עוגת ביוטי

עדי כהן וקרין גורן מכינות עוגה מרהיבה שכל חובבת איפור תשמח לקבל: עוגת ליפסטיק. עוגת שוקולד שכבות עם מלית עשירה, ציפוי מתוק וקישוטים יפהפיים שמכינים בקלות
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    18

מצרכים

עוגה

ציפוי חיצוני

אופן הכנה

  1. מכינים את עוגת השוקולד: מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים את התבנית בתרסיס שמן.
  2. בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה את הביצים, סוכר ומלח 10 דקות עד לקבלת בלילה תפוחה ובהירה.
  3. מכינים 2 קערות: בקערה אחת מערבבים את הקמח ואבקת האפייה. בקערה השנייה מערבבים קקאו, אבקת שוקו, מים ושמן.
  4. אחרי עשר דקות של הקצפה, מנמיכים את מהירות המיקסר למהירות נמוכה ומוסיפים באיטיות את תערובת הקקאו שבקערה ולאחר מכן מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח. ממשיכים בערבוב איטי רק עד שהקמח נטמע בתערובת (לא לערבב יותר מדי).
  5. לאחר שהתערובת אחידה, מוזגים לרינג משומן ומרופד (בנייר כסף ונייר אפייה) ומכניסים לתנור לכשעה ועשרים דקות, עד שקיסם יוצא יבש ממרכז העוגה.
  6. מכינים את הקרם למילוי העוגה: מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת אינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קרם חלק.
  7. חותכים את העוגה לרוחבה ל-4 שכבות שוות. מורחים באופן שווה את הקרם בין השכבות.
  8. מכינים את הקרם לציפוי העוגה: מקציפים יחד את חומרי הציפוי לתערובת יציבה.
  9. מצפים את העוגה כולה מלמעלה ומהצדדים עד שכולה מכוסה בציפוי.
  10. מקשטים את העוגה: עוברים על דף הטרנספר עם זפירו לבן מומס חם ומעבירים לקירור לכמה דקות להתייצבות.

הערות

  • לאפיית העוגה דרושה תבנית בקוטר 22 ס״מ ובגובה 10 ס״מ

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (9)

Avatar

    Avatar
    רותם

    ניתן להשתמש בצימקאו במקום בזפירו?

      Avatar
      Foody Foody

      כן

    Avatar
    שירן

    אם אני רוצה לאפות ברינג קוטר 20 או קוטר 18 האם להוריד כמויות של העוגה? אם כן כמה?

    Avatar
    מרינה

    אפיתי את העוגה לפי ההוראות והתקבלה עוגה דחוסה וכבדה שרק החלק העליון היה בה אוורירי וזאת למרות שהכנסתי את הקמח אחרון למיקסר למשך 20 שניות בלבד. ממש אכזבה! איפה הטעות שלי?

      Foody team
      Foody team

      יכולות להיות לכך מספר סיבות, העיקרית היא הקצפת הביצים. יכול להיות שההקצפה לא היתה מספק יציבה מלכתחילה או שהקצף “נשבר” כשהוספת את יתר המצרכים. בהצלחה בפעם הבאה, בטוחים שתצליחי!

    Avatar
    שגב וייס

    היי! מעוניין לעשות את העוגה בתבנית לב. האם היחס יישמר?

      Foody team
      Foody team

      תלוי בגודל התבנית… בכל מקרה אם יש שאריות מהתערובת אפשר להכין קאפקייקס קטנים וחמודים (: בהצלחה!

    Avatar
    הילה מירון

    שלום, האם כדי לקבל 4 שכבות מדובר במתכון פעם אחת? או שצריך לאפות פעמיים בכמות הטורט?

      Foody team
      Foody team

      המתכון הזה הוא לעוגה גבוהה שחותכים לרוחבה ל-4 שכבות (אין צורך בכמות כפולה). בהצלחה (:

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody