
-
זמן הכנה15 דקות
-
זמן כולל55 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים9
כשאין לי חשק להשקיע (כלומר להפריד ביצים ולהכין עוגת לייקח תפוזים אמיתית) אני מכינה את העוגה הזאת: עוגת תפוזים בחושה סופר-אוורירית שתמיד מצליחה, והכי חשוב - מכינים אותה בצ’יק - פשוט טורפים הכל יחד ושולחים לתנור.
אני אוהבת להרטיב את העוגה המוכנה במעט מיץ תפוזים כשהיא עדיין חמה, כדי להיות בטוחה במיליון אחוזים שהיא תצא עסיסית. אבל אם אתם אוהבים עוגות פחות רטובות, אין בעיה לוותר על שלב זה - היא עדיין תהיה נהדרת.
מעדיפים עוגת תפוזים וקוקוס? החליפו כוס קמח אחת בכוס קוקוס טחון. התוצאה תהיה אפילו יותר עסיסית.
מצרכים לעוגת תפוזים
עוגה
-
4 ביצים L
-
1 1/2כוסות או 300 גרם סוכר לבן
-
1כוס או 240 מ"ל שמן קנולה
-
1 כף גרידת תפוז
-
1כוס או 240 מ"ל מיץ תפוזים
-
2 1/2כוסות או 350 גרם קמח לבן
-
1 שקית אבקת אפייה
הרטבה אחרי האפייה (רק אם רוצים)
-
1/2כוס או 120 מ"ל מיץ תפוזים
הגשה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- בקערה טורפים ביצים, סוכר, שמן, קליפה מגוררת ומיץ תפוזים לתערובת אחידה. מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים לאיחוד.
- משמנים את התבנית ומפזרים מעט סוכר, למניעת הידבקות. משטחים את התערובת בתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש.
- רק אם רוצים שהעוגה תהיה קצת רטובה: מוזגים על העוגה החמה 1/2 כוס מיץ תפוזים בעזרת כף, באופן אחיד.
- מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
תגובות (216)
אבקש לקבל הוראות איך מתנהלים בקוגלהוף . עוגת תפוזים. מה עושים כדי להפוך שהיא תתארך ותתאורר בלי שהיא תתנתק מהדפנות? מתי הופכים אותנ=ה לאחר גמר האפיה.
את התבנית יש לשמן ואז לפזר מעט סוכר לפני האפייה. אחרי שהעוגה מתקררת אפשר להפוך על צלחת הגשה והיא תצא בקלות מהתבנית. בהצלחה!