עוגת בייגלה עשירה בשכבות בכמה מרקמים

קרין גורן מארחת את אבישג שאר ישוב והן מכינות יחד עוגת בייגלה מושחתת במיוחד שמשלבת כמה מרקמים שונים וחגיגה גדולה בפה. בשביל הביס המושלם צריך להשקיע!
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    10 שעות
  • רמת קושי
    קשה
  • מרכיבים
    22

מצרכים

שכבת בסיס הבייגלה

שכבת טופי קרמל

שכבת מוס השוקולד

שכבת הקצפת

קישוט

אופן הכנה

  1. מכינים את שכבת הבסיס עם הבייגלה: מצפים תחתית של רינג קוטר 20 בניילון נצמד ומניחים על מגש יציב שיכול להיכנס למקפיא (מומלץ לצפות בשקף את השוליים). אם אתם משתמשים בתבנית, פשוט רפדו את התחתית בנייר אפייה.
  2. במעבד מזון טוחנים את הבייגלה לפירורים, מוסיפים את החמאה המומסת והסוכר וממשיכים לטחון עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מעבירים לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה (מומלץ להיעזר בתחתית של כוס) מעבירים להקפאה.
  4. מכינים את שכבת טופי הקרמל: מחממים על אש בינונית במחבת את הסוכר והגלוקוזה עד לקבלת גוון קרמל (כדאי מידי פעם לערבב עם כף עץ).
  5. מוסיפים את השמנת ומנמיכים את הלהבה לנמוכה ביותר (ניתן גם לחמם את השמנת כדקה במיקרוגל ולמזוג בזרזיף דק ובזהירות אל המחבת עם הקרמל).
  6. מערבבים בעזרת כף מעץ ומבשלים על להבה בינונית (לעיתים נוצרים גושים, יש להמשיך ולערבב עד שהגושים נמסים לתוך התערובת).
  7. מוסיפים את החמאה והמלח וממשיכים בבישול עוד 3-4 דקות לקבלת מרקם אחיד. מצננים מספר דקות.
  8. מוציאים את שכבת הבסיס מהמקפיא ומפזרים על גבי שכבת הבייגלה את הבוטנים החצויים.
  9. מוזגים על הבוטנים את הטופי קרמל ומחזירים להקפאה.
  10. מכינים את שכבת מוס השוקולד: ממיסים במיקרו בקערה את השוקולד המריר, שוקולד החלב, חמאת הבוטנים והחמאה (בפולסים של כ-30 שניות, מערבבים עד לקבלת נוזל אחיד). מצננים לטמפ’ החדר.
  11. מקציפים במיקסר את השמנת לקצפת רכה! (היזהרו שלא להקציף יותר מידי).
  12. מעבירים 1/3 מתערובת השוקולד אל השמנת המוקצפת ומקפלים עם מרית .מוסיפים אץת 2/3 הנותרים מהשוקולד לקצפת ומקפלים לתערובת אחידה.
  13. שופכים את מוס השוקולד ומשטחים לשכבה אחידה. מעבירים להקפאה.
  14. מכינים את הגנאש: מעבירים לקערה את השוקולד המריר.
  15. מרתיחים את השמנת ושופכים על השוקולד. מערבבים עד להמסה מלאה.
  16. מצננים את הגנאש 2-3 דק ושופכים על מוס השוקולד בשכבה אחידה. מעבירים להקפאה של 8 שעות.
  17. מכינים את הקצפת: מקציפים את השמנת המתוקה, חמאת הבוטנים, פודינג הוניל ואבקת הסוכר לקצפת יציבה.
  18. מעבירים בעזרת כף תלוליות מהקצפת למרכז העוגה.
  19. מחלצים את העוגה הקפואה מהרינג (מומלץ לעבור עם מגבת חמה על השוליים החיצוניים של התבנית) ומקשטים בשברי חטיפים ובייגלה (לא חובה) ומגישים.
עוגת בייגלה
עוגת בייגלה

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (45)

Avatar

    Avatar
    רוני ניסן

    הי, אודה לתשובה דחופה. למי שלא אוהב טעם קרמל. במה אפשר להחליף את שכבת הטופי קרמל?

      Foody team
      Foody team

      ראשית, אפשר לוותר על השכבה הזו. העוגה מספיק עשירה גם בלעדיה (אין ספק שהיא מוסיפה המון אבל אם אוהבים אז אין שאלה…). אפשר להחליף בממקח נוטלה, ממרח לוטוס או חלבה. בהצלחה רבה!

    Avatar
    מאי

    אחרי שהעוגה קופאת, ושמים עליה גנאש. לכמה זמן היא צריכה להיות במקרר לפני ההגשה?

      Foody team
      Foody team

      בדרך כלל הגנאש מתייצב תוך כמה דקות (תלוי בעוצמת הקרור). בהצלחה!

    Avatar
    ממממ

    מי שאסור לו קקאי, במה אפשר להחליף? זה עדיין יצא טעים או שעדיף כבר לא להכין?

      Foody team
      Foody team

      העוגה עשירה בקקאו (שוקולד…) לא ניתן לוותר עליו במתכון זה…

    Avatar
    רחל רבקין

    בכמה צריך להגדיל את הכמויות, אם רוצים להשתמש בתבנית בקוטר 24?

      Foody team
      Foody team

      היי, יש להגדיל את כמות המצרכים ב-40% (על כל 2 ס”מ בהיקף התבנית, יש להוסיף 20% מהמרכיבים). בהצלחה!

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody