עוגת מוס שוקולד בעשר דקות

מכורים לשוקולד? אלון שבו וקרין גורן מכינים עוגת מוס שוקולד בעשר דקות. עוגת שוקולד עשירה ומרשימה במינימום עבודה ומאמץ, עם תחתית פריכה של שבבי וופל
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    6 שעות ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים

תחתית קראנצ׳ שוקולד

מוס שוקולד

קישוט

אופן הכנה

  1. מכינים את תחתית קראנצ׳ השוקולד: ממיסים את השוקולד והחמאה יחד בבן מארי (או במיקרוגל בפולסים).
  2. מוסיפים את המחית ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים את הפייטה ומערבבים מעט עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. משטחים את התערובת בתחתית הרינג בעזרת כף (מצמידים היטב בתחתית בחיבור בין הבסיס לשוליים).
  5. מכניסים למקפיא למשך 5 דקות (עד שהקראנצ׳ מתייצב).
  6. מכינים מוס שוקולד: בסיר קטן מביאים לרתיחה 250 גרם שמנת מתוקה. 
  7. מעבירים את השוקולד לקערה בינונית ומוזגים את השמנת הרותחת על השוקולד. ממתינים דקה וטורפים היטב לתערובת אחידה. מקררים לטמפרטורת החדר.
  8. מקציפים את השמנת המתוקה (375 גרם) לקציפה רכה ומקפלים בעדינות לתוך תערובת השוקולד.
  9. מוציאים את התבנית מהמקפיא ויוצקים לתוכה את המוס.
  10. מכסים את הרינג בניילון נצמד ומכניסים למקפיא למשך 6 שעות לפחות.
  11. מרכיבים את העוגה: מחלצים את העוגה מהתבנית (על ידי חימום דפנות התבנית בזהירות רבה בעזרת ברנר או מגבת טבולה במים חמים).
  12. מקציפים את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר לקצפת יציבה. מעבירים לשקית זילוף.
  13. מקשטים את העוגה בזילופי קצפת, פירות טריים, חטיף כדורי שוקולד.
  14. יש להפשיר את העוגה במקרר במשך 2-3 שעות לפני ההגשה.
מאמינים שמכינים אותה בעשר דקות?
מאמינים שמכינים אותה בעשר דקות?

 

מקשטים בפירות טריים
מקשטים בפירות טריים

הערות

  • לקישוט ניתן להשתמש בפירות טריים, נשיקות מרנג או בחטיפי שוקולד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (23)

    Avatar
    צורי פריינטה

    אפשר להמיר את שוקולד החלב לשוקולד מריר

      Foody team
      Foody team

      אפשר בהחלט. בהצלחה (:

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody