עוואמה

עוואמה זה סופגניות ביס קטנטנות מהמטבח הערבי, שעשויות מבצק שמרים מיוחד עם תוספת תפוח אדמה מבושל, מטוגנות ומצופות בסירופ מתוק
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

סופגניות ביס (או לביבות ביס, עדיין לא החלטתי) מיניאטוריות, שמפתיעות את הפה במרקמן: כשהשיניים מפצחות את המעטה הפריך מתגלה מרכז רך, עסיסי, וספוג בסירופ מתוק ומבושם.

מצרכים

סופגניות

  • 1
    בינוני או 150 גרם תפוחי אדמה
  • 2
    כוסות או 280 גרם קמח לבן
  • 1/2
    קובייה או 25 גרם שמרים טריים
  • 1 כפית סוכר לבן
  • 1 1/4
    כוסות או 300 מ"ל מים פושרים
  • 1 בקבוק שמן קנולה

סירופ

  • 3 כוסות מים
  • 3 כוסות סוכר לבן
  • 1 מי זהר

תוספות

  • פיסטוקים טבעיים
  • שבבי קוקוס
  • סוכריות צבעוניות

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק ומתפיחים: מבשלים תפ”א ומועכים עם כף ממי הבישול לפירה. מצננים מעט.
  2. שמים את הקמח בקערת מיקסר ומערבבים לתוכו את השמרים. מוסיפים סוכר ומים ומעבדים עם וו לישה במהירות נמוכה עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את מחית תפוח האדמה ולשים 10 דקות - הבצק יתקבל מאוד נוזלי ודביק, וזה בסדר. מעבירים את הבצק לקערה גדולה, מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפוח עד הכפלת הנפח, שעה עד שעה וחצי.
  3. מכינים את הסירופ: בסיר על אש קטנה מבשלים מים וסוכר, במשך 15-20 דקות, עד שמתקבל סירופ אחיד וסמיך מעט. מורידים מהאש ומקררים לגמרי טמפרטורת החדר. מוסיפים מי זהר ומערבבים.
  4. מטגנים, טובלים בסירופ ומגישים: מחממים שמן לטיגון עמוק. מכינים קערית עם שמן וטובלים בה כפית קטנה (למניעת הידבקות הבצק). ממלאים את הכפית בבצק ומטילים לתוך השמן הלוהט. מטגנים עד להזהבה, הופכים לצד השני ומזהיבים. הבצק תופח מאוד במהלך הטיגון, ומתמלא בועות.
  5. מוציאים את הכדורים בכף מחוררת ומספיגים לרגע על נייר סופג. מערבבים לסירופ מי זהר לתיבול. טובלים מיד את הכדורים הלוהטים בסירופ הקר.
  6. משהים 10 שניות ומוציאים מהסירופ.
  7. מגישים בערימה עם קיסמים וקעריות עם התוספות לטבילה.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody