עוגת רוגעלך מבולגנת של קרן אגם

אתם מכירים מישהו שלא אוהב רוגעלך חמים ונימוחים? אנחנו ממש מקווים שלא כי זה מתכון מנצח! עוגת רוגעלך ששווה את הזמן והעבודה ומתאימה לכל אירוע או כפינוק עם הקפה
  • זמן הכנה
    שעה ו-15 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    15

מצרכים

מלית קינמון

להברשה לפני אפייה

זיגוג

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מכניסים את הקמח והשמרים לקערת המיקסר עם וו לישה ומערבבים מעט.
  2. מוסיפים את הסוכר, החמאה, הביצים, החלב והמלח ולשים כ-5 דקות עד שנוצר בצק אחיד ומעט רטוב.
  3. משמנים מעט קערה ומעבירים את הבצק לקערה המשומנת להתפחה. מכסים בניילון נצמד.
  4. מכינים את מלית הקקאו: מערבבים היטב בקערה את הקקאו, הסוכר והחמאה. מכניסים למקרר.
  5. מכינים את הזיגוג: מחממים בסיר קטן את הסוכר והמים עד לרתיחה עדינה ומבשלים כחמש דקות. מסירים מהאש.
  6. מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן (לא חייב להיות מדויק) בעובי של ב2 מ”מ. מורחים בעזרת מרית את שכבת המילוי על הבצק ומקפלים את הבצק בחצי לאורכו.
  7. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  8. מרדדים בזהירות את הבצק המקופל ומדקקים אותו עד שהופך כמעט לשקוף.
  9. בעזרת גלגלת לחיתוך פיצה, חותכים את הבצק לאורכו באמצע (כך שנוצרות שתי רצועות בצק ארוכות).
  10. כל רצועה חותכים למשולשים (בעזרת הגלגלת) כשהבסיס באורך של כ-4-5 ס”מ.
  11. מגלגלים כל משולש לרוגעלך (מושכים מעט מהבסיס ומגלגלים לכיוון הקודקוד).
  12. מניחים בתבנית משומנת את הרוגעלכים ללא סדר מסוים. פשוט אחד על יד השני.
  13. מתפיחים עוד כחצי שעה.
  14. להברשה: טורפים בקערה את הביצה והמים וצובעים את הרוגעלך שבתבנית.
  15. מכניסים לתנור ואופים כחצי שעה (עד שמתקבל צבע זהוב כהה יפה).
  16. מוזגים את סירופ הסוכר על העוגה החמה. מחכים מעט שתצטנן (אם מצליחים להתאפק) ומגישים.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (7)

    Avatar
    רעות פואה

    איך אפשר להכין את זה פרווה?

      Foody team
      Foody team

      מחמאה במקום חמאה ומים במקום חלב

      Foody team
      Foody team

      המתכון חלבי

    Avatar
    אורטל

    אפשר להכין את הרוגעלכים לפי המתכון רק שבמקום להניח אותם אחד על השני ולאפות פשוט לאפות כל רוגעלך בנפרד כדי שיצאו כמו במאפיה, או שהם לא יצאו טוב?

    Avatar
    הדר

    המתכון הכתוב לא תואם למתכון המצולם

    Avatar
    הדר

    המתכון הכתוב לא תואם למצולם רשום שמונים גרם קינמון שזה בערך קופסה שלמה והיא במתכון שמה פחות מכף רשום חמאה מומסת והיא משתמשת בחמאה רכה שזה הופך למרקם משחתי , עם חמאה מומסת המרקם הופך להיות נוזלי חבל

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody