עוגת תפוזים מנצחת

לא סתם היא נקראת עוגת תפוזים מנצחת - היא טעימה, סופר-אוורירית שתמיד מצליחה, והכי חשוב - מכינים אותה בצ’יק: פשוט טורפים הכל יחד ושולחים לתנור
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    55 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

כשאין לי חשק להשקיע (כלומר להפריד ביצים ולהכין עוגת לייקח תפוזים אמיתית) אני מכינה את העוגה הזאת: עוגת תפוזים בחושה סופר-אוורירית שתמיד מצליחה, והכי חשוב - מכינים אותה בצ’יק - פשוט טורפים הכל יחד ושולחים לתנור.

אני אוהבת להרטיב את העוגה המוכנה במעט מיץ תפוזים כשהיא עדיין חמה, כדי להיות בטוחה במיליון אחוזים שהיא תצא עסיסית. אבל אם אתם אוהבים עוגות פחות רטובות, אין בעיה לוותר על שלב זה - היא עדיין תהיה נהדרת.

מעדיפים עוגת תפוזים וקוקוס? החליפו כוס קמח אחת בכוס קוקוס טחון. התוצאה תהיה אפילו יותר עסיסית.

מצרכים לעוגת תפוזים

עוגה

  • 4 ביצים L
  • 1 1/2
    כוסות או 300 גרם סוכר לבן
  • 1
    כוס או 240 מ"ל שמן קנולה
  • 1 כף גרידת תפוז
  • 1
    כוס או 240 מ"ל מיץ תפוזים
  • 2 1/2
    כוסות או 350 גרם קמח לבן
  • 1 שקית אבקת אפייה

הרטבה אחרי האפייה (רק אם רוצים)

  • 1/2
    כוס או 120 מ"ל מיץ תפוזים

הגשה

  • אבקת סוכר

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. בקערה טורפים ביצים, סוכר, שמן, קליפה מגוררת ומיץ תפוזים לתערובת אחידה. מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים לאיחוד.
  3. משמנים את התבנית ומפזרים מעט סוכר, למניעת הידבקות. משטחים את התערובת בתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש.
  4. רק אם רוצים שהעוגה תהיה קצת רטובה: מוזגים על העוגה החמה 1/2 כוס מיץ תפוזים בעזרת כף, באופן אחיד.
  5. מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (14)

    אבישג כהן

    האם אפשר להכין אותה בתבנית אלומיניום מרובעת חד פעמית?

      מערכת Foody

      אין בעיה.

    דמ

    האם ניתן במקום קמח לבן + אבקת אפייה לשים קמח תופח? ואם כן, מה הכמות? תודה

      מערכת Foody

      בוודאי, הכמות של הקמח התופח נותרת זהה – 2.5 כוסות קמח תופח. בהצלחה!

      עדי

      לאחסן במקרר?

      מערכת Foody

      לאחסן במקרר עד 4 ימים או בקופסה אטומה בחוץ עד יומיים. בתיאבון!

    מירי אוחיון

    האם אפשר להחליף את השמן ברסק תפוחים או חמאה?

      מערכת Foody

      אפשר להחליף בחמאה מומסת. בהצלחה!

    אלון

    האם ניתן להחליף את שמן הקנולה בחמאה? ואם כן, מה הכמות?

      מערכת Foody

      כן, באותה כמות של חמאה מומסת

    יערה

    כיצד לחלץ את העוגה כדי שתצא שלמה? ומתי להרטיב אותה במיץ התפוזים לפני החילוץ בתחתית או אחרי למעלה?

      מערכת Foody

      עם חילוץ העוגה רצוי לחכות עד שהעוגה מתקררת לגמרי, לפחות 30 דקות מרגע הוצאתה מהתנור. את ההרטבה במיץ התפוזים אפשר לעשות לפני החילוץ או אחריו – אם אחריו, רצוי להניח את העוגה על רשת צינון עם מגש לקליטת הנוזלים מלמטה. בהצלחה!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody