עוגת ביוטי
עדי כהן וקרין גורן מכינות עוגה מרהיבה שכל חובבת איפור תשמח לקבל: עוגת ליפסטיק. עוגת שוקולד שכבות עם מלית עשירה, ציפוי מתוק וקישוטים יפהפיים שמכינים בקלות
עדי כהן וקרין גורן מכינות עוגה מרהיבה שכל חובבת איפור תשמח לקבל: עוגת ליפסטיק. עוגת שוקולד שכבות עם מלית עשירה, ציפוי מתוק וקישוטים יפהפיים שמכינים בקלות
- קרין גורן
-
מרכיבים18
-
הכנה שעהכולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
מרכיבים 18 | זמן הכנה שעה | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
6 ביצים Lבטמפרטורת החדר
-
1 1/2 כוסות סוכר לבן
-
1/4 כפית מלח דק
-
3 כוסות קמח לבן
-
4 כפיות גדושות אבקת אפייה
-
1/4 כוס אבקת קקאו
-
1/4 כוס אבקה להכנת שוקו
-
1 כוס שמן קנולה
-
2 כוסות מים פושרים
-
1 מיכל תרסיס שמן בטעם חמאהלשימון התבנית
מלית
-
1 ליטר שמנת מתוקה 38%
-
8 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
ציפוי חיצוני
-
500 מ"ל שמנת צמחית להקצפהאו גלידן
-
250 מ"ל מים
-
4 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
4 כפות סוכר לבן
-
200 גרם זפירו לבן
אופן הכנה
- מכינים את עוגת השוקולד: מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים את התבנית בתרסיס שמן.
- בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה את הביצים, סוכר ומלח 10 דקות עד לקבלת בלילה תפוחה ובהירה.
- מכינים 2 קערות: בקערה אחת מערבבים את הקמח ואבקת האפייה. בקערה השנייה מערבבים קקאו, אבקת שוקו, מים ושמן.
- אחרי עשר דקות של הקצפה, מנמיכים את מהירות המיקסר למהירות נמוכה ומוסיפים באיטיות את תערובת הקקאו שבקערה ולאחר מכן מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח. ממשיכים בערבוב איטי רק עד שהקמח נטמע בתערובת (לא לערבב יותר מדי).
- לאחר שהתערובת אחידה, מוזגים לרינג משומן ומרופד (בנייר כסף ונייר אפייה) ומכניסים לתנור לכשעה ועשרים דקות, עד שקיסם יוצא יבש ממרכז העוגה.
- מכינים את הקרם למילוי העוגה: מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת אינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קרם חלק.
- חותכים את העוגה לרוחבה ל-4 שכבות שוות. מורחים באופן שווה את הקרם בין השכבות.
- מכינים את הקרם לציפוי העוגה: מקציפים יחד את חומרי הציפוי לתערובת יציבה.
- מצפים את העוגה כולה מלמעלה ומהצדדים עד שכולה מכוסה בציפוי.
- מקשטים את העוגה: עוברים על דף הטרנספר עם זפירו לבן מומס חם ומעבירים לקירור לכמה דקות להתייצבות.
אופן הכנה
- מכינים את עוגת השוקולד: מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים את התבנית בתרסיס שמן.
- בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה את הביצים, סוכר ומלח 10 דקות עד לקבלת בלילה תפוחה ובהירה.
- מכינים 2 קערות: בקערה אחת מערבבים את הקמח ואבקת האפייה. בקערה השנייה מערבבים קקאו, אבקת שוקו, מים ושמן.
- אחרי עשר דקות של הקצפה, מנמיכים את מהירות המיקסר למהירות נמוכה ומוסיפים באיטיות את תערובת הקקאו שבקערה ולאחר מכן מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח. ממשיכים בערבוב איטי רק עד שהקמח נטמע בתערובת (לא לערבב יותר מדי).
- לאחר שהתערובת אחידה, מוזגים לרינג משומן ומרופד (בנייר כסף ונייר אפייה) ומכניסים לתנור לכשעה ועשרים דקות, עד שקיסם יוצא יבש ממרכז העוגה.
- מכינים את הקרם למילוי העוגה: מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת אינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קרם חלק.
- חותכים את העוגה לרוחבה ל-4 שכבות שוות. מורחים באופן שווה את הקרם בין השכבות.
- מכינים את הקרם לציפוי העוגה: מקציפים יחד את חומרי הציפוי לתערובת יציבה.
- מצפים את העוגה כולה מלמעלה ומהצדדים עד שכולה מכוסה בציפוי.
- מקשטים את העוגה: עוברים על דף הטרנספר עם זפירו לבן מומס חם ומעבירים לקירור לכמה דקות להתייצבות.
הערות
- לאפיית העוגה דרושה תבנית בקוטר 22 ס״מ ובגובה 10 ס״מ
הערות
- לאפיית העוגה דרושה תבנית בקוטר 22 ס״מ ובגובה 10 ס״מ
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (44)
היי אפשר הסבר איך בדיוק משתמשים בגלידן לעיטוף העוגה ? ובאיזה שלב מוסיפים את הזפירו לבן לגלידן? לא כלכך מוסבר במתכון
היי רוני, שימי לב שבמתכון כתוב מקציפים יחד את חומרי הציפוי לתערובת יציבה, כלומר מכניסים את כל החומרים יחד כדי להקציף.
היי קרין אם אני רוצה להכין בנפרד את הקצפת של העוגה כאילו מתכון אחר אז זה לא יהרוס לי את העוגה?
אין שום בעיה בכלל