עוגת תפוזים גבוהה במיוחד של קרין גורן

קבלו מתכון נפלא של עוגת תפוזים ארומטית וגבוהה במיוחד שמצליחה בכל פעם. הפינוק האולטימטיבי ליד כוס קפה או תה בחורף, במינימום מאמץ
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-40 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    8

מצרכים

טורט תפוז

בלילה כהה

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות. מפרידים את הביצים.
  2. במיקסר מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה במשך דקה לקצף בהיר עם בועות. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, תוך כדי הקצפה, ומקציפים עוד 5 דקות, לקצף יציב.
  3. מוסיפים את החלמונים ומקציפים במהירות נמוכה-בינונית לאיחוד.
  4. מוסיפים את השמן ומקציפים לאיחוד.
  5. מוסיפים את מיץ התפוזים וגרידת התפוז ומקציפים לאט לאיחוד.
  6. מוסיפים את הקמח ומקציפים לאט רק עד שהתערובת אחידה.
  7. מוציאים את הקערה מהמיקסר ומשלימים את איחוד הבלילה בקיפול בלקקן.
  8. להכנת טורט תפוז רגיל: ממלאים את התבנית הלא משומנת בבלילה עד 3/4 הגובה. להכנת טורט שיש: מעבירים כוס מבלילת טורט התפוז לקערה נפרדת, מוסיפים את הקקאו ומערבבים. ממלאים את התבנית הלא משומנת בתערובת הבהירה, מוזגים מעל את התערובת הכהה ומערבבים מעט ליצירת דוגמת שיש.
  9. מכניסים את התבנית למרכז התנור או לשליש התחתון ואופים כ-70 דקות, עד שהעוגה קפיצית, אוורירית ויבשה במרכז, ושיפוד שננעץ במרכז יוצא יבש. חשוב לא לפתוח את התנור באמצע האפייה. מתחילים לבדוק רק אחרי כשעה כשהעוגה נראית מוכנה.
  10. כדי למנוע צניחה של העוגה ואובדן גובה - הופכים את התבנית על הרגליים הייעודיות, או הופכים ומשחילים את הארובה על בקבוק. משאירים את העוגה להצטנן לגמרי כשהיא באוויר. מעבירים סכין בין התבנית לעוגה ומחלצים על צלחת הגשה.
  11. מפזרים את אבקת הסוכר ומגישים.

הערות

  • כדי לפגוע כמה שפחות בהיקף העוגה בזמן החילוץ, מטים את הלהב קצת באלכסון לכיוון התבנית ולוחצים על התבנית מבחוץ

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (40)

    Avatar
    צליל

    אם אני אופה את העוגה בתבנית רגילה ולא בסיר הפלא האם צריך לשמן? והאם צריך גם להפוך?

      Avatar
      Foody Foody

      כן, עדיין כדאי להפוך כדי לקבל עוגה גבוהה

    Avatar
    טיטי

    אם אני אופה בתבנית חדפ אלומיניום ולא בסיר פלא האם צריך לשמן ?

      Avatar
      Foody Foody

      אם התבנית ישרה בדפנות ואפשר להעביר סכין כדי להפריד בין התבנית לעוגה אז לא צריך לשמן.

    Avatar
    ליטל חדד

    שלום מה הגדול של הסיר פלא רוצה להזמין ויש כמה גדלים

      Avatar
      Foody Foody

      24 ס”מ

    Avatar
    עפרה רוזנצויג

    הכנתי את העוגה טורט תפוזים על כל שלביה בדקדקנות . היתה באפיה שעה ורבע בחלקה העליון היתה יבשה וקפיצית ונראתה מוכנה. הוצאתי מהתנור הפכתי את התבנית על הרגליים ולתדהמתי כל העוגה צנחה על השייש ומסתבר שלא נאפתה בתוכה. היא נשארה רכה. כולה התפוררה, מפח נפש. מה לא עשיתי בסדר?

      Avatar
      Foody Foody

      מצטערים לשמוע 🙁
      שני דברים אפשריים – יתכן שחום התנור היה נמוך מדי
      או שפשוט הייתה צריכה עוד קצת זמן בתנור.
      כדאי לבדוק עם קיסם שהעוגה אפויה היטב גם מבפנים

    Avatar
    שירה כהן

    העוגה צנחה אמנם לא הרבה אבל ירדה לקראת סוף האפייה . מדוע זה קרה ? הכל היה לפי השלבים חוץ מכך ששמתי ביצה אחת מדיום במקום לארג האם יש קשר?

      Avatar
      Foody Foody

      ככל הנראה לא קשור לביצה. יתכן שחום התנור היה גבוה או נמוך מדי

    Avatar
    מוריה

    שלום. העוגה תמיד יוצאת לי מוצלחת!רציתי לשאול האם ניתן להוסיף פירות יבשים לעוגה?אם כן איזה פירות? וכמות כוללת?תודה

      Avatar
      Foody Foody

      היי מוריה
      פירות יבשים לדעתנו פחות יתאימו פה. הם עבדים יחסית וישקעו.
      אפשר אולי להחליף חלק מהקמח בקוקוס טחון או באגוזים טחונים

    Avatar
    אירית פרנקו

    היי שאלה טכנית כמה זמן אפשר להשאיר את העוגה בחוץ במזג אוויר של שקר?

      Avatar
      Foody Foody

      העוגה הזו לא צריכה קירור. אפשר לשמור אותה כמה ימים בטמפרטורת החדר

    Avatar
    שלומית לבקוביץ

    ראשית תודה למתכונים ושאלה קטנה האם אפשר לשים בבלילה פצפוצי שוקלד קטנים במקום הקקאו ?

      Avatar
      Foody Foody

      כן 🙂

    Avatar
    נטלי

    קרין שלום, 10 שנים אני עושה את העוגה הזאת והיא תמיד יצאה לי מושלם! בפעמים האחרונות, ברגע שאני הופכת אותה אחרי התנור, הפנים שלה נופל החוצה והשוליים נשארים על התבנית. תוכלי להסביר לי מה הבעיה?

      Avatar
      Foody Foody

      יתכן שהיא לא אפויה מספיק? אולי חסרות לה עוד כמה דקות בתנור…

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody