עוגת תלישה של גביניות ריקוטה ושוקולד לבן

עוגת תלישה של גביניות ריקוטה ושוקולד לבן זו עוגה מיוחדת וטעימה מאוד שמורכבת מגביניות נפרדות, שמכינים בקלות על בסיס בצק שמרים-עלים מוכן
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    7

גביניות מבצק קיפולים מיוחד - שבבית ייקח לכם יומיים להכין, והיום אפשר לקנות קפוא ומרודד בכל סופר -בצק שמרים-עלים. במקום לאפות גביניות נפרדות ובודדות, אני מצופפת אותם לעוגת ‘תלישה’ ששוברת את הקרח סביב השולחן. הערה: בסרטון מודגמת הכנה עם חצי מכמות הבצק והמלית. אני ממליצה להכין לפי הכמויות כאן (שמותאמות לשימוש בחבילת בצק שלמה).

מצרכים

עוגה

  • 2
    גביעי או 500 גרם גבינת ריקוטה פרסקה
  • 1/2 כוס אבקת סוכר
  • 2 ביצים L
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 1 חבילה בצק שמרים עלים קפוא

הברשה

  • 1 חלבון L

קישוט

  • אבקת סוכר

אופן הכנה

  1. מפשירים בצק לפי הוראות היצרן. מפרידים ביצים.
  2. בקערה טורפים גבינה, אבקת סוכר וחלמונים לתערובת אחידה ללא גושים. קוצצים בסכין שוקולד לבן ומערבבים לתערובת הגבינה.
  3. חותכים את הבצק בסכין לריבועים ומניחים כף מלית גבינה במרכז כל ריבוע בצק.
  4. מקפלים כל 2 פינות נגדיות באופן מעט חופף לקבלת מעטפה ממולאת.
  5. מניחים בצפיפות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בחלבון ואופים מיד (ללא התפחה) ב-180 מעלות 25-20 דקות, עד להשחמה.
  6. מוציאים מהתנור, מקשטים באבקת סוכר ומגישים כשהמאפה חמים. תולשים את הגביניות בידיים ואוכלים.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody