עוגת בייגלה עשירה בשכבות בכמה מרקמים

קרין גורן מארחת את אבישג שאר ישוב והן מכינות יחד עוגת בייגלה מושחתת במיוחד שמשלבת כמה מרקמים שונים וחגיגה גדולה בפה. בשביל הביס המושלם צריך להשקיע!
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    10 שעות
  • רמת קושי
    קשה
  • מרכיבים
    22

מצרכים

שכבת בסיס הבייגלה

שכבת טופי קרמל

שכבת מוס השוקולד

שכבת הקצפת

קישוט

אופן הכנה

  1. מכינים את שכבת הבסיס עם הבייגלה: מצפים תחתית של רינג קוטר 20 בניילון נצמד ומניחים על מגש יציב שיכול להיכנס למקפיא (מומלץ לצפות בשקף את השוליים). אם אתם משתמשים בתבנית, פשוט רפדו את התחתית בנייר אפייה.
  2. במעבד מזון טוחנים את הבייגלה לפירורים, מוסיפים את החמאה המומסת והסוכר וממשיכים לטחון עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מעבירים לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה (מומלץ להיעזר בתחתית של כוס) מעבירים להקפאה.
  4. מכינים את שכבת טופי הקרמל: מחממים על אש בינונית במחבת את הסוכר והגלוקוזה עד לקבלת גוון קרמל (כדאי מידי פעם לערבב עם כף עץ).
  5. מוסיפים את השמנת ומנמיכים את הלהבה לנמוכה ביותר (ניתן גם לחמם את השמנת כדקה במיקרוגל ולמזוג בזרזיף דק ובזהירות אל המחבת עם הקרמל).
  6. מערבבים בעזרת כף מעץ ומבשלים על להבה בינונית (לעיתים נוצרים גושים, יש להמשיך ולערבב עד שהגושים נמסים לתוך התערובת).
  7. מוסיפים את החמאה והמלח וממשיכים בבישול עוד 3-4 דקות לקבלת מרקם אחיד. מצננים מספר דקות.
  8. מוציאים את שכבת הבסיס מהמקפיא ומפזרים על גבי שכבת הבייגלה את הבוטנים החצויים.
  9. מוזגים על הבוטנים את הטופי קרמל ומחזירים להקפאה.
  10. מכינים את שכבת מוס השוקולד: ממיסים במיקרו בקערה את השוקולד המריר, שוקולד החלב, חמאת הבוטנים והחמאה (בפולסים של כ-30 שניות, מערבבים עד לקבלת נוזל אחיד). מצננים לטמפ’ החדר.
  11. מקציפים במיקסר את השמנת לקצפת רכה! (היזהרו שלא להקציף יותר מידי).
  12. מעבירים 1/3 מתערובת השוקולד אל השמנת המוקצפת ומקפלים עם מרית .מוסיפים אץת 2/3 הנותרים מהשוקולד לקצפת ומקפלים לתערובת אחידה.
  13. שופכים את מוס השוקולד ומשטחים לשכבה אחידה. מעבירים להקפאה.
  14. מכינים את הגנאש: מעבירים לקערה את השוקולד המריר.
  15. מרתיחים את השמנת ושופכים על השוקולד. מערבבים עד להמסה מלאה.
  16. מצננים את הגנאש 2-3 דק ושופכים על מוס השוקולד בשכבה אחידה. מעבירים להקפאה של 8 שעות.
  17. מכינים את הקצפת: מקציפים את השמנת המתוקה, חמאת הבוטנים, פודינג הוניל ואבקת הסוכר לקצפת יציבה.
  18. מעבירים בעזרת כף תלוליות מהקצפת למרכז העוגה.
  19. מחלצים את העוגה הקפואה מהרינג (מומלץ לעבור עם מגבת חמה על השוליים החיצוניים של התבנית) ומקשטים בשברי חטיפים ובייגלה (לא חובה) ומגישים.
עוגת בייגלה
עוגת בייגלה

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (31)

    Avatar
    נעה ארנפלד

    הי נראלי שיש טעות במתכון וכתוב פעמים גאנש שוקולד😋

      Foody team
      Foody team

      תודה רבה. המתכון תוקן.

    Avatar
    נעה ארנפלד

    מזה המתכון נראה סוף הדרך ואין ספק שאני כבר בדרך למטבח!!

      Avatar
      מיכל

      במה ניתן להחליף את חמאת הבוטנים? אפשר בממרח לוטוס למשל?

      Foody team
      Foody team

      כן, זה אפשרי. בהצלחה (:

    Avatar
    יאיר

    אחרי הכנת הקצפת בסוף האם צריך להכניס את העוגה שוב למקפיא אם אני רוצה להגיש את העוגה רק יום למחרת או שאפשר להעביר למקרר?

      Foody team
      Foody team

      את הקצפת רצוי להכין סמוך למועד הגשת העוגה כי לקצפת יש נטייה להתפרק. לא מומלץ להקפיא קצפת. בהצלחה (:

    Avatar
    תמר

    היי רציתי לשאול אם אפשר לעשות את העוגה בתבנית רגילה של אינגליש קייק ואם כן אז לפי המתכון זה מתאים לתבנית אחת או שתיים? תודה מראש😘

      Foody team
      Foody team

      בדרך כלל כמות של רינג 20 ס”מ מספיקה לתבנית אינגליש קייק אחת ועוד קצת. יכול להיות שכמות זו תספיק ל-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות (שהן קטנות יותר) בכל מקרה אם הכמות מספיקה לתבנית אינגליש קייק אחת ויש “שאריות” אפשר להכין מאפינס… בהצלחה (:

    Avatar
    רותם כהן

    באיזה שלב העוגה עוברת למקרר כתוב להחזיר להקפאה אחרי הגנאש 🤷‍♀️

      Foody team
      Foody team

      עד שהגנאש מתייצב מעט. בהצלחה!

    Avatar
    Adva Katz Aloni

    האם אפשר לוותר על חמאת הבוטנים? אם רוצים לעשות בתבנית 24 לעשות לפי 1.5 את המתכון?

      Foody team
      Foody team

      אפשר לוותר על חמאת הבוטנים. בכדי להכין את העוגה בתבנית קוטר 24 ס”מ יש להגדיל את כמות המצרכים ב-40%. בהצלחה!

    Avatar
    ריהאם בגדסאר

    האם ניתן להכין את העוגה הזאת יומיים לפני הגשה?? כלומר אפשר להכין אותה ולשים במקפיא שמונה שעות ואחר כך במקרר לעוד יום??

      Foody team
      Foody team

      היי, אפשר בהחלט (ללא הקישוטים). בהצלחה!

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody