
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כולל5 שעות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים6
מצרכים
תבנית חצי קערה קוטר 22
ביצת שוקולד
-
700 גרם זפירו מריראו 350 גרם זפירו מריר + 350 גרם זפירו לבן
מוס
-
750מ"ל או 3 מיכלים שמנת מתוקה 38%
-
300 גרם מטבעות שוקולד מריר
-
3/4 כוס חלב 3%
קישוט
-
בשקית זילוף עם פייה משוננת (לא חובה)
-
1 חבילה קליק שחור לבן
אופן הכנה
- מכינים את חצי הביצה: מחממים את הזפירו להמסה מלאה (אפשר במיקרו אבל מומלץ לחמם על אדים - בן מארי).
- מברישים את תבנית הביצה בשכבה של זפירו מריר מומס. מקררים להתייצבות וחוזרים על הפעולה ליצירת 4 שכבות. אפשר 2 שכבות של זפירו מריר ו-2 של זפירו לבן - העובי חשוב כי ממלאים את הביצה במילוי כבד. מנקים את השוליים בין שכבה לשכבה.
- בשכבה האחרונה, כשהזפירו עדיין מעט נוזלי, מפוררים שקית של ממתק קליק ומפזרים לתוך הביצה בשכבה אחידה. מכניסים להקפאה.
- מכינים את המוס: ממיסים במיקרוגל את השוקולד והחלב לתערובת אחידה ומצננים מעט.
- מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה לקצפת רכה. מערבבים מעט מהקצפת לשוקולד, להשוואת טמפרטורות ואז מאחדים את שתי התערובות לקבלת מוס.
- מוציאים את הביצה מהמקפיא, מחברים לבסיס יציב בעזרת זפירו מריר מומס.
- ממלאים את הביצה במוס. מקשטים בקליק ומכניסים למקפיא ל-4 שעות לפחות.
תגובות (17)
עוגה מושלמת עש לך גם מתכון לעוגת קליקים😂😂😂
באיזו תבנית אני עושה את הביצה ליצירת הצורה הנכונה
בתבנית מיוחדת בצורת ביצה או בתבנית בצורת חצי כדור.
האם המתכון יתפוס על ביצי קידר רגילים ללא עשיה עצמאית?
כן. זה פשוט למלא את ביצי הקינדר הקטנות במוס שוקולד.
איך מנתקים את ביצת השוקולד מהתבנית מבלי שתישבר
זו תבנית שהשוקולד המטומפרר מתנתק ממנה בקלות אחרי שהוא מתקשה (ניתן להעזר בסרטון המצורף למתכון). בהצלחה!
נראה מדהים! כמה זה קריטי להשתמש בזפירו על פני צימיקאו? אני לא מוצאת בשום מקום ורוצה להכין בימים הקרובים. במידה ואשתמש בצימיקאו כדאי להוסיף שכבות שיהיה יציב יותר?
הזפירו הוא שוקולד מטומפרר. צימקאו איננו שוקולד, הוא תחליף לשוקולד עם שומן צמחי ומעט מאד קקאו כך שהשוני העיקרי הוא בטעם אך גם במרקם שיהיה מעט יותר עבה ופחות פריך. בהצלחה!
יש דרך מוצלחת להפוך את המוס לפרווה ?
אפשר להמיר את השמנת המתוקה בשמנת צמחית ואת החלב בחלב שקדים או קרם קוקוס. בהצלחה!
אפשר להכין את הביצה משוקולד מריר שאני אטמפרר
כן, זה אפשרי. בהצלחה!
אחרי 4 שעות במקפיא אפשר לשים את זה במקרר? אמורים לאכול את זה קפוא?
היי, יש להעביר את העוגה למקרר להפשרה איטית לפני ההגשה כדי שתתרכךמעט. ישירות מההקפאה העוגה תהיה קשה מדי לחיתוך ואכילה. תהנו ((:
אם אני רוצה ממש ביצה אני עושה 2 חצאים ומחברת אוי יש בשתי תבניות כמו ביצה? 2 שאלות:1 איך מחברים שני חלקים? 2.איך ממלאים?
מחברת שני חלקים. אפשר לחבר בעזרת שוקולד מומס שמשמש “דבק”. אפשר למלא לפני ההדבקה