פאי פילו עם קרם שוקולד לבן ואגסים

פאי פילו עם קרם שוקולד לבן ואגסים זה קינוח אישי פשוט להכנה עם קלתית שחומה ופריכה מבצק פילו מוכן, מלית מתוקה במרקם קטיפתי, ופרוסות אגסים
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    15

מצרכים

אגסים

  • 5 אגסים בינוניים
  • 1 בקבוק יין אדום יבש
  • 3/4 כוס סוכר לבן
  • 1 מקל קינמון בינוני
  • 3 מסמר ציפורן בינוניים
  • 1 הל שלם בינוני
  • 2 טיפות מי זהר

קלתיות

  • 9 עלי בצק פילו קפוא
  • 200 גרם חמאה

קרם שוקולד לבן

  • 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1
    גביע או 200 גרם גבינת מסקרפונה

ציפוי

  • ריבת משמש
  • מים רותחים

אופן הכנה

  1. מפשירים בצק לפי הוראות היצרן. ממיסים חמאה.
  2. מכינים את האגסים: מקלפים ומשאירים את האגסים שלמים. מכניסים לסיר עם יין סוכר ותבלינים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 7 דקות. מצננים במקרר 4 שעות לפחות, מדי פעם הופכים את האגסים בסירופ כדי שייצבעו באופן אחיד מהרוטב האדום.
  3. מתחילים להכין את המוס: מחממים שמנת לסף רתיחה. יוצקים על השוקולד הלבן, מחכים 2-3 דקות, מערבבים ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.
  4. מכינים את הקלתיות: מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים עלה פילו בחמאה מומסת. מניחים מעליו עוד עלה, מברישים גם אותו בחמאה ומסיימים בעלה שלישי מוברש בחמאה. חותכים את ערימת העלים ל-9 ריבועים שווים. מניחים כל ריבוע בתבנית שקעים של מאפינס, משומנת, תוך כדי לחיצה קלה והידוק הפילו לתחתית ולדפנות. אופים 10-12 דקות עד להזהבה, מצננים ושומרים בכלי אטום עד להרכבה
  5. מסיימים את הכנת המוס ומרכיבים: בקערת מיקסר שמים את תערובת השוקולד הלבן יחד עם וניל ומסקרפונה ומקציפים לקצף יציב. ממלאים כל קלתית בקרם, חותכים את האגסים לחצאים ומרוקנים מהגרעינים בעזרת כפית פריזיאן או כפית.
  6. פורסים לפרוסות דקות ומסדרים בצורת פרח, מצפים בנפאז’ או ריבה מדוללת.

קטגוריות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody