עוגת שוקולד גבינה קפה וערמונים

עוגת שוקולד גבינה קפה וערמונים - שילוב מהמם של טעמים בעוגת גבינה אפויה מושחתת, מושקעת אך לא מורכבת להכנה, עם שכבת בראוניז וערמונים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-35 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    15

מצרכים

שכבת בראוניז

  • 200 חמאה
  • 200 שוקולד מריר
  • 1 1/2
    כוסות או 300 גרם סוכר לבן
  • 1 כפית קפה נמס
  • 4 ביצים L
  • 1 1/2
    כוסות או 210 גרם קמח לבן
  • 1/4 כפית מלח דק

ערמונים

  • 2 חבילות ערמונים בוואקום

שכבת גבינה

  • 500 גרם גבינה לבנה 5%
  • 1
    גביע או 200 מ"ל שמנות חמוצות
  • 1
    כוס או 200 גרם סוכר לבן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 4 ביצים L

קישוט

  • 10 קוביות שוקולד מריר
  • 1 כפית שמן קנולה

אופן הכנה

  1. מכינים את הבראוניז: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. במיקרוגל ממיסים חמאה ושוקולד.
  3. בקערה נפרדת טורפים סוכר, אבקת קפה נמס וביצים. מוסיפים את תערובת השוקולד וטורפים לאיחוד. מנפים פנימה קמח ומלח וטורפים לתערובת אחידה ומבריקה.
  4. משטחים את התערובת בתבנית משומנת ואופים 30 דקות, עד ששכבת השוקולד תפוחה ויציבה למגע. מצננים מעט. מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות.
  5. בינתיים מכינים את שכבת הגבינה: בקערה מערבבים גבינה, שמנת חמוצה, סוכר ותמצית וניל. רצוי להשהות כמה דקות בצד להמסת הסוכר. טורפים פנימה את הביצים.
  6. מרכיבים, מסיימים לאפות ומצננים:
  7. מפזרים ערמונים על שכבת הבראוניז האפויה. מוזגים מעל בעדינות את תערובת הגבינה. אופים עוד 45-50 דקות, עד שמלית הגבינה מתייצבת (עדיין מעט רוטטת כמו ג’לי במרכזה).
  8. מוציאים מהתנור ומצננים. מעבירים למקרר למינימום 4 שעות (עדיף לילה) לקירור והתייצבות.
  9. מקשטים ומגישים: מערבבים שוקולד מומס ושמן ומזלפים בעזרת כפית פסים על העוגה, לקישוט. פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody