עוגת קרפים בטעם שוקולד ללא אפייה

קרין גורן מכינה עוגת קרפים מדהימה עם המון שכבות בטעם שוקולד. הבונוס? מכינים את העוגה ללא אפייה ונהנים מעוגה מרשימה וטעימה
קרין גורן מכינה עוגת קרפים מדהימה עם המון שכבות בטעם שוקולד. הבונוס? מכינים את העוגה ללא אפייה ונהנים מעוגה מרשימה וטעימה
  • קרין
  • מרכיבים
    16
  • הכנה שעה
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • מרכיבים
    16
  • הכנה שעה
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר

מצרכים

מצרכים


קרפים

מלית גבינה


אופן הכנה

  1. מכינים את הקרפים: מעבדים בבלנדר את כל חומרי הקרפים, לאיחוד, ומסננים במסננת. אם יש זמן - אפשר להעביר לקירור של שעה במקרר לפני הטיגון.
  2. משמנים את המחבת, מוזגים 1/4 כוס בלילה בכל פעם, מטגנים להזהבה מצד אחד וייבוש מצד שני (לא הופכים). מסדרים את הקרפים המטוגנים בערימה ומצננים.
  3. מכינים את מלית הגבינה: בקערת מיקסר עם וו בלון מקציפים יחד את כל חומרי המלית לקרם יציב.
  4. מסדרים על תחתית של תבנית קפיצית בשכבות: מתחילים בקרפ, כשהצד הזהוב והיפה כלפי מטה. מורחים עליו בערך שתי כפות קרם (לשכבה קצת יותר עבה מהקרפ עצמו) ומכסים בקרפ נוסף. ממשיכים כך עד שכל הקרפים מסודרים בערימה. השכבה האחרונה צריכה להיות שכבת קרפ. מלבישים את טבעת העוגה הקפיצית וסוגרים אותה. מעבירים למקרר להתייצבות לשעתיים לפחות.
  5. במיקסר עם וו מטרפה מקציפים את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר לקצפת יציבה.
  6. מסירים את טבעת התבנית והופכים בזהירות את העוגה על צלחת הגשה. פורסים, מוסיפים את הקצפת, הדובדבנים המסוכרים והסוכריות הצבעוניות לצד כל פרוסה ומגישים.

הערות

  • אפשר להכין את הקרפים מראש, לצנן, לעטוף ולשמור יומיים במקרר או חודש במקפיא
  • אם רוצים, אפשר להוסיף נגיעה של טעם למלית: כפית אבקת קפה, או כמה כפות ריבת חלב/ממרח שוקולד
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (22)

Avatar

    Avatar
    מיכל

    עשיתי את העוגה לשבועות הוספתי קישוט של תותים ומרשמלו ויצא פשוט מושלם, כולם

    Avatar
    גפן אטיאס

    אם הקפאתי את הקרמים כמה זמן לפני שימוש להוציא מהמקפיא

      Avatar
      קרין גורן

      אם הקרפים מוקפאים בנפרד (ולא כחבילה שלמה של קרפים ללא הפרדה), לוקח לכל קרפ 10-15 דק’ להפשיר. אם הקרפים קפואים בחבילה, לפחות שעה ולהפריד בעדינות אחרי כמה זמן (מומלץ להקפיא עם הפרדה בין הקרפים).

    Avatar
    טל נאה

    הי במה אפשר להחליף את החלב והחמאה

      Foody team
      Foody team

      חלב צמחי ומחמאה

הצג עוד

קטגוריות