
-
זמן הכנהשעה ו-15 דקות
-
זמן כולל3 שעות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים15
מצרכים
בצק
מלית קינמון
-
2 כפות קינמון טחוןאו קקאו איכותי
-
150 גרם סוכר חום בהיר דמררה
-
150 גרם חמאהמומסת
זיגוג
-
1/3 כוס סוכר לבן
-
1/3 כוס מים
-
1 מיכל תרסיס שמן בטעם חמאה
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מכניסים את הקמח והשמרים לקערת המיקסר עם וו לישה ומערבבים מעט.
- מוסיפים את הסוכר, החמאה, הביצים, החלב והמלח ולשים כ-5 דקות עד שנוצר בצק אחיד ומעט רטוב.
- משמנים מעט קערה ומעבירים את הבצק לקערה המשומנת להתפחה. מכסים בניילון נצמד.
- מכינים את מלית הקקאו: מערבבים היטב בקערה את הקקאו, הסוכר והחמאה. מכניסים למקרר.
- מכינים את הזיגוג: מחממים בסיר קטן את הסוכר והמים עד לרתיחה עדינה ומבשלים כחמש דקות. מסירים מהאש.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן (לא חייב להיות מדויק) בעובי של ב2 מ”מ. מורחים בעזרת מרית את שכבת המילוי על הבצק ומקפלים את הבצק בחצי לאורכו.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מרדדים בזהירות את הבצק המקופל ומדקקים אותו עד שהופך כמעט לשקוף.
- בעזרת גלגלת לחיתוך פיצה, חותכים את הבצק לאורכו באמצע (כך שנוצרות שתי רצועות בצק ארוכות).
- כל רצועה חותכים למשולשים (בעזרת הגלגלת) כשהבסיס באורך של כ-4-5 ס”מ.
- מגלגלים כל משולש לרוגעלך (מושכים מעט מהבסיס ומגלגלים לכיוון הקודקוד).
- מניחים בתבנית משומנת את הרוגעלכים ללא סדר מסוים. פשוט אחד על יד השני.
- מתפיחים עוד כחצי שעה.
- להברשה: טורפים בקערה את הביצה והמים וצובעים את הרוגעלך שבתבנית.
- מכניסים לתנור ואופים כחצי שעה (עד שמתקבל צבע זהוב כהה יפה).
- מוזגים את סירופ הסוכר על העוגה החמה. מחכים מעט שתצטנן (אם מצליחים להתאפק) ומגישים.
לחמניות רכות שמכינים בקלות והילדים יעופו עליהן
פונצ’יקי - סופגניות קרם חלב גאורגיות
מתכון לחלה לשבת. מתוקה.
סמבוסק הגבינות הכי טעים בעולם!
תגובות (34)
האם אפשר במקום המלית קקאו/קינמון למלא את הרוגעלך בנוטלה?
לחלוטין אפשר 🙂
האם אפשר למרוח נוטלה כמילוי?
אפשר
תודה על המענה המהיר, אמרת שכדי להשתמש בטורבו כי זאת הברירת מחדל בתנורים ביתיים ,השאלה עם יש תוכניות נוספות להכנת עוגות ? לגבי בטורבו זה מקצר את זמן האפייה? ועוד שאלב אחרונה ראיתי שמישהו רשם שמתפיחים פעמיים מה הכוונה?
את העוגה אפשר בתוכנית טורבו (לכל תנור תוכניות שונות לכן קשה לענות על כך). לגבי ההתפחות: התפחה ראשונה נעשית מיד כשהבצק מוכן (מתפיחים כשעה וחצי) וההתפחה השנייה קצרה יותר ונעשית לאחר שמסדרים את הרוגלך בתבנית. התפחה שניה חצי שעה. בהצלחה.
כמה זמן להתפיח את הבצק וכמה זמן להתפיח את הרוגעלכים כשהם בתבנית
את הבצק יש להתפיח כשעה וחצי (עד שמכפיל את נפחו) ובפעם השנייה (את הרוגלכים בתבנית) עוד כ-20 דקות.
אפשר להשתמש בבצק עלים מופשר במקום להכין בצק ??
הבצק לרוגעלכים איננו בצק עלים. זהו בצק שמרים עדין. לכן במקרה הזה בצק עלים לא יתאים.
יש אפשרות להשאיר את הבצק במקרר ללילה אחרי שהוא מסודר כבר בתבנית?
ההתפחה השניה בדרך כלל איננה דורשת זמן ממושך כמו ההתפחה הראשונה, לכן גם אם תשאירו את העוגה להתפחה שניה במקרר, הבצק עלול לתפוח יותר מדי ולגלוש. רצוי לעשות התפחה קצרה מחוץ למקרר ולאפות. בהצלחה!