עוגת רוגעלך מבולגנת של קרן אגם

אתם מכירים מישהו שלא אוהב רוגעלך חמים ונימוחים? אנחנו ממש מקווים שלא כי זה מתכון מנצח! עוגת רוגעלך ששווה את הזמן והעבודה ומתאימה לכל אירוע או כפינוק עם הקפה
אתם מכירים מישהו שלא אוהב רוגעלך חמים ונימוחים? אנחנו ממש מקווים שלא כי זה מתכון מנצח! עוגת רוגעלך ששווה את הזמן והעבודה ומתאימה לכל אירוע או כפינוק עם הקפה
  • קרין
  • מרכיבים
    15
  • הכנה שעה ו-15 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • מרכיבים
    15
  • הכנה שעה ו-15 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר

מצרכים

מצרכים


plus minus

מלית קינמון

להברשה לפני אפייה

זיגוג


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מכניסים את הקמח והשמרים לקערת המיקסר עם וו לישה ומערבבים מעט.
  2. מוסיפים את הסוכר, החמאה, הביצים, החלב והמלח ולשים כ-5 דקות עד שנוצר בצק אחיד ומעט רטוב.
  3. משמנים מעט קערה ומעבירים את הבצק לקערה המשומנת להתפחה. מכסים בניילון נצמד.
  4. מכינים את מלית הקקאו: מערבבים היטב בקערה את הקקאו, הסוכר והחמאה. מכניסים למקרר.
  5. מכינים את הזיגוג: מחממים בסיר קטן את הסוכר והמים עד לרתיחה עדינה ומבשלים כחמש דקות. מסירים מהאש.
  6. מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן (לא חייב להיות מדויק) בעובי של ב2 מ”מ. מורחים בעזרת מרית את שכבת המילוי על הבצק ומקפלים את הבצק בחצי לאורכו.
  7. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  8. מרדדים בזהירות את הבצק המקופל ומדקקים אותו עד שהופך כמעט לשקוף.
  9. בעזרת גלגלת לחיתוך פיצה, חותכים את הבצק לאורכו באמצע (כך שנוצרות שתי רצועות בצק ארוכות).
  10. כל רצועה חותכים למשולשים (בעזרת הגלגלת) כשהבסיס באורך של כ-4-5 ס”מ.
  11. מגלגלים כל משולש לרוגעלך (מושכים מעט מהבסיס ומגלגלים לכיוון הקודקוד).
  12. מניחים בתבנית משומנת את הרוגעלכים ללא סדר מסוים. פשוט אחד על יד השני.
  13. מתפיחים עוד כחצי שעה.
  14. להברשה: טורפים בקערה את הביצה והמים וצובעים את הרוגעלך שבתבנית.
  15. מכניסים לתנור ואופים כחצי שעה (עד שמתקבל צבע זהוב כהה יפה).
  16. מוזגים את סירופ הסוכר על העוגה החמה. מחכים מעט שתצטנן (אם מצליחים להתאפק) ומגישים.

    לחמניות רכות שמכינים בקלות והילדים יעופו עליהן

    פונצ’יקי - סופגניות קרם חלב גאורגיות

    מתכון לחלה לשבת. מתוקה.

    סמבוסק הגבינות הכי טעים בעולם!

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

תגובות (38)

Avatar

    Avatar
    דיוויד בר

    כמה זמן העוגה שומרת על טריותה ואיפה כדאי לשמור אותה?

      Foody team
      Foody team

      3-4 ימים. בקיץ עדיף במקרר בכלי אטום

    Avatar
    וטורי אילנה

    אוהבת מתכונים מומלצים

      Foody team
      Foody team

      תודה רבה!

    Avatar
    בתיה

    יש אפשרות להשאיר את הבצק במקרר ללילה אחרי שהוא מסודר כבר בתבנית?

      Foody team
      Foody team

      ההתפחה השניה בדרך כלל איננה דורשת זמן ממושך כמו ההתפחה הראשונה, לכן גם אם תשאירו את העוגה להתפחה שניה במקרר, הבצק עלול לתפוח יותר מדי ולגלוש. רצוי לעשות התפחה קצרה מחוץ למקרר ולאפות. בהצלחה!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody