עוגת קרפים בטעם שוקולד ללא אפייה

קרין גורן מכינה עוגת קרפים מדהימה עם המון שכבות בטעם שוקולד. הבונוס? מכינים את העוגה ללא אפייה ונהנים מעוגה מרשימה וטעימה
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    16

מצרכים

קרפים

מלית גבינה

אופן הכנה

  1. מכינים את הקרפים: מעבדים בבלנדר את כל חומרי הקרפים, לאיחוד, ומסננים במסננת. אם יש זמן - אפשר להעביר לקירור של שעה במקרר לפני הטיגון.
  2. משמנים את המחבת, מוזגים 1/4 כוס בלילה בכל פעם, מטגנים להזהבה מצד אחד וייבוש מצד שני (לא הופכים). מסדרים את הקרפים המטוגנים בערימה ומצננים.
  3. מכינים את מלית הגבינה: בקערת מיקסר עם וו בלון מקציפים יחד את כל חומרי המלית לקרם יציב.
  4. מסדרים על תחתית של תבנית קפיצית בשכבות: מתחילים בקרפ, כשהצד הזהוב והיפה כלפי מטה. מורחים עליו בערך שתי כפות קרם (לשכבה קצת יותר עבה מהקרפ עצמו) ומכסים בקרפ נוסף. ממשיכים כך עד שכל הקרפים מסודרים בערימה. השכבה האחרונה צריכה להיות שכבת קרפ. מלבישים את טבעת העוגה הקפיצית וסוגרים אותה. מעבירים למקרר להתייצבות לשעתיים לפחות.
  5. במיקסר עם וו מטרפה מקציפים את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר לקצפת יציבה.
  6. מסירים את טבעת התבנית והופכים בזהירות את העוגה על צלחת הגשה. פורסים, מוסיפים את הקצפת, הדובדבנים המסוכרים והסוכריות הצבעוניות לצד כל פרוסה ומגישים.

הערות

  • אפשר להכין את הקרפים מראש, לצנן, לעטוף ולשמור יומיים במקרר או חודש במקפיא
  • אם רוצים, אפשר להוסיף נגיעה של טעם למלית: כפית אבקת קפה, או כמה כפות ריבת חלב/ממרח שוקולד

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody