.
- אופים 20-25 דקות בלבד, עד שמלית השוקולד רק מתחילה להיסדק, והיא עדיין רכה למגע. המלית לא נראית אפויה לחלוטין וזה בסדר, היא תתייצב במהלך הצינון. מצננים
- מכינים רוטב שוקולד חם ומגישים: מחממים שמנת מתוקה ומלח לסף רתיחה, יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס.
- פורסים את הפאי למשולשים ומניחים כל פרוסה על צלחת הגשה. יוצקים מעל כל פרוסת פאי שוקולד כף מהרוטב החם ומגישים.
אופן הכנה
- קלתית פאי שוקולד: במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח, מלח, אבקת סוכר וקוביות חמאה לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה טרופה ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
- משטחים את הבצק ל”פיתה”, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.
- מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח לעיגול בעובי 1/2 ס”מ, ומעבירים לתבנית (הכי קל להפוך את נייר האפייה עם הבצק על התבנית, ולקלף את הנייר). מהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות, דוקרים במזלג ומעבירים למקפיא ל-10 דקות.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- אופים את הקלתית (ישר מהמקפיא) כ-15 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב. מצננים מעט (ובינתיים מכינים את המלית).
- מלית פאי שוקולד: משאירים את התנור חם (180 מעלות).
- מקציפים במיקסר ביצים, חלמונים וסוכר 5-7 דקות במהירות גבוהה, עד לקבלת קצף סמיך ובהיר. במקביל ממיסים שוקולד, חמאה ומלח.
- מקפלים את השוקולד לקצף הביצים ויוצקים את התערובת לקלתית.
- אופים 20-25 דקות בלבד, עד שמלית השוקולד רק מתחילה להיסדק, והיא עדיין רכה למגע. המלית לא נראית אפויה לחלוטין וזה בסדר, היא תתייצב במהלך הצינון. מצננים
- מכינים רוטב שוקולד חם ומגישים: מחממים שמנת מתוקה ומלח לסף רתיחה, יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס.
- פורסים את הפאי למשולשים ומניחים כל פרוסה על צלחת הגשה. יוצקים מעל כל פרוסת פאי שוקולד כף מהרוטב החם ומגישים.
תגובות (196)
כמה זמן אפיה למלית, אם עושים בפאי אישי קטן (כ 4-5 ס”מ קוטר)?
היי יעל, באותו זמן. אך לעקוב אחר האפיה ואם הפאי מזהיב אז לאפשר להוציא מהתנור
פאי מושלם.
תודה רבה יעל 🙂