עוגת שמרים למתחילים (ללא לישה)

עוגת שמרים למתחילים (ללא לישה) זו עוגת שמרים פרווה נפלאה עם מלית שוקולד, שמכינים בקלי קלות בלי מיקסר ובלי לישה. פטנט נהדר ושווה אימוץ
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    5 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

בלי מיקסר! בלי ללוש! הבצק הזה הוא המרשם שלי לכל מי שמפחד מעוגות שמרים.

הרעיון מבוסס על טכניקה של לחם ללא לישה שמצאתי בספר אמריקאי. חשבתי שאם אפשר להכין לחם בלי לישה - למה לא לנסות את זה גם בעוגות. וזה עבד! לקחתי את הרעיון ושכללתי אותו לעוגת שמרים הכי קלה שיש - בספר החדש שאני כותבת קראתי לה עוגת שמרים למתחילים.

הערה: לעוגות חלביות מחליפים את חלב הקוקוס בחלב רגיל, גם בבצק וגם בזיגוג (וכמובן שאפשר למלא במליות חלביות).

מצרכים

בצק ללא לישה

זיגוג

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק ומתפיחים 4 שעות במקרר: בקערה גדולה מערבבים מים פושרים ושמרית (אין צורך לחכות לתסיסה, ערבוב קצר מספיק).
  2. ממיסים את המרגרינה במיקרוגל ומערבבים עם חלב הקוקוס לקבלת תערובת פושרת.
  3. מוסיפים לקערה עם השמרים את תערובת החלב, סוכר וביצים ומערבבים.
  4. מוסיפים קמח ומלח ומערבבים בכף עץ, עד לקבלת תערובת אחידה. אין צורך ללוש בכלל!
  5. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר לתפיחה והתייצבות, למשך 4 שעות (עד 24 שעות).
  6. מרדדים, ממלאים ומתפיחים: מעבירים את הבצק למשטח מקומח (הוא ייראה קצת מפורק וגבשושי וזה בסדר). מחלקים את הבצק ל-3 חלקים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח, למלבן בעובי 1/2 ס”מ. מורחים בממרח שוקולד בנדיבות ומגלגלים לרולדה.
  7. מניחים את הרולדות באופן מרווח על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. למראה מקצועי יותר, מניחים כל רולדה בתבנית אינגליש קייק משומנת. מניחים לתפיחה בטמפרטורת החדר, עד להכפלת הנפח. (לתפיחה מזורזת שמים את העוגות במדף האמצעי של תנור קר וכבוי, מניחים בתחתית התנור תבנית רחבה ועמוקה ומוזגים לתוכה 2 כוסות מים רותחים).
  8. אופים ומזגגים: מחממים תנור ל-170 מעלות (אם התפחתם בתוך התנור - מוציאים החוצה את העוגות כשהוא מתחמם, ונפטרים מהתבנית עם המים).
  9. מכניסים את העוגות לתנור החם ואופים 30-35 דקות, עד שהן תפוחות, שחומות, ריחניות וספוגיות למגע. מומלץ להחדיר סכין למרכז, להזיז מעט ולהציץ אם המרקם בפנים כבר לא בצקי.
  10. בזמן שהעוגות בתנור מכינים את הזיגוג: בסיר קטן מחממים חלב קוקוס, סוכר ותמצית וניל עד שהסוכר נמס. מביאים לסף רתיחה ומיד מסירים מהאש (אם החלב ירתח הוא יתפרק).
  11. מוציאים את העוגות מהתנור ומיד מברישים בזיגוג החם. מצננים מעט ומגישים בגאווה את עוגת השמרים הראשונה שלכם (כבוד!).

 

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (21)

Avatar

    Avatar
    יהל דגן

    איך ממירים לשמרים יבשים?

      Avatar
      Foody Foody

      1/3 ממשקל השמרים הטריים
      (למשל: במקום 30 גרם שמרים טריים – 10 גרם שמרים יבשים)

    Avatar
    ליאם לוי

    אם יש לי קמח שמרים אז כמה צריך לשים?

      Avatar
      Foody Foody

      אותה כמות של קמח, ולהשמיט את השמרים

    Avatar
    נעה

    יש אפשרות להשתמש בחמאה במקום במרגרינה?

      Avatar
      Foody Foody

      כן 🙂

    Avatar
    נטלי חזן

    האם חייב חלב קוקוס או אפשר חלב רגיל?

      Avatar
      קליה

      האם אפשר להתפיח אותו רק בחוץ שעתיים או חייב רק במקרר?

      Foody team
      Foody team

      אפשר להתפיח את הבצק בחוץ אבל לשים לב שלא יתפח מדי ויחמיץ.

    Avatar
    ליהי כינר

    האם יש אפשרות להשתמש בסוכר חום במקום לבן?

      Foody team
      Foody team

      כן. אפשר להשתמש בסוכר חום במקום בלבן. אותה הכמות. בהצלחה.

    Avatar
    Roni King

    האם אפשר להחליף חלב קוקוס בחלב סויה?

      Foody team
      Foody team

      כן, זה אפשרי בהחלט. בהצלחה!

    Avatar
    אודליה

    יש לציין שאפילו שהכנתי כבר עוגות שמרים “אמיתיות” , בסוף תמיד אני חוזרת למתכון הזה . פשוט קשה מאוד לטעות בו .

      Foody team
      Foody team

      כיף לשמוע! תודה(:

      Avatar
      נדין

      אודליה..מה השלבים בדיוק קודם כתוב ששמים קמח עם שמרים ומכניסים למקרר ואחר כך כתוב מוסיפים את השמרים..אשמח אם תסבירי לי …

      Foody team
      Foody team

      אפשר להכניס את הקמח עם השמרים יחד לקערה וגם את יתר המרכיבים. מה שחשוב זה שעד שמתחילים להפעיל את המיקסר שאר הרכיבים לא ייגעו ישירות בשמרים (כלומר את המלח והסוכר לא לשים על השמרים כדי שלא יפגעו בהם). בהצלחה רבה (:

    Avatar
    לירון מעוז

    מה אני מפספסת כאן?! כבר פעמיים הכנתי את העוגה… ממש התלהבתי מהמתכון כי אין לי מיקסר נורא רציתי להכין עוגת שמרים. אבל בשתי הפעמים הייתי צריכה להוסיף כמות עצומה של קמח.. הפעם גם שקלתי… הוספתי קצת יותר מ300 גרם למתכון. האם הבצק צריך להיות מטעמי ולהראות יותר כמו בלילה של עוגה לפני שמכניסים אותו למקרר או שעליו להיראות כמו בצק? אם האופציה השנייה היא הנכונה, הייתי חייבת להוסיף כאמור מללללא קמח.

      Foody team
      Foody team

      היי, יש לערבב לאט את המצרכים ה”רטובים” לקמח ולערבב כמה דקות רצופות עם הרבה סבלנות. לוקח לקמח זמן לספוג את הנוזלים כמו שצריך. בסוף תהליך הערבוב לא מתקבל בצק כמו בלישה קגילה אלא מעט דביק יותר והוא אמור להתייצב בקרור. בהצלחה!

    Avatar
    יעל נטר

    נראה מדהים. האם אפשר קינמון במקום שוקולד? אם כן, מהן הכמויות? ו… האם אפשר חמאה במקום מרגרינה? תודה רבה מראש

      Foody team
      Foody team

      תודה על המחמאות (: אפשר להכין מלית קינמון מ-70 גרם חמאה מומסת 70 גרם סוכר וכף גדושה של קינמון. לערבב היטב ולמרוח על הבצק במקום השוקולד. אפשר כמובן חמאה במקום מרגרינה (: בהצלחה רבה!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody