עוגת רוגעלך מבולגנת של קרן אגם

אתם מכירים מישהו שלא אוהב רוגעלך חמים ונימוחים? אנחנו ממש מקווים שלא כי זה מתכון מנצח! עוגת רוגעלך ששווה את הזמן והעבודה ומתאימה לכל אירוע או כפינוק עם הקפה
  • זמן הכנה
    שעה ו-15 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    15

מצרכים

מלית קינמון

להברשה לפני אפייה

זיגוג

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מכניסים את הקמח והשמרים לקערת המיקסר עם וו לישה ומערבבים מעט.
  2. מוסיפים את הסוכר, החמאה, הביצים, החלב והמלח ולשים כ-5 דקות עד שנוצר בצק אחיד ומעט רטוב.
  3. משמנים מעט קערה ומעבירים את הבצק לקערה המשומנת להתפחה. מכסים בניילון נצמד.
  4. מכינים את מלית הקקאו: מערבבים היטב בקערה את הקקאו, הסוכר והחמאה. מכניסים למקרר.
  5. מכינים את הזיגוג: מחממים בסיר קטן את הסוכר והמים עד לרתיחה עדינה ומבשלים כחמש דקות. מסירים מהאש.
  6. מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן (לא חייב להיות מדויק) בעובי של ב2 מ”מ. מורחים בעזרת מרית את שכבת המילוי על הבצק ומקפלים את הבצק בחצי לאורכו.
  7. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  8. מרדדים בזהירות את הבצק המקופל ומדקקים אותו עד שהופך כמעט לשקוף.
  9. בעזרת גלגלת לחיתוך פיצה, חותכים את הבצק לאורכו באמצע (כך שנוצרות שתי רצועות בצק ארוכות).
  10. כל רצועה חותכים למשולשים (בעזרת הגלגלת) כשהבסיס באורך של כ-4-5 ס”מ.
  11. מגלגלים כל משולש לרוגעלך (מושכים מעט מהבסיס ומגלגלים לכיוון הקודקוד).
  12. מניחים בתבנית משומנת את הרוגעלכים ללא סדר מסוים. פשוט אחד על יד השני.
  13. מתפיחים עוד כחצי שעה.
  14. להברשה: טורפים בקערה את הביצה והמים וצובעים את הרוגעלך שבתבנית.
  15. מכניסים לתנור ואופים כחצי שעה (עד שמתקבל צבע זהוב כהה יפה).
  16. מוזגים את סירופ הסוכר על העוגה החמה. מחכים מעט שתצטנן (אם מצליחים להתאפק) ומגישים.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (22)

    Avatar
    בן

    האם אפשר במקום המלית קקאו/קינמון למלא את הרוגעלך בנוטלה?

      Foody team
      Foody team

      לחלוטין אפשר 🙂

      Foody team
      Foody team

      אפשר

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody