עוגת גבינה טרופית בציפוי פסיפלורה

עוגת גבינה טרופית בציפוי פסיפלורה זו עוגת גבינה אפויה גבוהה, מרשימה וטעימה מאוד, משודרגת בציפוי יפהפה על בסיס פסיפלורה אקזוטית
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    12 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    14

מצרכים

תחתית

  • 200 גרם עוגיות לימון
  • 100 גרם חמאה

מלית

  • 750 גרם גבינת שמנת 30%
  • 1 1/2
    כוסות או 300 גרם סוכר לבן
  • 6 ביצים L
  • 1/2 כפית גרידת תפוז
  • 1/2 כוס מיץ מנגו
  • 2 כפות קמח לבן
  • 2 כפות קורנפלור

ציפוי

  • מיץ מנגו
  • 1 כוס פסיפלורה
  • 2 כפות סוכר לבן
  • 1 כפית אבקת ג’לטין
  • 2 כפות מים

אופן הכנה

  1. מכינים את התחתית: מערבבים פירורי עוגיות וחמאה מומסת ומהדקים בעזרת כף לתחתית של תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  2. שומרים במקפיא, עד שמלית הגבינה מוכנה.
  3. מכינים את מלית הגבינה, מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-140 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים).
  4. בקערה טורפים (בעדינות, לא מקציפים!) גבינה וסוכר עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה. מוסיפים ביצים, קליפת תפוז ונקטר מנגו וטורפים לתערובת חלקה.
  5. מעבירים כוס מהבלילה לקערית, מוסיפים פנימה קורנפלור וקמח וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים. מחזירים לקערה וטורפים לקבלת תערובת אחידה.
  6. מוזגים את התערובת לתבנית משומנת בתרסיס שמן. אופים כשעה וחצי.
  7. מצננים ומצפים: מערבבים את מחית הפסיפלורה עם אבקת סוכר. מפזרים את אבקת הג’לטין על המים וממתינים חצי דקה. מחממים במיקרוגל 10 שניות לנוזל חלק (לא להרתיח). מוסיפים למחית הפסיפלורה ומערבבים היטב, ויוצקים על העוגה.
  8. מעבירים למקרר למשך הלילה לצינון והתייצבות.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody