עוגת גבינה ותותים

עוגת גבינה ותותים זו עוגת גבינה אפויה יפהפיה, שלא צונחת, פשוטה להכנה, עם תוספת קונפיטורת תותים, שמוגשת עם סירופ תותים טריים
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים

תחתית

מלית גבינה

סירופ תותים

אופן הכנה

  1. מכינים את התחתית: במעבד מזון טוחנים ביסקוויטים לפירורים. מוסיפים חמאה מומסת ומהדקים לתחתית תבנית מרופדת בנייר אפייה. שומרים במקפיא עד שמלית הגבינה מוכנה.
  2. מכינים את מלית הגבינה: מחממים תנור ל-120 מעלות.
  3. מערבבים שני סוגי גבינה וסוכר עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה. מוסיפים את הביצים וטורפים היטב, מוסיפים שמנת חמוצה וטורפים לקבלת תערובת חלקה.
  4. מורחים ריבת תותים על התחתית ומוזגים מעל את תערובת הגבינה. אופים במשך כשעה וחצי עד שעתיים, עד שהעוגה יציבה בדפנות ועדיין רוטטת במרכזה. מוציאים מהתנור ומצננים.
  5. כשהעוגה מתקררת, מכינים את הרוטב: טוחנים תותים ואבקת סוכר במעבד מזון ומסננים במסננת דקה. שומרים במקרר עד ההגשה.
  6. מגישים כל פרוסת עוגה עם כף רוטב תות מעל.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (6)

    Avatar
    אמיר

    היי , האם אפשר להוסיף לתערובת הגבינה אינסטנט פודינג וניל ואם כן באיזה כמות אפשר תודה מראש

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר אבל אין ממש צורך.
      2-3 כפות זה בסדר

    Avatar
    ליהי אהרן

    במקום לטחון תותים ואבקת סוכר אפשר להשתמש בג׳לי תות?

      Avatar
      Foody Foody

      בהחלט 🙂

    Avatar
    ליאל טל

    אם יש לי תבנית עגולה בקוטר 28 ס”מ צריך להכפיל כמות מרכיבים?אם כן בכמה?

      Avatar
      Foody Foody

      פי 1.5

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody