
-
זמן הכנהשעה
-
זמן כולל3 שעות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים16
מצרכים
קרפים
מלית גבינה
-
500 גרם גבינה לבנה 5%
-
250 גרם גבינת שמנת 30%
-
2מיכלים או 500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
1חבילה או 80 גרם אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
3/4כוס או 150 גרם סוכר לבן
הגשה
-
1 מיכל שמנת מתוקה 38%
-
2 כפות אבקת סוכר
אופן הכנה
- מכינים את הקרפים: מעבדים בבלנדר את כל חומרי הקרפים, לאיחוד, ומסננים במסננת. אם יש זמן - אפשר להעביר לקירור של שעה במקרר לפני הטיגון.
- משמנים את המחבת, מוזגים 1/4 כוס בלילה בכל פעם, מטגנים להזהבה מצד אחד וייבוש מצד שני (לא הופכים). מסדרים את הקרפים המטוגנים בערימה ומצננים.
- מכינים את מלית הגבינה: בקערת מיקסר עם וו בלון מקציפים יחד את כל חומרי המלית לקרם יציב.
- מסדרים על תחתית של תבנית קפיצית בשכבות: מתחילים בקרפ, כשהצד הזהוב והיפה כלפי מטה. מורחים עליו בערך שתי כפות קרם (לשכבה קצת יותר עבה מהקרפ עצמו) ומכסים בקרפ נוסף. ממשיכים כך עד שכל הקרפים מסודרים בערימה. השכבה האחרונה צריכה להיות שכבת קרפ. מלבישים את טבעת העוגה הקפיצית וסוגרים אותה. מעבירים למקרר להתייצבות לשעתיים לפחות.
- במיקסר עם וו מטרפה מקציפים את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר לקצפת יציבה.
- מסירים את טבעת התבנית והופכים בזהירות את העוגה על צלחת הגשה. פורסים, מוסיפים את הקצפת, הדובדבנים המסוכרים והסוכריות הצבעוניות לצד כל פרוסה ומגישים.
הערות
- אפשר להכין את הקרפים מראש, לצנן, לעטוף ולשמור יומיים במקרר או חודש במקפיא
- אם רוצים, אפשר להוסיף נגיעה של טעם למלית: כפית אבקת קפה, או כמה כפות ריבת חלב/ממרח שוקולד
תגובות (11)
מתכון לא מוצלח בכלל… כמות ביצים לא הגיונית, יוצא במרקם חביתה לגמרי (חביתה רטובה אפילו). ממש מבאס, חיכיתי להכין….
ממש לא יצא מדהים!! מתכון מעולה!! כמה זמן אפשר להכין מראש?
כדאי כמה שעות מראש, לכל היותר יומיים
עוגה מעולה! טעימה מאוד, גבוהה, יפה ועשירה!
היי, האם ניתן לעשות את בלילת הקרפים במיקסר ולא בבלנדר? אם כן באיזה וו? והאם ניתן לעשות בתבנית גודל 20?
יצא מ-ע-ו-ל-ה!!!
אפשר להחליף את החמאה לשמן(בקרפים)?
היי עשיתי את זה פעם אחת יצא מושש
רציתי לדעת מה אני צריכה לעשות בשביל שהקרם יהיה חום והקרפים לבנים, תודה!!
כותר מחבת 24 ותבנית 22?
יצא מושלם !