
-
זמן הכנה10 דקות
-
זמן כולל6 שעות ו-30 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים10
מצרכים
תחתית קראנצ׳ שוקולד
-
60 גרם מטבעות שוקולד חלבבמטבעות
-
40 גרם חמאה
-
50גרם או 4 כפות ממרח בטעם קינדר בואנו חלב
-
35גרם או 1/2 כוס פייטה
מוס שוקולד
-
250 מ"ל שמנת מתוקה 38%לגנאש
-
250 גרם מטבעות שוקולד מריר
-
375 מ"ל שמנת מתוקה 38%להקצפה
קישוט
-
1מיכל או 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
2 כפות אבקת סוכר
אופן הכנה
- מכינים את תחתית קראנצ׳ השוקולד: ממיסים את השוקולד והחמאה יחד בבן מארי (או במיקרוגל בפולסים).
- מוסיפים את המחית ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הפייטה ומערבבים מעט עד לקבלת תערובת אחידה.
- משטחים את התערובת בתחתית הרינג בעזרת כף (מצמידים היטב בתחתית בחיבור בין הבסיס לשוליים).
- מכניסים למקפיא למשך 5 דקות (עד שהקראנצ׳ מתייצב).
- מכינים מוס שוקולד: בסיר קטן מביאים לרתיחה 250 גרם שמנת מתוקה.
- מעבירים את השוקולד לקערה בינונית ומוזגים את השמנת הרותחת על השוקולד. ממתינים דקה וטורפים היטב לתערובת אחידה. מקררים לטמפרטורת החדר.
- מקציפים את השמנת המתוקה (375 גרם) לקציפה רכה ומקפלים בעדינות לתוך תערובת השוקולד.
- מוציאים את התבנית מהמקפיא ויוצקים לתוכה את המוס.
- מכסים את הרינג בניילון נצמד ומכניסים למקפיא למשך 6 שעות לפחות.
- מרכיבים את העוגה: מחלצים את העוגה מהתבנית (על ידי חימום דפנות התבנית בזהירות רבה בעזרת ברנר או מגבת טבולה במים חמים).
- מקציפים את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר לקצפת יציבה. מעבירים לשקית זילוף.
- מקשטים את העוגה בזילופי קצפת, פירות טריים, חטיף כדורי שוקולד.
- יש להפשיר את העוגה במקרר במשך 2-3 שעות לפני ההגשה.


הערות
- לקישוט ניתן להשתמש בפירות טריים, נשיקות מרנג או בחטיפי שוקולד
תגובות (51)
הי, סליחה על הבורות, אבל מזה ‘פייטה’??
היי, פייטה הם מעין שבבי וופל מעודנים גרוסים דק המשמשים להוספת פריכות בבסיסי עוגה וקינוחים ולקישוט עוגות ומנות אחרונות. ניתן לרכוש בחנויות עם חומרי גלם לאפייה ובחלק מרשתות השיווק.
המתכון נראה לי מושלם. מאוד התרשמתי.
תודה רבה(:
אפשר לשים במקום הפייטה שברי קורנפלקס או פצפוצי אורז נכון?
היי, כן זה אפשרי. בהצלחה!
היי. כמה ימים מראש ניתן להכין את העוגה עם הציפוי??
את העוגה עצמה (בסיס ומוס) אפשר לשמור בהקפאה (עטופה היטב) עד 10 ימים. את הציפוי כדאי להכין כמה שיותר קרוב למועד הגשת העוגה (מקסימום שעה שעתיים לפני). בהצלחה!
שלום רציתי לדעת עם איזה צנטר עשיתם צורה כזאת יפה ?
את הקישוט עושים עם צנתר חלק (לא משונן). בהצלחה!