עוואמה

עוואמה זה סופגניות ביס קטנטנות מהמטבח הערבי, שעשויות מבצק שמרים מיוחד עם תוספת תפוח אדמה מבושל, מטוגנות ומצופות בסירופ מתוק
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

סופגניות ביס (או לביבות ביס, עדיין לא החלטתי) מיניאטוריות, שמפתיעות את הפה במרקמן: כשהשיניים מפצחות את המעטה הפריך מתגלה מרכז רך, עסיסי, וספוג בסירופ מתוק ומבושם.

מצרכים

סופגניות

סירופ

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק ומתפיחים: מבשלים תפ”א ומועכים עם כף ממי הבישול לפירה. מצננים מעט.
  2. שמים את הקמח בקערת מיקסר ומערבבים לתוכו את השמרים. מוסיפים סוכר ומים ומעבדים עם וו לישה במהירות נמוכה עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את מחית תפוח האדמה ולשים 10 דקות - הבצק יתקבל מאוד נוזלי ודביק, וזה בסדר. מעבירים את הבצק לקערה גדולה, מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפוח עד הכפלת הנפח, שעה עד שעה וחצי.
  3. מכינים את הסירופ: בסיר על אש קטנה מבשלים מים וסוכר, במשך 15-20 דקות, עד שמתקבל סירופ אחיד וסמיך מעט. מורידים מהאש ומקררים לגמרי טמפרטורת החדר. מוסיפים מי זהר ומערבבים.
  4. מטגנים, טובלים בסירופ ומגישים: מחממים שמן לטיגון עמוק. מכינים קערית עם שמן וטובלים בה כפית קטנה (למניעת הידבקות הבצק). ממלאים את הכפית בבצק ומטילים לתוך השמן הלוהט. מטגנים עד להזהבה, הופכים לצד השני ומזהיבים. הבצק תופח מאוד במהלך הטיגון, ומתמלא בועות.
  5. מוציאים את הכדורים בכף מחוררת ומספיגים לרגע על נייר סופג. מערבבים לסירופ מי זהר לתיבול. טובלים מיד את הכדורים הלוהטים בסירופ הקר.
  6. משהים 10 שניות ומוציאים מהסירופ.
  7. מגישים בערימה עם קיסמים וקעריות עם התוספות לטבילה.

    סופגניות, לביבות וחגיגות - המתכונים הכי שווים לחנוכה

    סופגניות לחנוכה בטעם של פעם

    לטקעס של סבתא! פשוט וטעים

    עיג’ה - לביבות מהמטבח העירקי לא רק לחנוכה

    לביבות גבינה 4X4 - מאבות המזון של כל ילד קיבוץ

    כמו באמריקה! סופגניות דונאטס אפויות שפחות יושבות על המצפון

    סופגניות אשל לחנוכה - הכי מושלמות!

    פפאנש - סופגניות רומניות חלומיות!

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (14)

Avatar

      Avatar
      Foody Foody

      טיפה 🙂

      Avatar
      Foody Foody

      מי פריחת הדרים. להשיג בחנויות תבלינים

      Avatar
      Foody Foody

      בטח 🙂

    Avatar
    מורן

    אם אין לי שמרים טריים, כמה כפות שמרים יבשים צריך?

      Avatar
      Foody Foody

      כף (8 גרם)

    Avatar
    אילה

    אפשר להשתמש בתחליפי סוכר בטיגון?

      Foody team
      Foody team

      כן, זה אפשרי. בהצלחה!

    Avatar
    דניאל סמדר

    שאלה למלכת האפיה קרין גורן בעוגות שמרים אנחנו מושכים במים וסוכר בדרך כלל מדוע לא נימשוך בדבש או סילן

      Foody team
      Foody team

      אפשר לדלל דבש או סילאן במעט מים (תוך כדי חימום) ואז למרוח על העוגה כי הם אמורים להספג בעוגה (דבש וסילאן הם גם סוכר פשוט קל יותר להמיס סוכר במים, ודבש/סילאן בפני עצמם הם צמיגיים מדי כדי למרוח על העוגה). בהצלחה!

      Foody team
      Foody team

      רצוי להכין במיקסר כי הלישה ביד קצת ארוכה וקשה, הבצק דביק ונוח יותר לעבד אותו במיקסר. בהצלחה (:

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody