
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כולל12 שעות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים14
מצרכים
תחתית
-
200 גרם עוגיות לימון
-
100 גרם חמאה
מלית
-
750 גרם גבינת שמנת 30%
-
1 1/2כוסות או 300 גרם סוכר לבן
-
6 ביצים L
-
1/2 כפית גרידת תפוז
-
1/2 כוס מיץ מנגו
-
2 כפות קמח לבן
-
2 כפות קורנפלור
ציפוי
-
1 כוס פסיפלורה
-
2 כפות סוכר לבן
-
1 כפית אבקת ג’לטין
-
2 כפות מים
אופן הכנה
- מכינים את התחתית: מערבבים פירורי עוגיות וחמאה מומסת ומהדקים בעזרת כף לתחתית של תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- שומרים במקפיא, עד שמלית הגבינה מוכנה.
- מכינים את מלית הגבינה, מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-140 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים).
- בקערה טורפים (בעדינות, לא מקציפים!) גבינה וסוכר עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה. מוסיפים ביצים, קליפת תפוז ונקטר מנגו וטורפים לתערובת חלקה.
- מעבירים כוס מהבלילה לקערית, מוסיפים פנימה קורנפלור וקמח וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים. מחזירים לקערה וטורפים לקבלת תערובת אחידה.
- מוזגים את התערובת לתבנית משומנת בתרסיס שמן. אופים כשעה וחצי.
- מצננים ומצפים: מערבבים את מחית הפסיפלורה עם אבקת סוכר. מפזרים את אבקת הג’לטין על המים וממתינים חצי דקה. מחממים במיקרוגל 10 שניות לנוזל חלק (לא להרתיח). מוסיפים למחית הפסיפלורה ומערבבים היטב, ויוצקים על העוגה.
- מעבירים למקרר למשך הלילה לצינון והתייצבות.
תגובות (6)
שלום רציתי לדעת אם חייב לעשות את הבסיס לעוגה?
אפשר להשתמש במסקרמופנה במקום בגבינת שמנת?
כן, זה אפשרי.
השתמשתי במסקרפונה במקום שמנת ולוקח לעוגה המון זמן להיעשות בתנור. זה הגיוני? כבר מעל שעתיים וחצי
היי בציפוי לא ברור מה כמות המנגו ומה כמות המיץ פסיפלורה? כמה נוזל סהכ בציפוי? תודה
היי, יש להשתמש בכוס אחת של מחית פסיפלורה (אפשר גם לסנן מהגרעינים) ולהמתיק במעט מיץ מנגו. לערבב ולטעום. במקום מיץ מנגו להמתקה אפשר גם להשתמש בסוכר או אבקת סוכר או סוכר וניל. בהצלחה!