עוגת תפוזים גבוהה במיוחד של קרין גורן

קבלו מתכון נפלא של עוגת תפוזים ארומטית וגבוהה במיוחד שמצליחה בכל פעם. הפינוק האולטימטיבי ליד כוס קפה או תה בחורף, במינימום מאמץ
קבלו מתכון נפלא של עוגת תפוזים ארומטית וגבוהה במיוחד שמצליחה בכל פעם. הפינוק האולטימטיבי ליד כוס קפה או תה בחורף, במינימום מאמץ
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-40 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-40 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר

מצרכים

מצרכים


טורט תפוז

בלילה כהה


 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות בתוכנית רגילה חום עליון ותחתון (לא טורבו). מפרידים את הביצים.
  2. במיקסר מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה במשך דקה לקצף בהיר עם בועות. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, תוך כדי הקצפה, ומקציפים עוד 5 דקות, לקצף יציב.
  3. מוסיפים את החלמונים ומקציפים במהירות נמוכה-בינונית לאיחוד.
  4. מוסיפים את השמן ומקציפים לאיחוד.
  5. מוסיפים את מיץ התפוזים וגרידת התפוז ומקציפים לאט לאיחוד.
  6. מוסיפים את הקמח ומקציפים לאט רק עד שהתערובת אחידה.
  7. מוציאים את הקערה מהמיקסר ומשלימים את איחוד הבלילה בקיפול בלקקן.
  8. להכנת טורט תפוז רגיל: ממלאים את התבנית הלא משומנת בבלילה עד 3/4 הגובה. להכנת טורט שיש: מעבירים כוס מבלילת טורט התפוז לקערה נפרדת, מוסיפים את הקקאו ומערבבים. ממלאים את התבנית הלא משומנת בתערובת הבהירה, מוזגים מעל את התערובת הכהה ומערבבים מעט ליצירת דוגמת שיש.
  9. מכניסים את התבנית למרכז התנור או לשליש התחתון ואופים כ-70 דקות, עד שהעוגה קפיצית, אוורירית ויבשה במרכז, ושיפוד שננעץ במרכז יוצא יבש. חשוב לא לפתוח את התנור באמצע האפייה. מתחילים לבדוק רק אחרי כשעה כשהעוגה נראית מוכנה.
  10. כדי למנוע צניחה של העוגה ואובדן גובה - הופכים את התבנית על הרגליים הייעודיות, או הופכים ומשחילים את הארובה על בקבוק. משאירים את העוגה להצטנן לגמרי כשהיא באוויר. מעבירים סכין בין התבנית לעוגה ומחלצים על צלחת הגשה.
  11. מפזרים את אבקת הסוכר ומגישים.

 

הערות

  • כדי לפגוע כמה שפחות בהיקף העוגה בזמן החילוץ, מטים את הלהב קצת באלכסון לכיוון התבנית ולוחצים על התבנית מבחוץ
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (264)

Avatar

    Avatar
    שלי רויטמן רויטמן

    היי קרין הכנתי את העוגה והיא יוצאת טעימה ורכה אני רוצה שתהיה יותר דחוסה וקשה מה ניתן לעשות ?

      Avatar
      קרין גורן

      היי שלי. את יכולה להשתמש במתכון “עוגת תפוזים מנצחת” שלי, שהיא בלי הפרדת ביצים ולכן יוצאת יותר דחוסה ופחות גבוהה. מצרפת לך לינק https://bit.ly/3VZvJ88 ובכל מקרה אפשר למצוא אותה בחיפוש בגוגל “עוגת תפוזים מנצחת – קרין גורן”

    Avatar
    Amit Saroya Malka

    עשיתי בדיוק טת אותו מתכון ולא שימנתי את התבנית, וכשהפכתי אותה היא נפלה כלפי השיש והשתחררה מהתבנית. מה הסיבה?

      Avatar
      קרין גורן

      הי עמית, קשה לדעת מהתיאור שלך מה קרה ולמה

הצג עוד

קטגוריות