פאי לאוהבי פרג

פאי לאוהבי פרג זה קינוח טעים, יפה ומרשים שמורכב מקלתית פריכה, מלית פרג עשירה ומפנקת עם תוספת דבש ושקדים, ורשת יפהפיה מבצק פריך שחום
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    16

מצרכים

קלתית ורשת

  • 3 1/2
    כוסות או 500 גרם קמח לבן
  • 1/4 כפית מלח דק
  • 200
    גרם או 2 שקיות אבקת סוכר
  • 350 גרם חמאה קרה
  • 2 ביצים L

מלית פרג

  • 1 1/2
    כוסות או 360 מ"ל חלב 3%
  • 1
    כוס או 200 גרם סוכר לבן
  • 4
    כוסות או 400 גרם פרג טחון
  • 1/2
    כוס או 160 גרם דבש
  • 100 גרם חמאה
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 1/2
    כוס או 75 גרם צימוקים בהירים
  • 5
    כפות או 50 גרם שקדים טחונים
  • 1 תפוח עץ גרני סמיט (ירוק) בינוני

זיגוג

  • 1 ביצה L
  • 1 כף מים

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח, מלח, אבקת סוכר וקוביות חמאה לתערובת פירורית. מוסיפים ביצים ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
  2. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומשטחים ל”פיתות”. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.
  3. בינתיים מכינים את מלית הפרג: מחממים חלב וסוכר לסף רתיחה. מוסיפים פרג ומבשלים 5 דקות תוך ערבוב, עד שהתערובת מסמיכה מעט. מסירים מהאש, מוסיפים דבש וחמאה ומערבבים עד להמסה.
  4. מצננים לטמפרטורת החדר, מוסיפים קליפת לימון, צימוקים, שקדים טחונים ותפוח מגורר, ומערבבים היטב. שומרים במקרר עד השימוש.
  5. מכינים את רשת הבצק ואת הקלתית: מרדדים קצת יותר מחצי מהבצק על נייר אפייה מקומח לעיגול בעובי 1/2 ס”מ, חותכים לרצועות ברוחב 2 ס”מ (שישמשו להכנת הרשת) ושומרים במקרר. אם יש לכם שבלונה ליצירת רשת - מקמחים אותה מניחים עליה את הבצק, מרדדים מלמעלה ליצירת הדוגמא, ומעבירים את רשת הבצק (על רשת השבלונה) למקפיא.
  6. מרדדים את יתרת הבצק (כולל השאריות מיצירת הרשת) לעיגול בעובי חצי ס”מ ומרפדים את התבנית. דוקרים במזלג ומעבירים למקפיא ל-10 דקות.
  7. מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  8. אופים את הקלתית (ישר מהמקפיא) כ-15 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב
  9. משטחים את מלית הפרג על הקלתית. מברישים את שולי הקלתית בביצה טרופה וגם את רשת הבצק הקפואה בביצה. אם הבצק נוקשה מדי ממתינים דקה-שתיים, שהבצק יפשיר ויתרכך מעט. מהדקים בידיים את הרשת לשולי הקלתית, ונפטרים מעודפי הבצק בשוליים.
  10. אופים כ-25 דקות, עד שרשת הבצק זהובה. מצננים ומגישים.

הערות

  • אפשר להחליף את השקדים בפירורי עוגיות.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody