עוגת תפוזים מנצחת

לא סתם היא נקראת עוגת תפוזים מנצחת - היא טעימה, סופר-אוורירית שתמיד מצליחה, והכי חשוב - מכינים אותה בצ’יק: פשוט טורפים הכל יחד ושולחים לתנור
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    55 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

כשאין לי חשק להשקיע (כלומר להפריד ביצים ולהכין עוגת לייקח תפוזים אמיתית) אני מכינה את העוגה הזאת: עוגת תפוזים בחושה סופר-אוורירית שתמיד מצליחה, והכי חשוב - מכינים אותה בצ’יק - פשוט טורפים הכל יחד ושולחים לתנור.

אני אוהבת להרטיב את העוגה המוכנה במעט מיץ תפוזים כשהיא עדיין חמה, כדי להיות בטוחה במיליון אחוזים שהיא תצא עסיסית. אבל אם אתם אוהבים עוגות פחות רטובות, אין בעיה לוותר על שלב זה - היא עדיין תהיה נהדרת.

מעדיפים עוגת תפוזים וקוקוס? החליפו כוס קמח אחת בכוס קוקוס טחון. התוצאה תהיה אפילו יותר עסיסית.

מצרכים לעוגת תפוזים

עוגה

הרטבה אחרי האפייה (רק אם רוצים)

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. בקערה טורפים ביצים, סוכר, שמן, קליפה מגוררת ומיץ תפוזים לתערובת אחידה. מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים לאיחוד.
  3. משמנים את התבנית ומפזרים מעט סוכר, למניעת הידבקות. משטחים את התערובת בתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש.
  4. רק אם רוצים שהעוגה תהיה קצת רטובה: מוזגים על העוגה החמה 1/2 כוס מיץ תפוזים בעזרת כף, באופן אחיד.
  5. מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (129)

    Avatar
    דנה וקנין

    האם המתכון מתאים לשתי תבניות אינגליש קייק?

      Avatar
      תמר

      בהחלט!

    Avatar
    אורלי

    עוגה מדהימה!! מכינה כל הזמןפשוטה וטעימה!!

    Avatar
    שיר

    הכנתי בדיוק לפי המתכון אבל היא יוצאת לא אפויה באמצע..היא נבקעת ובפנים ממש עוגה לא מוכנה😪למה זה קורה?

    Avatar
    אילנית

    לא יצאה לי טוב טפחה וגלשה מהתבנית, בסוף האפיה ירדה

    Avatar
    אילנית

    הכנתי את העוגה, היא טפחה עד שנשפכה מהתבנית (בכמות הזו 2תבניות) כשהאפיה הסתיימה העוגה ירדה מאוד, לא יצאה לי טוב, מה עשיתימלא בסדר?

    Avatar
    מירב

    האם אפשר במקום תפוז להשתמש בלימון. נכ

    Avatar
    מור אביטל

    היי .. הכנתי את העוגה בדיוק לפי השלבים הנ”ל .. על חום 160 תנור שחומם רבע שעה מראש..( על תוכנית קו למעלה קו למטה) ואחרי עשרים דקות היה ריח שרוף.. אני אמורה להדליק את התנור עם כניסת העןגה לתנור ?? מה עשיתי לא בסדר ???

      Foody team
      Foody team

      תמיד ישנם שינויים קלים בין תנור לתנור, תנסי בפעם הבאה לאפות על טמפרטורה נמוכה יותר ולבדוק מדי פעם מה מצבה עם קיסם

    Avatar
    שירלי אבודריהם

    מושלם מושלם ופשוט, עשיתי עם הקוקוס מולם

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody