עוגת תפוזים מנצחת

לא סתם היא נקראת עוגת תפוזים מנצחת - היא טעימה, סופר-אוורירית שתמיד מצליחה, והכי חשוב - מכינים אותה בצ’יק: פשוט טורפים הכל יחד ושולחים לתנור
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    55 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

כשאין לי חשק להשקיע (כלומר להפריד ביצים ולהכין עוגת לייקח תפוזים אמיתית) אני מכינה את העוגה הזאת: עוגת תפוזים בחושה סופר-אוורירית שתמיד מצליחה, והכי חשוב - מכינים אותה בצ’יק - פשוט טורפים הכל יחד ושולחים לתנור.

אני אוהבת להרטיב את העוגה המוכנה במעט מיץ תפוזים כשהיא עדיין חמה, כדי להיות בטוחה במיליון אחוזים שהיא תצא עסיסית. אבל אם אתם אוהבים עוגות פחות רטובות, אין בעיה לוותר על שלב זה - היא עדיין תהיה נהדרת.

מעדיפים עוגת תפוזים וקוקוס? החליפו כוס קמח אחת בכוס קוקוס טחון. התוצאה תהיה אפילו יותר עסיסית.

מצרכים לעוגת תפוזים

עוגה

הרטבה אחרי האפייה (רק אם רוצים)

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. בקערה טורפים ביצים, סוכר, שמן, קליפה מגוררת ומיץ תפוזים לתערובת אחידה. מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים לאיחוד.
  3. משמנים את התבנית ומפזרים מעט סוכר, למניעת הידבקות. משטחים את התערובת בתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש.
  4. רק אם רוצים שהעוגה תהיה קצת רטובה: מוזגים על העוגה החמה 1/2 כוס מיץ תפוזים בעזרת כף, באופן אחיד.
  5. מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (140)

    Avatar
    איציק מ

    יצאה עוגה מנצחת 160 מעלות 45 דקות, 155 מעלות 8 דקות תודה רבה

    Avatar
    עדן לוי

    היי אני רוצה להכין אותה בתבנית של מאפינס ולהקפיא האם זה אפשרי? והאם לעשות זאת לפני הסירופ או לאחר הרטבת העוגה ?

    Avatar
    גל ב

    האם האפייה היא בטורבו או במצב סטטי?

      Foody team
      Foody team

      כדאי לאפות במצב טורבו. בהצלחה!

    Avatar
    תמי יעקב

    עוגה טעימה בטירוף. חובה לשפוך מעט מיץ תפוז כשהיא חמה. וגם הוספתי יותר מגרידת תפוז אחת אוהוווווו טעים

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody