עוגת מוס קליק בחצי ביצת שוקולד ענקית

קרין גורן מציגה מוס שוקולד בהגשה מיוחדת וחד פעמית בחצי ביצת שוקולד ענקית עם חתיכות קריספיות ומתוקות שמתפצחות בכל ביס ולא כדאי לכם לפספס
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    5 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    6

מצרכים

תבנית חצי קערה קוטר 22

ביצת שוקולד

מוס

קישוט

אופן הכנה

  1. מכינים את חצי הביצה: מחממים את הזפירו להמסה מלאה (אפשר במיקרו אבל מומלץ לחמם על אדים - בן מארי).
  2. מברישים את תבנית הביצה בשכבה של זפירו מריר מומס. מקררים להתייצבות וחוזרים על הפעולה ליצירת 4 שכבות. אפשר 2 שכבות של זפירו מריר ו-2 של זפירו לבן - העובי חשוב כי ממלאים את הביצה במילוי כבד. מנקים את השוליים בין שכבה לשכבה.
  3. בשכבה האחרונה, כשהזפירו עדיין מעט נוזלי, מפוררים שקית של ממתק קליק ומפזרים לתוך הביצה בשכבה אחידה. מכניסים להקפאה.
  4. מכינים את המוס: ממיסים במיקרוגל את השוקולד והחלב לתערובת אחידה ומצננים מעט.
  5. מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה לקצפת רכה. מערבבים מעט מהקצפת לשוקולד, להשוואת טמפרטורות ואז מאחדים את שתי התערובות לקבלת מוס.
  6. מוציאים את הביצה מהמקפיא, מחברים לבסיס יציב בעזרת זפירו מריר מומס.
  7. ממלאים את הביצה במוס. מקשטים בקליק ומכניסים למקפיא ל-4 שעות לפחות.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (13)

Avatar

    Avatar
    נווה

    עוגה מושלמת עש לך גם מתכון לעוגת קליקים😂😂😂

    Avatar
    עדי כליף

    באיזו תבנית אני עושה את הביצה ליצירת הצורה הנכונה

      Foody team
      Foody team

      בתבנית מיוחדת בצורת ביצה או בתבנית בצורת חצי כדור.

    Avatar
    תמרוני

    האם המתכון יתפוס על ביצי קידר רגילים ללא עשיה עצמאית?

      Foody team
      Foody team

      כן. זה פשוט למלא את ביצי הקינדר הקטנות במוס שוקולד.

    Avatar
    לוסקי חבצלת

    איך מנתקים את ביצת השוקולד מהתבנית מבלי שתישבר

      Foody team
      Foody team

      זו תבנית שהשוקולד המטומפרר מתנתק ממנה בקלות אחרי שהוא מתקשה (ניתן להעזר בסרטון המצורף למתכון). בהצלחה!

    Avatar
    ליאת

    נראה מדהים! כמה זה קריטי להשתמש בזפירו על פני צימיקאו? אני לא מוצאת בשום מקום ורוצה להכין בימים הקרובים. במידה ואשתמש בצימיקאו כדאי להוסיף שכבות שיהיה יציב יותר?

      Foody team
      Foody team

      הזפירו הוא שוקולד מטומפרר. צימקאו איננו שוקולד, הוא תחליף לשוקולד עם שומן צמחי ומעט מאד קקאו כך שהשוני העיקרי הוא בטעם אך גם במרקם שיהיה מעט יותר עבה ופחות פריך. בהצלחה!

    Avatar
    נתן

    יש דרך מוצלחת להפוך את המוס לפרווה ?

      Foody team
      Foody team

      אפשר להמיר את השמנת המתוקה בשמנת צמחית ואת החלב בחלב שקדים או קרם קוקוס. בהצלחה!

    Avatar
    צורי פריינטה

    אפשר להכין את הביצה משוקולד מריר שאני אטמפרר

      Foody team
      Foody team

      כן, זה אפשרי. בהצלחה!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody