עוגת מוס קליק בחצי ביצת שוקולד ענקית

קרין גורן מציגה מוס שוקולד בהגשה מיוחדת וחד פעמית בחצי ביצת שוקולד ענקית עם חתיכות קריספיות ומתוקות שמתפצחות בכל ביס ולא כדאי לכם לפספס
קרין גורן מציגה מוס שוקולד בהגשה מיוחדת וחד פעמית בחצי ביצת שוקולד ענקית עם חתיכות קריספיות ומתוקות שמתפצחות בכל ביס ולא כדאי לכם לפספס
  • קרין
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 5 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 5 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר

מצרכים

מצרכים


תבנית חצי קערה קוטר 22

ביצת שוקולד

מוס

קישוט


אופן הכנה

  1. מכינים את חצי הביצה: מחממים את הזפירו להמסה מלאה (אפשר במיקרו אבל מומלץ לחמם על אדים - בן מארי).
  2. מברישים את תבנית הביצה בשכבה של זפירו מריר מומס. מקררים להתייצבות וחוזרים על הפעולה ליצירת 4 שכבות. אפשר 2 שכבות של זפירו מריר ו-2 של זפירו לבן - העובי חשוב כי ממלאים את הביצה במילוי כבד. מנקים את השוליים בין שכבה לשכבה.
  3. בשכבה האחרונה, כשהזפירו עדיין מעט נוזלי, מפוררים שקית של ממתק קליק ומפזרים לתוך הביצה בשכבה אחידה. מכניסים להקפאה.
  4. מכינים את המוס: ממיסים במיקרוגל את השוקולד והחלב לתערובת אחידה ומצננים מעט.
  5. מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה לקצפת רכה. מערבבים מעט מהקצפת לשוקולד, להשוואת טמפרטורות ואז מאחדים את שתי התערובות לקבלת מוס.
  6. מוציאים את הביצה מהמקפיא, מחברים לבסיס יציב בעזרת זפירו מריר מומס.
  7. ממלאים את הביצה במוס. מקשטים בקליק ומכניסים למקפיא ל-4 שעות לפחות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

תגובות (17)

Avatar

    Avatar
    שרון גולדשטיין

    אם אני רוצה ממש ביצה אני עושה 2 חצאים ומחברת אוי יש בשתי תבניות כמו ביצה? 2 שאלות:1 איך מחברים שני חלקים? 2.איך ממלאים?

      Foody team
      Foody team

      מחברת שני חלקים. אפשר לחבר בעזרת שוקולד מומס שמשמש “דבק”. אפשר למלא לפני ההדבקה

    Avatar
    נעמה

    אחרי 4 שעות במקפיא אפשר לשים את זה במקרר? אמורים לאכול את זה קפוא?

      Foody team
      Foody team

      היי, יש להעביר את העוגה למקרר להפשרה איטית לפני ההגשה כדי שתתרכךמעט. ישירות מההקפאה העוגה תהיה קשה מדי לחיתוך ואכילה. תהנו ((:

    Avatar
    צורי פריינטה

    אפשר להכין את הביצה משוקולד מריר שאני אטמפרר

      Foody team
      Foody team

      כן, זה אפשרי. בהצלחה!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody