פאי שוקולד (הסודי שלי)

פאי שוקולד מושחת וטעים בטירוף שמורכב מתחתית פריכה, מלית שוקולד עשירה ומפנקת ורוטב שוקולד חם להשלמת החוויה
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    14

פתאום התחלתי להבין קונדיטורים. כן, את אלה מהסוג הגרוע ביותר, שלא מגלים מתכונים. פעמיים בחיים זה קרה לי - עם עוגת גבינה (עוגת גבינה אפויה גבוהה כמו בקונדיטוריה) ועם הפאי הזה. עבדתי קשה במיוחד לפיתוח המתכונים האלה, וכל כך התחשק לי לשמור אותם בסוד. לרגע, גם אני רציתי להנות מהילה של קוסמת. אבל אז נענשתי ואיבדתי את מתכון הפאי, ובגלל שאני לא זוכרת מתכונים בעל פה, במשך חודשיים לא יכולתי להכין אותו. כשמצאתי את הפתק עם המתכון (במקפיא, תודה ששאלתם) נשבעתי שאני מגלה אותו עם כל הסודות, ועוד בשידור. מה אני אגיד לכם - עזבו אתכם מקסמים, הרבה יותר כיף לגלות הכל, ולשתף את כולם באושר (ובקלוריות). אני עם מתכונים סודיים - גמרתי. קבלו פאי שוקולד מושלם שכולם יבקשו את המתכון שלו - באחריות.

מצרכים להכנת פאי שוקולד

תבנית טארט 26 ס"מ

קלתית פאי שוקולד

מלית פאי שוקולד

רוטב שוקולד חם

אופן הכנה

  1. קלתית פאי שוקולד: במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח, מלח, אבקת סוכר וקוביות חמאה לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה טרופה ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
  2. משטחים את הבצק ל”פיתה”, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.
  3. מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח לעיגול בעובי 1/2 ס”מ, ומעבירים לתבנית (הכי קל להפוך את נייר האפייה עם הבצק על התבנית, ולקלף את הנייר). מהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות, דוקרים במזלג ומעבירים למקפיא ל-10 דקות.
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  5. אופים את הקלתית (ישר מהמקפיא) כ-15 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב. מצננים מעט (ובינתיים מכינים את המלית).
  6. מלית פאי שוקולד: משאירים את התנור חם (180 מעלות).
  7. מקציפים במיקסר ביצים, חלמונים וסוכר 5-7 דקות במהירות גבוהה, עד לקבלת קצף סמיך ובהיר. במקביל ממיסים שוקולד, חמאה ומלח.
  8. מקפלים את השוקולד לקצף הביצים ויוצקים את התערובת לקלתית.
  9. אופים 20-25 דקות בלבד, עד שמלית השוקולד רק מתחילה להיסדק, והיא עדיין רכה למגע. המלית לא נראית אפויה לחלוטין וזה בסדר, היא תתייצב במהלך הצינון. מצננים
  10. מכינים רוטב שוקולד חם ומגישים: מחממים שמנת מתוקה ומלח לסף רתיחה, יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס.
  11. פורסים את הפאי למשולשים ומניחים כל פרוסה על צלחת הגשה. יוצקים מעל כל פרוסת פאי שוקולד כף מהרוטב החם ומגישים.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (85)

Avatar

    Avatar
    עידן

    כדי להמיר לתבנית פאי 24 בכמה חותכים את הכמויות?

      Foody team
      Foody team

      על כל 2 ס”מ בקוטר יש להקטין או להגדיל ב-20% את כמות המצרכים. בהצלחה!

    Avatar
    שרי

    אם אין לי מיקסר או מעבד מזון, אפשר להכין את הקלתית בעזרת לישה בידיים?

      Foody team
      Foody team

      כן, זה אפשרי. למרות שסוג בצק זה דורש לישה מינימלית כדי להיות פריך ולישה ביד תפגום מעט בפריכותו.

    Avatar
    עדן שנקר

    אפשר לעשות במקום שוקולד נמס מעל , אבקת סוכר מעל??

      Foody team
      Foody team

      בהחלט כן. אבקת סוכר זה נהדר (:

    Avatar
    סתיו מלכה

    היי, רציתי לדעת אם לאפות את הפאי על מצב טורבו או 2 פסים ? את כל הבצקים אני אופה במצב טורבו. תודה רבה

      Foody team
      Foody team

      אפשר לאפות את הבצק במצב טורבו. בהצלחה (:

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody