עוגת מוס שוקולד בעשר דקות

מכורים לשוקולד? אלון שבו וקרין גורן מכינים עוגת מוס שוקולד בעשר דקות. עוגת שוקולד עשירה ומרשימה במינימום עבודה ומאמץ, עם תחתית פריכה של שבבי וופל
מכורים לשוקולד? אלון שבו וקרין גורן מכינים עוגת מוס שוקולד בעשר דקות. עוגת שוקולד עשירה ומרשימה במינימום עבודה ומאמץ, עם תחתית פריכה של שבבי וופל
  • קרין
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 6 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 6 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

מצרכים

מצרכים


תחתית קראנצ׳ שוקולד

מוס שוקולד

קישוט


אופן הכנה

  1. מכינים את תחתית קראנצ׳ השוקולד: ממיסים את השוקולד והחמאה יחד בבן מארי (או במיקרוגל בפולסים).
  2. מוסיפים את הממרח קינדר לבן ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים את הפייטה ומערבבים מעט עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. משטחים את התערובת בתחתית הרינג בעזרת כף (מצמידים היטב בתחתית בחיבור בין הבסיס לשוליים).
  5. מכניסים למקפיא למשך 5 דקות (עד שהקראנצ׳ מתייצב).
  6. מכינים מוס שוקולד: בסיר קטן מביאים לרתיחה 250 גרם שמנת מתוקה. 
  7. מעבירים את השוקולד לקערה בינונית ומוזגים את השמנת הרותחת על השוקולד. ממתינים דקה וטורפים היטב לתערובת אחידה. מקררים לטמפרטורת החדר.
  8. מקציפים את השמנת המתוקה (375 גרם) לקציפה רכה ומקפלים בעדינות לתוך תערובת השוקולד.
  9. מוציאים את התבנית מהמקפיא ויוצקים לתוכה את המוס.
  10. מכסים את הרינג בניילון נצמד ומכניסים למקפיא למשך 6 שעות לפחות.
  11. מרכיבים את העוגה: מחלצים את העוגה מהתבנית (על ידי חימום דפנות התבנית בזהירות רבה בעזרת ברנר או מגבת טבולה במים חמים).
  12. מקציפים את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר לקצפת יציבה. מעבירים לשקית זילוף.
  13. מקשטים את העוגה בזילופי קצפת, פירות טריים, חטיף כדורי שוקולד.
  14. יש להפשיר את העוגה במקרר במשך 2-3 שעות לפני ההגשה.

    רוצים להכין את המתכון? כל מוצרי המזווה המתוק שבמתכון מחכים לכם כאן! איזה כיף!

מאמינים שמכינים אותה בעשר דקות?
מאמינים שמכינים אותה בעשר דקות?

 

מקשטים בפירות טריים
מקשטים בפירות טריים

הערות

  • לקישוט ניתן להשתמש בפירות טריים, נשיקות מרנג או בחטיפי שוקולד
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

תגובות (53)

Avatar

    Avatar
    רוני אלוני

    איך שומרים את העוגה אחרי ההקפאה? במקרר? לכמה זמן ניתן לשמור?

      Foody team
      Foody team

      אפשר במקרר או מקפיא. במקרר עד 4 ימים

    Avatar
    אטל אגמי

    שלום רציתי לדעת עם איזה צנטר עשיתם צורה כזאת יפה ?

      Foody team
      Foody team

      את הקישוט עושים עם צנתר חלק (לא משונן). בהצלחה!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody