עוגת תפוזים גבוהה במיוחד של קרין גורן

קבלו מתכון נפלא של עוגת תפוזים ארומטית וגבוהה במיוחד שמצליחה בכל פעם. הפינוק האולטימטיבי ליד כוס קפה או תה בחורף, במינימום מאמץ
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-40 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    8

מצרכים

טורט תפוז

בלילה כהה

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות. מפרידים את הביצים.
  2. במיקסר מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה במשך דקה לקצף בהיר עם בועות. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, תוך כדי הקצפה, ומקציפים עוד 5 דקות, לקצף יציב.
  3. מוסיפים את החלמונים ומקציפים במהירות נמוכה-בינונית לאיחוד.
  4. מוסיפים את השמן ומקציפים לאיחוד.
  5. מוסיפים את מיץ התפוזים וגרידת התפוז ומקציפים לאט לאיחוד.
  6. מוסיפים את הקמח ומקציפים לאט רק עד שהתערובת אחידה.
  7. מוציאים את הקערה מהמיקסר ומשלימים את איחוד הבלילה בקיפול בלקקן.
  8. להכנת טורט תפוז רגיל: ממלאים את התבנית הלא משומנת בבלילה עד 3/4 הגובה. להכנת טורט שיש: מעבירים כוס מבלילת טורט התפוז לקערה נפרדת, מוסיפים את הקקאו ומערבבים. ממלאים את התבנית הלא משומנת בתערובת הבהירה, מוזגים מעל את התערובת הכהה ומערבבים מעט ליצירת דוגמת שיש.
  9. מכניסים את התבנית למרכז התנור או לשליש התחתון ואופים כ-70 דקות, עד שהעוגה קפיצית, אוורירית ויבשה במרכז, ושיפוד שננעץ במרכז יוצא יבש. חשוב לא לפתוח את התנור באמצע האפייה. מתחילים לבדוק רק אחרי כשעה כשהעוגה נראית מוכנה.
  10. כדי למנוע צניחה של העוגה ואובדן גובה - הופכים את התבנית על הרגליים הייעודיות, או הופכים ומשחילים את הארובה על בקבוק. משאירים את העוגה להצטנן לגמרי כשהיא באוויר. מעבירים סכין בין התבנית לעוגה ומחלצים על צלחת הגשה.
  11. מפזרים את אבקת הסוכר ומגישים.

הערות

  • כדי לפגוע כמה שפחות בהיקף העוגה בזמן החילוץ, מטים את הלהב קצת באלכסון לכיוון התבנית ולוחצים על התבנית מבחוץ

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (4)

Avatar

    Avatar

    עשיתי את העוגה לפי המתכון שלה אחרי שלב בסיום האפיייה הפכתי את העוגה על בקבוק כי לא הייתה לי תבנית עם רגליים והעוגה פשוט נפלה אחרי כמה דק ולא דיממתי את התבנית החלק התחתון של העוגה נשאר בתבנית וכל החלק העליון נפל פשוט על השיש למה זה קרה??

      Avatar
      Foody Foody

      הדבר כנראה קרה מכמה סיבות אפשריות:
      1. העוגה לא נאפתה עד הסוף
      2. העוגה נהפכה לפני שהספיקה להתקרר. חשוב מאוד לקרר היטב את העוגה לפני שמחלצים אותה מהתבנית
      3. התבנית לא שומנה כהלכה לפני הכנסת הבלילה

    Avatar

    הבלילה הייתה עם המון גושים קטנטנים כאלה של קמח . למה זה קרה?

      Avatar
      Foody Foody

      כנראה שלא טרפת מספיק טוב את המצרכים בבלילה או שלא ניפית את הקמח היטב

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody