עוגת שמנת קדאיף של פעם

עוגת שמנת קדאיף של פעם זו עוגה שהייתה נמכרת לפני שנים כמעט בכל בית קפה, עם שכבת הווניל הקרמית הנדיבה והאטריות הקראנצ'יות הדקיקות מלמעלה ומלמטה
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

כבר פרסמתי בעבר מתכון לקינוחי קדאיף אישיים ומושקעים, אבל עם כל הכבוד להם - מסתבר שאבל הם לא מחליפים את עוגת הקדאיף של פעם: אותה עוגה שהייתה נמכרת לפני שנים כמעט בכל בית קפה, עם שכבת הווניל הקרמית הנדיבה, והאטריות הקראנצ’יות הדקיקות מלמעלה ומלמטה… אז הנה היא, לכל המבקשים. אני אוהבת להוסיף לעוגה גם שברי פקאן סיני, שמכניסים עוד קצת עניין וקראנצ’יות בין השכבות, אבל זה באמת לא חובה.

מצרכים

בסיסי קדאיף

מלית שמנת

אופן הכנה

  1. מכינים את בסיסי הקדאיף: מפשירים את הקדאיף לפי הוראות היצרן. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. בסיר קטן על אש נמוכה (או במיקרוגל) ממיסים חמאה. מצננים מעט.
  3. מערבבים אטריות קדאיף עם חמאה מומסת פושרת ואבקת סוכר (ממש “חופפים” בידיים לציפוי אחיד).
  4. מרפדים תבנית אחת בנייר אפייה, ומשאירים תבנית אחת לא מרופדת - זו תהיה התבנית שבה נרכיב את העוגה. מפזרים חצי מכמות האטריות על כל תבנית, בשכבה אחידה. אופים 30-25 דקות, עד להזהבה. מוציאים מהתנור ומצננים.
  5. מכינים את מלית השמנת ומרכיבים: במיקסר מקציפים שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג, שמנת חמוצה וסוכר עד לקבלת קרם יציב.
  6. מפזרים חצי מכמות הפקאן הסיני הקצוץ על בסיס הקדאיף שבתבנית ללא נייר האפייה. משטחים מעל את מלית השמנת. מפזרים את יתרת האגוזים ומפוררים בידיים את בסיס הקדאיף השני מעל המלית, לכיסוי.
  7. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות, להתייצבות.
  8. מגישים קר ושומרים במקרר.

הערות

  • להכנת העוגה דרושות 2 תבניות זהות.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody