עוגת שמרים “משוך אותי”

עוגת שמרים "משוך אותי" זו עוגה שפורסים בידיים, בלי סכין, עם מלית שוקולד קלה להכנה. אפשר למלא את העוגה גם במלית אגוזים או כל מלית אחרת
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

“משוכותי”- עוגה שפורסים בידיים, בלי סכין. כאן היא עם מלית שוקולד קלה להכנה (ממרח קנוי), אבל אפשר למלא גם במלית אגוזים (כמו ב”סודות מתוקים 2″) או מלית אחרת. חשוב להקפיד על כיוון העמדת הבצק בתבנית - כשפסי הבצק כלפי מטה ומעלה (כמו בתמונות), אחרת לא יתקבל אפקט ה”משוך-אותי”! אם ממרח השוקולד קשה (במיוחד בחורף, או אם שומרים אותו במקרר) מחממים אותו קצת במיקרוגל, לריכוך.

מצרכים

בצק

מלית

זיגוג

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרים.
  2. ממיסים את החמאה ומערבבים אותה עם חלב לקבלת תערובת פושרת. מוסיפים לקמח את תערובת החמאה, סוכר, ביצים ומלח ומעבדים 5 דקות במהירות בינונית, עד לקבלת בצק חלק, רך ומבריק.
  3. משמנים בתרסיס שמן (למניעת התייבשות), מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  4. מרכיבים ומתפיחים: מעבירים את הבצק התפוח למשטח מקומח ומרדדים למלבן בעובי 1/2 ס”מ.
  5. מורחים את הבצק בממרח שוקולד.
  6. חותכים (הכי קל עם גלגלת פיצה) את הבצק ל-5 רצועות ארוכות ברוחב של קיסם (6-7 ס”מ - אני נעזרת בקיסם כדי למדוד), ומניחים אותן אחת על השנייה (השכבה העליונה תהיה שוקולד).
  7. חותכים את מגדל רצועות הבצק במרווחים של 4 ס”מ.
  8. מעמידים את חתיכות הבצק בתבנית אינגליש קייק משומנת, צמודות אחת לשנייה, כשהחתך כלפי מטה. חשוב להקפיד על הכיוון, אחרת לא יתקבל אפקט ה”משוך-אותי! הבצק אמור למלא בצפיפות את כל רוחב התבנית אבל רק חצי מגובה הדפנות. אל דאגה - אחרי התפיחה והאפייה העוגה תצא גבוהה. מרכיבים באותו אופן את העוגה השנייה.
  9. מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח (העוגות ימלאו את התבנית כמעט עד הסוף).
  10. אופים ומזגגים: מחממים תנור ל-170 מעלות.
  11. אופים 35-30 דקות, עד שהעוגות זהובות, יציבות ועדיין רכות ללחיצה (מומלץ להציץ בסכין בין הקפלים ולוודא שהבצק אפוי גם בפנים).
  12. מזלפים כף מייפל על כל עוגה מיד בצאתה מהתנור, ומברישים לכיסוי מלא של פני העוגה (המייפל יתחמם מהעוגה ויהפוך נוזלי ונוח להברשה בתוך שניות). מצננים מעט ומעבירים לצלחת הגשה. מושכים ואוכלים בידיים.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (12)

Avatar

    Avatar
    בתאל

    מה המתכון של המיחוי אגוזים וכמה שמרים לשים אם אני שמה שמרים יבשים?

      Foody team
      Foody team

      המילוי בעוגה הוא ממרח נוטלה. ולגבי יחס השמרים: כל 25 גרם שמרים לחים (שזה בעצם חצי קובייה) שווים לכף אחת של שמרים יבשים (שזה 10 גרם). בהצלחה!

    Avatar
    מרים

    היי, אם אין לי מייפל, במה אפשר להחליף?

      Foody team
      Foody team

      את מוזמנת לנסות להשתמש בדבש או במי סוכר,
      ספרי לנו איך יצא 🙂

    Avatar
    נעמה קירפיצ'ניקוב

    האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין?

      Foody team
      Foody team

      כן, זה אפשרי. יתכן וכמות הנוזלים תשתנה.

    Avatar
    טל ישראלי

    הי, מנסה כבר פעמיים להכי את הבצק אבל הוא לא תופח. אין לי מושג מה אני עושה לא טוב, אני עושה ממש לפי ההוראות

      Foody team
      Foody team

      אם משתמשים בשמרים טריים (לחים, מקוביה) כדאי לפורר אותם על הקמח לתוך קערת המיקסר, להמיס את החמאה ולחמם מעט את החלב (שלא יהיו חמים מדי כי זה יהרוג את השמרים) ולהוסיף בזרם דק תוך כדי פעולת המיקסר. אם משתמשים בשמרים יבשים (כף אחת) אפשר לשים את כל הרכיבים יחד (להקפיד שהחלב והחמאה הנמסה לא חמים מדי) ומערבבים יחד במיקסר בוו הלישה. את קערת המיקסר כדאי לעטוף בניילון נצמד ולהניח במקום חמים להתפחה. בהצלחה רבה (:

    Avatar
    כרמלה

    מה לגבי מילוי שעשוי מטחינה וסילאן, על משקל חלבה???? מכירה את האפקט וממליצה עליו?

      Foody team
      Foody team

      זה מילוי מצוין אך עלול להתייבש באפייה ולייבש את העוגה.

    Avatar
    חנית מחלוף

    לכמה זמן להתפיח?? תודה

      Foody team
      Foody team

      התפחה ראשונה אורכת בדרך כלל 45 דקות עד שעה. התפחה שנייה היא קצרה יותר 20-30 דקות. תלוי בטמפ’ החדר והמקום שבו מתפיחים את הבצק. בהצלחה!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody