עוגת מוס שוקולד בעשר דקות

מכורים לשוקולד? אלון שבו וקרין גורן מכינים עוגת מוס שוקולד בעשר דקות. עוגת שוקולד עשירה ומרשימה במינימום עבודה ומאמץ, עם תחתית פריכה של שבבי וופל
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    6 שעות ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים

תחתית קראנצ׳ שוקולד

מוס שוקולד

קישוט

אופן הכנה

  1. מכינים את תחתית קראנצ׳ השוקולד: ממיסים את השוקולד והחמאה יחד בבן מארי (או במיקרוגל בפולסים).
  2. מוסיפים את המחית ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים את הפייטה ומערבבים מעט עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. משטחים את התערובת בתחתית הרינג בעזרת כף (מצמידים היטב בתחתית בחיבור בין הבסיס לשוליים).
  5. מכניסים למקפיא למשך 5 דקות (עד שהקראנצ׳ מתייצב).
  6. מכינים מוס שוקולד: בסיר קטן מביאים לרתיחה 250 גרם שמנת מתוקה. 
  7. מעבירים את השוקולד לקערה בינונית ומוזגים את השמנת הרותחת על השוקולד. ממתינים דקה וטורפים היטב לתערובת אחידה. מקררים לטמפרטורת החדר.
  8. מקציפים את השמנת המתוקה (375 גרם) לקציפה רכה ומקפלים בעדינות לתוך תערובת השוקולד.
  9. מוציאים את התבנית מהמקפיא ויוצקים לתוכה את המוס.
  10. מכסים את הרינג בניילון נצמד ומכניסים למקפיא למשך 6 שעות לפחות.
  11. מרכיבים את העוגה: מחלצים את העוגה מהתבנית (על ידי חימום דפנות התבנית בזהירות רבה בעזרת ברנר או מגבת טבולה במים חמים).
  12. מקציפים את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר לקצפת יציבה. מעבירים לשקית זילוף.
  13. מקשטים את העוגה בזילופי קצפת, פירות טריים, חטיף כדורי שוקולד.
  14. יש להפשיר את העוגה במקרר במשך 2-3 שעות לפני ההגשה.
מאמינים שמכינים אותה בעשר דקות?
מאמינים שמכינים אותה בעשר דקות?

 

מקשטים בפירות טריים
מקשטים בפירות טריים

הערות

  • לקישוט ניתן להשתמש בפירות טריים, נשיקות מרנג או בחטיפי שוקולד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (40)

Avatar

    Avatar
    צורי פריינטה

    אפשר להמיר את שוקולד החלב לשוקולד מריר

      Foody team
      Foody team

      אפשר בהחלט. בהצלחה (:

    Avatar
    תמי

    נראה מעולה, אפשר להמיר את הפייטה בשברי בייגלה?

      Foody team
      Foody team

      כן, זה אפשרי. בהצלחה!

    Avatar
    ronnie gerby

    אפשר להשתמש בטבלאות שוקולד מריר רגילות ולהוסיף ג’לטין? אם כן אשמח לדעת כמות

      Foody team
      Foody team

      אפשר להשתמש בשוקולד מריר רגיל. אין צורך בג’לטין. בהצלחה!

    Avatar
    ורד

    אינלי תבנית כזאת קטנה אפשר בגודל 26?אם כן מה המידות החדשות?

      Foody team
      Foody team

      אפשר להמיר לתבנית גדולה יותר. על כל 2 ס”מ בקוטר התבנית, יש להגדיל את המצרכים ב-20%. בהצלחה!

    Avatar
    רותם

    האם אפשר להחליף את השוקולד המריר בשןקולד חלב?

      Foody team
      Foody team

      אפשר להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב, התוצאה תהיה כמובן מתוקה יותר. בהצלחה(:

    Avatar
    אלה

    אפשר להכין עם שמנת 32 אחוז שומן? תודה

      Foody team
      Foody team

      כן, זה אפשרי אם רשום שזו שמנת להקצפה כמובן. בהצלחה!

    Avatar
    אלה

    היי, אפשר להשתמש בשמנת 32 אחוז? תודה

      Foody team
      Foody team

      היי, אם זו שמנת מתוקה להקצפה אז כן. בהצלחה(:

    Avatar
    שגב וייס

    צריך להשתמש בשקף? או ששימון עם ספריי מסביב יהיה מספיק כדי לחלץ את המיס בשלמותו?

      Foody team
      Foody team

      אין צורך בשקף וגם לא בשימון. אחרי ההקפאה מחממים מעט את שולי התבנית עם מטלית לחמה וחמה, הופריל את העוגה והמוס יוצא בקלות. בהצלחה!

    Avatar
    מאי יער

    היי! אפשר להמיר את הפייטה בקורנפלקס או פצפוצי אורז?

      Foody team
      Foody team

      היי, במקרה זה אפשר להמיר את הפייטה בקורנפלקס טחון (התוצאה מעט “גסה” יותר אך פריכה כמו עם פייטה). בהצלחה!

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody