עוגת מוס שוקולד בעשר דקות

מכורים לשוקולד? אלון שבו וקרין גורן מכינים עוגת מוס שוקולד בעשר דקות. עוגת שוקולד עשירה ומרשימה במינימום עבודה ומאמץ, עם תחתית פריכה של שבבי וופל
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    6 שעות ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים

תחתית קראנצ׳ שוקולד

מוס שוקולד

קישוט

אופן הכנה

  1. מכינים את תחתית קראנצ׳ השוקולד: ממיסים את השוקולד והחמאה יחד בבן מארי (או במיקרוגל בפולסים).
  2. מוסיפים את המחית ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים את הפייטה ומערבבים מעט עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. משטחים את התערובת בתחתית הרינג בעזרת כף (מצמידים היטב בתחתית בחיבור בין הבסיס לשוליים).
  5. מכניסים למקפיא למשך 5 דקות (עד שהקראנצ׳ מתייצב).
  6. מכינים מוס שוקולד: בסיר קטן מביאים לרתיחה 250 גרם שמנת מתוקה. 
  7. מעבירים את השוקולד לקערה בינונית ומוזגים את השמנת הרותחת על השוקולד. ממתינים דקה וטורפים היטב לתערובת אחידה. מקררים לטמפרטורת החדר.
  8. מקציפים את השמנת המתוקה (375 גרם) לקציפה רכה ומקפלים בעדינות לתוך תערובת השוקולד.
  9. מוציאים את התבנית מהמקפיא ויוצקים לתוכה את המוס.
  10. מכסים את הרינג בניילון נצמד ומכניסים למקפיא למשך 6 שעות לפחות.
  11. מרכיבים את העוגה: מחלצים את העוגה מהתבנית (על ידי חימום דפנות התבנית בזהירות רבה בעזרת ברנר או מגבת טבולה במים חמים).
  12. מקציפים את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר לקצפת יציבה. מעבירים לשקית זילוף.
  13. מקשטים את העוגה בזילופי קצפת, פירות טריים, חטיף כדורי שוקולד.
  14. יש להפשיר את העוגה במקרר במשך 2-3 שעות לפני ההגשה.
מאמינים שמכינים אותה בעשר דקות?
מאמינים שמכינים אותה בעשר דקות?

 

מקשטים בפירות טריים
מקשטים בפירות טריים

הערות

  • לקישוט ניתן להשתמש בפירות טריים, נשיקות מרנג או בחטיפי שוקולד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (51)

Avatar

    Avatar
    רחלי

    הי, סליחה על הבורות, אבל מזה ‘פייטה’??

      Foody team
      Foody team

      היי, פייטה הם מעין שבבי וופל מעודנים גרוסים דק המשמשים להוספת פריכות בבסיסי עוגה וקינוחים ולקישוט עוגות ומנות אחרונות. ניתן לרכוש בחנויות עם חומרי גלם לאפייה ובחלק מרשתות השיווק.

    Avatar
    רות

    המתכון נראה לי מושלם. מאוד התרשמתי.

      Foody team
      Foody team

      תודה רבה(:

    Avatar
    רות

    אפשר לשים במקום הפייטה שברי קורנפלקס או פצפוצי אורז נכון?

      Foody team
      Foody team

      היי, כן זה אפשרי. בהצלחה!

    Avatar
    הזאר איוב

    היי. כמה ימים מראש ניתן להכין את העוגה עם הציפוי??

      Foody team
      Foody team

      את העוגה עצמה (בסיס ומוס) אפשר לשמור בהקפאה (עטופה היטב) עד 10 ימים. את הציפוי כדאי להכין כמה שיותר קרוב למועד הגשת העוגה (מקסימום שעה שעתיים לפני). בהצלחה!

    Avatar
    טל

    שלום רציתי לדעת עם איזה צנטר עשיתם צורה כזאת יפה ?

      Foody team
      Foody team

      את הקישוט עושים עם צנתר חלק (לא משונן). בהצלחה!

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody