עוגת תפוזים גבוהה במיוחד של קרין גורן

קבלו מתכון נפלא של עוגת תפוזים ארומטית וגבוהה במיוחד שמצליחה בכל פעם. הפינוק האולטימטיבי ליד כוס קפה או תה בחורף, במינימום מאמץ
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-40 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    8

מצרכים

טורט תפוז

בלילה כהה

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות בתוכנית רגילה חום עליון ותחתון (לא טורבו). מפרידים את הביצים.
  2. במיקסר מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה במשך דקה לקצף בהיר עם בועות. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, תוך כדי הקצפה, ומקציפים עוד 5 דקות, לקצף יציב.
  3. מוסיפים את החלמונים ומקציפים במהירות נמוכה-בינונית לאיחוד.
  4. מוסיפים את השמן ומקציפים לאיחוד.
  5. מוסיפים את מיץ התפוזים וגרידת התפוז ומקציפים לאט לאיחוד.
  6. מוסיפים את הקמח ומקציפים לאט רק עד שהתערובת אחידה.
  7. מוציאים את הקערה מהמיקסר ומשלימים את איחוד הבלילה בקיפול בלקקן.
  8. להכנת טורט תפוז רגיל: ממלאים את התבנית הלא משומנת בבלילה עד 3/4 הגובה. להכנת טורט שיש: מעבירים כוס מבלילת טורט התפוז לקערה נפרדת, מוסיפים את הקקאו ומערבבים. ממלאים את התבנית הלא משומנת בתערובת הבהירה, מוזגים מעל את התערובת הכהה ומערבבים מעט ליצירת דוגמת שיש.
  9. מכניסים את התבנית למרכז התנור או לשליש התחתון ואופים כ-70 דקות, עד שהעוגה קפיצית, אוורירית ויבשה במרכז, ושיפוד שננעץ במרכז יוצא יבש. חשוב לא לפתוח את התנור באמצע האפייה. מתחילים לבדוק רק אחרי כשעה כשהעוגה נראית מוכנה.
  10. כדי למנוע צניחה של העוגה ואובדן גובה - הופכים את התבנית על הרגליים הייעודיות, או הופכים ומשחילים את הארובה על בקבוק. משאירים את העוגה להצטנן לגמרי כשהיא באוויר. מעבירים סכין בין התבנית לעוגה ומחלצים על צלחת הגשה.
  11. מפזרים את אבקת הסוכר ומגישים.

הערות

  • כדי לפגוע כמה שפחות בהיקף העוגה בזמן החילוץ, מטים את הלהב קצת באלכסון לכיוון התבנית ולוחצים על התבנית מבחוץ

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (98)

Avatar

    Avatar
    ציפי

    מתכון נהדר ! העוגה יוצאת גבוהה ויפה ! במתיקות מעודנת. שבת שלום 🙌

      Foody team
      Foody team

      כיף לשמוע! תודה ושבת שלום(:

      Avatar
      רחלניסטל

      האם אפשר להקפיא את העוגה? תודה

      Foody team
      Foody team

      היי, כן. זה אפשרי(:

    Avatar
    דפנה

    יש אפשרות להכין אותה עם חלב במקום המית תפוזים ??? היא מהממת אבל לא אוהבים אצלי עוגת תפוזים 😆

    Avatar
    מור

    אפשר להחליף חלק מכמות הקמח בשקדים טחונים?

      Foody team
      Foody team

      היי, לא מומלץ להחליף בשקדים טחונים משום שהם שומניים יותר מקמח והם יכבידו על הבלילה כך שיהיה לה יותר קשה לתפוח. בהצלחה (:

    Avatar
    רחלי כלפון

    מה מידת התבנית עם הרגליים .. הבלילה גדולה לכל הכמות אולי יש לי תבנית קטנה מידי ? בנוסף כשהפכתי היא צנחה ונפלה האם צריך לחכות טיפה ואז להפוך ?

      Foody team
      Foody team

      הבלילה אמורה להספיק לתבנית 26 או 28 (ב-28 תהיה קצת פחות גבוהה) בכל מקרה משאריות הבלילה אפשר להכין קאפקייקס קטנים. לגבי הצניחה… אין לשמן את התבנית לפני שמכניסים את הבלילה ואפשר להפוך מיד בתום האפייה. מומלץ להעזר בסרטון המצורף למתכון. בהצלחה רבה (:

    Avatar
    מירב בן חמו

    הי אפשר להחליף את המיץ תפוזים במים?

      Foody team
      Foody team

      אם לא יהיה מיץ תפוזים בעוגה שזו לא תהיה עוגת תפוזים…. לכן לא כדאי להמיר את המית במים.

    Avatar
    מ ס

    אני רוצה להמיר את המיץ תפוזים במים, אפשרי?

      Foody team
      Foody team

      לא ניתן להמיר את מיץ התפוזים במים.

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody