עוגת קרפים בטעם שוקולד ללא אפייה

קרין גורן מכינה עוגת קרפים מדהימה עם המון שכבות בטעם שוקולד. הבונוס? מכינים את העוגה ללא אפייה ונהנים מעוגה מרשימה וטעימה
קרין גורן מכינה עוגת קרפים מדהימה עם המון שכבות בטעם שוקולד. הבונוס? מכינים את העוגה ללא אפייה ונהנים מעוגה מרשימה וטעימה
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    16
  • הכנה שעה
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • מרכיבים
    16
  • הכנה שעה
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
בלינצ'ס ופנקייקים
קרין גורן
X

מצרכים

מצרכים


קרפים

מלית גבינה


אופן הכנה

  1. מכינים את הקרפים: מעבדים בבלנדר את כל חומרי הקרפים, לאיחוד, ומסננים במסננת. אם יש זמן - אפשר להעביר לקירור של שעה במקרר לפני הטיגון.
  2. משמנים את המחבת, מוזגים 1/4 כוס בלילה בכל פעם, מטגנים להזהבה מצד אחד וייבוש מצד שני (לא הופכים). מסדרים את הקרפים המטוגנים בערימה ומצננים.
  3. מכינים את מלית הגבינה: בקערת מיקסר עם וו בלון מקציפים יחד את כל חומרי המלית לקרם יציב.
  4. מסדרים על תחתית של תבנית קפיצית בשכבות: מתחילים בקרפ, כשהצד הזהוב והיפה כלפי מטה. מורחים עליו בערך שתי כפות קרם (לשכבה קצת יותר עבה מהקרפ עצמו) ומכסים בקרפ נוסף. ממשיכים כך עד שכל הקרפים מסודרים בערימה. השכבה האחרונה צריכה להיות שכבת קרפ. מלבישים את טבעת העוגה הקפיצית וסוגרים אותה. מעבירים למקרר להתייצבות לשעתיים לפחות.
  5. במיקסר עם וו מטרפה מקציפים את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר לקצפת יציבה.
  6. מסירים את טבעת התבנית והופכים בזהירות את העוגה על צלחת הגשה. פורסים, מוסיפים את הקצפת, הדובדבנים המסוכרים והסוכריות הצבעוניות לצד כל פרוסה ומגישים.

הערות

  • אפשר להכין את הקרפים מראש, לצנן, לעטוף ולשמור יומיים במקרר או חודש במקפיא
  • אם רוצים, אפשר להוסיף נגיעה של טעם למלית: כפית אבקת קפה, או כמה כפות ריבת חלב/ממרח שוקולד
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (31)

Avatar

    Avatar
    שירה זיק

    הי, אני יכולה להכין את הקרפים סתם בתור קרפ? כאילו בלי הקצפת וכל זה, פשוט בתור קרפים

      Avatar
      קרין גורן

      בהחלט

    Avatar
    יערה עשת

    היי השאלה לגבי הקרפ שוקולד איך אני משנה מבחינת כמויות את הכמות של הקקאו והכמות של הסוכר כדי שהוא יהפוך לקרפ וניל?והאם אפשק להפוך אותו ואת הקרם לפרווה?

      Avatar
      קרין גורן

      היי יערה, עכשיו מובן 🙂
      פשוט תוותרי על הקקאו, לא צריך להחליף אותו בשום דבר.
      רוב המילוי הוא חלבי, כך שאין לכך ממש תחליף. את כן יכולה לקנות ממרח פרווה שאת אוהבת (השחר פרווה, למשל, או ממרחים פרווה שיש בחנויות אפייה) ופשוט להשתמש בו. בקצפת של ההגשה את יכולה להחליף את השמנת בשמנת צמחית.

הצג עוד

קטגוריות