
עוגת מוס קליק בחצי ביצת שוקולד ענקית
קרין גורן מציגה מוס שוקולד בהגשה מיוחדת וחד פעמית בחצי ביצת שוקולד ענקית עם חתיכות קריספיות ומתוקות שמתפצחות בכל ביס ולא כדאי לכם לפספס
קרין גורן מציגה מוס שוקולד בהגשה מיוחדת וחד פעמית בחצי ביצת שוקולד ענקית עם חתיכות קריספיות ומתוקות שמתפצחות בכל ביס ולא כדאי לכם לפספס
- קרין
-
מרכיבים6
-
הכנה 30 דק׳כולל 5 שעות
-
קלוריות
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
מרכיבים 6 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 5 שעות | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תבנית חצי קערה קוטר 22
ביצת שוקולד
-
700 גרם זפירו מריראו 350 גרם זפירו מריר + 350 גרם זפירו לבן
מוס
-
750מ"ל או 3 מיכלים שמנת מתוקה 38%
-
300 גרם מטבעות שוקולד מריר
-
3/4 כוס חלב 3%
קישוט
-
בשקית זילוף עם פייה משוננת (לא חובה)
-
1 חבילה קליק שחור לבן

אופן הכנה
- מכינים את חצי הביצה: מחממים את הזפירו להמסה מלאה (אפשר במיקרו אבל מומלץ לחמם על אדים - בן מארי).
- מברישים את תבנית הביצה בשכבה של זפירו מריר מומס. מקררים להתייצבות וחוזרים על הפעולה ליצירת 4 שכבות. אפשר 2 שכבות של זפירו מריר ו-2 של זפירו לבן - העובי חשוב כי ממלאים את הביצה במילוי כבד. מנקים את השוליים בין שכבה לשכבה.
- בשכבה האחרונה, כשהזפירו עדיין מעט נוזלי, מפוררים שקית של ממתק קליק ומפזרים לתוך הביצה בשכבה אחידה. מכניסים להקפאה.
- מכינים את המוס: ממיסים במיקרוגל את השוקולד והחלב לתערובת אחידה ומצננים מעט.
- מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה לקצפת רכה. מערבבים מעט מהקצפת לשוקולד, להשוואת טמפרטורות ואז מאחדים את שתי התערובות לקבלת מוס.
- מוציאים את הביצה מהמקפיא, מחברים לבסיס יציב בעזרת זפירו מריר מומס.
- ממלאים את הביצה במוס. מקשטים בקליק ומכניסים למקפיא ל-4 שעות לפחות.
אופן הכנה
- מכינים את חצי הביצה: מחממים את הזפירו להמסה מלאה (אפשר במיקרו אבל מומלץ לחמם על אדים - בן מארי).
- מברישים את תבנית הביצה בשכבה של זפירו מריר מומס. מקררים להתייצבות וחוזרים על הפעולה ליצירת 4 שכבות. אפשר 2 שכבות של זפירו מריר ו-2 של זפירו לבן - העובי חשוב כי ממלאים את הביצה במילוי כבד. מנקים את השוליים בין שכבה לשכבה.
- בשכבה האחרונה, כשהזפירו עדיין מעט נוזלי, מפוררים שקית של ממתק קליק ומפזרים לתוך הביצה בשכבה אחידה. מכניסים להקפאה.
- מכינים את המוס: ממיסים במיקרוגל את השוקולד והחלב לתערובת אחידה ומצננים מעט.
- מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה לקצפת רכה. מערבבים מעט מהקצפת לשוקולד, להשוואת טמפרטורות ואז מאחדים את שתי התערובות לקבלת מוס.
- מוציאים את הביצה מהמקפיא, מחברים לבסיס יציב בעזרת זפירו מריר מומס.
- ממלאים את הביצה במוס. מקשטים בקליק ומכניסים למקפיא ל-4 שעות לפחות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (17)
אם אני רוצה ממש ביצה אני עושה 2 חצאים ומחברת אוי יש בשתי תבניות כמו ביצה? 2 שאלות:1 איך מחברים שני חלקים? 2.איך ממלאים?
מחברת שני חלקים. אפשר לחבר בעזרת שוקולד מומס שמשמש “דבק”. אפשר למלא לפני ההדבקה
אחרי 4 שעות במקפיא אפשר לשים את זה במקרר? אמורים לאכול את זה קפוא?
היי, יש להעביר את העוגה למקרר להפשרה איטית לפני ההגשה כדי שתתרכךמעט. ישירות מההקפאה העוגה תהיה קשה מדי לחיתוך ואכילה. תהנו ((:
אפשר להכין את הביצה משוקולד מריר שאני אטמפרר
כן, זה אפשרי. בהצלחה!