עוגת שמרים “משוך אותי”

עוגת שמרים "משוך אותי" זו עוגה שפורסים בידיים, בלי סכין, עם מלית שוקולד קלה להכנה. אפשר למלא את העוגה גם במלית אגוזים או כל מלית אחרת
עוגת שמרים "משוך אותי" זו עוגה שפורסים בידיים, בלי סכין, עם מלית שוקולד קלה להכנה. אפשר למלא את העוגה גם במלית אגוזים או כל מלית אחרת
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

“משוכותי”- עוגה שפורסים בידיים, בלי סכין. כאן היא עם מלית שוקולד קלה להכנה (ממרח קנוי), אבל אפשר למלא גם במלית אגוזים (כמו ב”סודות מתוקים 2″) או מלית אחרת. חשוב להקפיד על כיוון העמדת הבצק בתבנית – כשפסי הבצק כלפי מטה ומעלה (כמו בתמונות), אחרת לא יתקבל אפקט ה”משוך-אותי”!  אם ממרח השוקולד קשה (במיוחד בחורף, או אם שומרים אותו במקרר) מחממים אותו קצת במיקרוגל, לריכוך.

עוגות שמרים
קרין גורן
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מלית

זיגוג


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרים.
  2. ממיסים את החמאה ומערבבים אותה עם חלב לקבלת תערובת פושרת. מוסיפים לקמח את תערובת החמאה, סוכר, ביצים ומלח ומעבדים 5 דקות במהירות בינונית, עד לקבלת בצק חלק, רך ומבריק.
  3. משמנים בתרסיס שמן (למניעת התייבשות), מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  4. מרכיבים ומתפיחים: מעבירים את הבצק התפוח למשטח מקומח ומרדדים למלבן בעובי 1/2 ס”מ.
  5. מורחים את הבצק בממרח שוקולד.
  6. חותכים (הכי קל עם גלגלת פיצה) את הבצק ל-5 רצועות ארוכות ברוחב של קיסם (6-7 ס”מ - אני נעזרת בקיסם כדי למדוד), ומניחים אותן אחת על השנייה (השכבה העליונה תהיה שוקולד).
  7. חותכים את מגדל רצועות הבצק במרווחים של 4 ס”מ.
  8. מעמידים את חתיכות הבצק בתבנית אינגליש קייק משומנת, צמודות אחת לשנייה, כשהחתך כלפי מטה. חשוב להקפיד על הכיוון, אחרת לא יתקבל אפקט ה”משוך-אותי! הבצק אמור למלא בצפיפות את כל רוחב התבנית אבל רק חצי מגובה הדפנות. אל דאגה - אחרי התפיחה והאפייה העוגה תצא גבוהה. מרכיבים באותו אופן את העוגה השנייה.
  9. מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח (העוגות ימלאו את התבנית כמעט עד הסוף).
  10. אופים ומזגגים: מחממים תנור ל-170 מעלות.
  11. אופים 35-30 דקות, עד שהעוגות זהובות, יציבות ועדיין רכות ללחיצה (מומלץ להציץ בסכין בין הקפלים ולוודא שהבצק אפוי גם בפנים).
  12. מזלפים כף מייפל על כל עוגה מיד בצאתה מהתנור, ומברישים לכיסוי מלא של פני העוגה (המייפל יתחמם מהעוגה ויהפוך נוזלי ונוח להברשה בתוך שניות). מצננים מעט ומעבירים לצלחת הגשה. מושכים ואוכלים בידיים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (20)

Avatar

    Avatar
    שרון

    אם אוכלים את העוגה מחר – איך הכי כדאי לשמור אותה?

      Avatar
      קרין גורן

      על השיש

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות