עוגת תפוזים אוורירית

עוגת תפוזים אוורירית זו עוגת פרווה מעולה, גבוהה, יפה, טעימה וארומטית בטירוף. הכי נוח להכין אותה בסיר פלא, אבל אפשר גם בתבנית עגולה רגילה שיש בכל בית
עוגת תפוזים אוורירית זו עוגת פרווה מעולה, גבוהה, יפה, טעימה וארומטית בטירוף. הכי נוח להכין אותה בסיר פלא, אבל אפשר גם בתבנית עגולה רגילה שיש בכל בית
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-35 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-35 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

מצרכים

מצרכים


עוגה


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. במיקסר מקציפים חלמונים עם כוס אחת מהסוכר (200 גרם) עד לקבלת קצף סמיך ובהיר. מוסיפים שמן בזרם דק תוך כדי הקצפה.
  3. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים קליפת תפוז. מנפים יחד אבקת אפייה וקמח ומוסיפים לסירוגין עם מיץ תפוזים.
  4. בקערת מיקסר נקייה מקציפים חלבונים ומוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר (1 כוס), עד לקבלת קצף יציב ומבריק (אבל לא נוקשה). טורפים שליש מהקצף לתערובת החלמונים, ומקפלים פנימה את יתרת הקצף בעדינות.
  5. יוצקים את התערובת לתבנית סיר פלא לא משומנת (חשוב!) ואופים כשעה ועשר דקות, עד שהעוגה שחומה, קפיצית למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש לגמרי.
  6. מוציאים את העוגה ומיד הופכים אותה על בקבוק (או על שלוש רגליה) וכך משאירים אותה להתקרר.
  7. כשהעוגה קרה הופכים בחזרה, מחלצים בסכין ומגישים עם אבקת סוכר.

הערות

  • החומרים לתבנית סיר פלא מתפרקת בקוטר 24-26 ס"מ.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (78)

Avatar

    Avatar
    תהילה

    הכמות מספיקה לתבנית חד”פ ענקית, ולא בינונית!

    Avatar
    יעל

    שלום רציתי לשאול האם אפשר להכין את העוגה הזו לפי כמות מדידה של כוס חד פעמי חם❓של קפה❓

      Avatar
      קרין גורן

      כוס חד פעמית סטנדרטית היא בערך 200 מ”ל, וכוס מדידה סטנדרטית היא 240 מ”ל, אז יש לקחת את זה בחשבון כשמתאימים את המתכון.

      Avatar
      יעל

      קרין היי רציתי לשאול כשאת רושמת במתכון 1 אבקת אפיה האם את מתכוונת לשקית 1 או לכפית 1❓ פשוט העוגה עלתה מאד יפה לפני שהסתיים שעה של אפיה היתה נראית אפויה . אבל הפנימי של העוגה איפה שהחור של התבנית הכל התפקע כאילו נקרע התפוצץ אני לא יודעת איך להסביר ואז כשהוצאתי אותה היא היתה קפיצית הפכתי אותה השארתי אותה כל לילה הפוכה בבוקר כשהפכתי חזרה היא צנחה לחצי וכל החלק הפנימי איפה שהחור לא היה אפוי היה רטוב . ניסיתי את העוגה הזו כל כך הרבה פעמים כי ממש אוהבים אותה אצלי בבית אבל אף פעם לא הצלחתי להגיע לתוצאה מושלמת . האם זו הבעיה של האבקת אפיה או בעיה אחרת❓שמים שקית אחת או כפית אחת אפיה❓

      Avatar
      קרין גורן

      היי יעל, במתכון רשום 2 כפיות אבקת אפיה.

    Avatar
    רחל נפתלי

    לפעמים העוגה למטה בתחתית יוצאת קצת רטובה למה?

      Avatar
      קרין גורן

      חשוב להפוך את הקערה

      Avatar
      יסמין

      היי קודם תודה רבה על מתכונים מעולים…האפיה על טורבו או על רגיל?

      Avatar
      קרין גורן

      הי יסמין, תודה על המחמאה! אפשר לאפות עם טורבו וגם בלי, אבל טורבו ייתן יותר אווריריות לעוגה.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות