עוגת רוגעלך מבולגנת של קרן אגם

אתם מכירים מישהו שלא אוהב רוגעלך חמים ונימוחים? אנחנו ממש מקווים שלא כי זה מתכון מנצח! עוגת רוגעלך ששווה את הזמן והעבודה ומתאימה לכל אירוע או כפינוק עם הקפה
  • זמן הכנה
    שעה ו-15 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    15

מצרכים

מלית קינמון

להברשה לפני אפייה

זיגוג

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מכניסים את הקמח והשמרים לקערת המיקסר עם וו לישה ומערבבים מעט.
  2. מוסיפים את הסוכר, החמאה, הביצים, החלב והמלח ולשים כ-5 דקות עד שנוצר בצק אחיד ומעט רטוב.
  3. משמנים מעט קערה ומעבירים את הבצק לקערה המשומנת להתפחה. מכסים בניילון נצמד.
  4. מכינים את מלית הקקאו: מערבבים היטב בקערה את הקקאו, הסוכר והחמאה. מכניסים למקרר.
  5. מכינים את הזיגוג: מחממים בסיר קטן את הסוכר והמים עד לרתיחה עדינה ומבשלים כחמש דקות. מסירים מהאש.
  6. מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן (לא חייב להיות מדויק) בעובי של ב2 מ”מ. מורחים בעזרת מרית את שכבת המילוי על הבצק ומקפלים את הבצק בחצי לאורכו.
  7. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  8. מרדדים בזהירות את הבצק המקופל ומדקקים אותו עד שהופך כמעט לשקוף.
  9. בעזרת גלגלת לחיתוך פיצה, חותכים את הבצק לאורכו באמצע (כך שנוצרות שתי רצועות בצק ארוכות).
  10. כל רצועה חותכים למשולשים (בעזרת הגלגלת) כשהבסיס באורך של כ-4-5 ס”מ.
  11. מגלגלים כל משולש לרוגעלך (מושכים מעט מהבסיס ומגלגלים לכיוון הקודקוד).
  12. מניחים בתבנית משומנת את הרוגעלכים ללא סדר מסוים. פשוט אחד על יד השני.
  13. מתפיחים עוד כחצי שעה.
  14. להברשה: טורפים בקערה את הביצה והמים וצובעים את הרוגעלך שבתבנית.
  15. מכניסים לתנור ואופים כחצי שעה (עד שמתקבל צבע זהוב כהה יפה).
  16. מוזגים את סירופ הסוכר על העוגה החמה. מחכים מעט שתצטנן (אם מצליחים להתאפק) ומגישים.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (32)

    Avatar
    בן

    האם אפשר במקום המלית קקאו/קינמון למלא את הרוגעלך בנוטלה?

      Foody team
      Foody team

      לחלוטין אפשר 🙂

      Foody team
      Foody team

      אפשר

    Avatar
    אילנה

    תודה על המענה המהיר, אמרת שכדי להשתמש בטורבו כי זאת הברירת מחדל בתנורים ביתיים ,השאלה עם יש תוכניות נוספות להכנת עוגות ? לגבי בטורבו זה מקצר את זמן האפייה? ועוד שאלב אחרונה ראיתי שמישהו רשם שמתפיחים פעמיים מה הכוונה?

      Foody team
      Foody team

      את העוגה אפשר בתוכנית טורבו (לכל תנור תוכניות שונות לכן קשה לענות על כך). לגבי ההתפחות: התפחה ראשונה נעשית מיד כשהבצק מוכן (מתפיחים כשעה וחצי) וההתפחה השנייה קצרה יותר ונעשית לאחר שמסדרים את הרוגלך בתבנית. התפחה שניה חצי שעה. בהצלחה.

    Avatar
    צורי פריינטה

    כמה זמן להתפיח את הבצק וכמה זמן להתפיח את הרוגעלכים כשהם בתבנית

      Foody team
      Foody team

      את הבצק יש להתפיח כשעה וחצי (עד שמכפיל את נפחו) ובפעם השנייה (את הרוגלכים בתבנית) עוד כ-20 דקות.

    Avatar
    יעל ברישטנר

    אפשר להשתמש בבצק עלים מופשר במקום להכין בצק ??

      Foody team
      Foody team

      הבצק לרוגעלכים איננו בצק עלים. זהו בצק שמרים עדין. לכן במקרה הזה בצק עלים לא יתאים.

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody