
-
זמן הכנהשעה
-
זמן כוללשעתיים ו-30 דקות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים18
מצרכים
עוגה
-
6 ביצים Lבטמפרטורת החדר
-
1 1/2 כוסות סוכר לבן
-
1/4 כפית מלח דק
-
3 כוסות קמח לבן
-
4 כפיות גדושות אבקת אפייה
-
1/4 כוס אבקת קקאו
-
1/4 כוס אבקה להכנת שוקו
-
1 כוס שמן קנולה
-
2 כוסות מים פושרים
-
1 מיכל תרסיס שמן בטעם חמאהלשימון התבנית
מלית
-
1 ליטר שמנת מתוקה 38%
-
8 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
ציפוי חיצוני
-
500 מ"ל שמנת צמחית להקצפהאו גלידן
-
250 מ"ל מים
-
4 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
4 כפות סוכר לבן
-
200 גרם זפירו לבן
אופן הכנה
- מכינים את עוגת השוקולד: מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים את התבנית בתרסיס שמן.
- בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה את הביצים, סוכר ומלח 10 דקות עד לקבלת בלילה תפוחה ובהירה.
- מכינים 2 קערות: בקערה אחת מערבבים את הקמח ואבקת האפייה. בקערה השנייה מערבבים קקאו, אבקת שוקו, מים ושמן.
- אחרי עשר דקות של הקצפה, מנמיכים את מהירות המיקסר למהירות נמוכה ומוסיפים באיטיות את תערובת הקקאו שבקערה ולאחר מכן מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח. ממשיכים בערבוב איטי רק עד שהקמח נטמע בתערובת (לא לערבב יותר מדי).
- לאחר שהתערובת אחידה, מוזגים לרינג משומן ומרופד (בנייר כסף ונייר אפייה) ומכניסים לתנור לכשעה ועשרים דקות, עד שקיסם יוצא יבש ממרכז העוגה.
- מכינים את הקרם למילוי העוגה: מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת אינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קרם חלק.
- חותכים את העוגה לרוחבה ל-4 שכבות שוות. מורחים באופן שווה את הקרם בין השכבות.
- מכינים את הקרם לציפוי העוגה: מקציפים יחד את חומרי הציפוי לתערובת יציבה.
- מצפים את העוגה כולה מלמעלה ומהצדדים עד שכולה מכוסה בציפוי.
- מקשטים את העוגה: עוברים על דף הטרנספר עם זפירו לבן מומס חם ומעבירים לקירור לכמה דקות להתייצבות.
הערות
- לאפיית העוגה דרושה תבנית בקוטר 22 ס״מ ובגובה 10 ס״מ
תגובות (9)
ניתן להשתמש בצימקאו במקום בזפירו?
כן
אם אני רוצה לאפות ברינג קוטר 20 או קוטר 18 האם להוריד כמויות של העוגה? אם כן כמה?
אפיתי את העוגה לפי ההוראות והתקבלה עוגה דחוסה וכבדה שרק החלק העליון היה בה אוורירי וזאת למרות שהכנסתי את הקמח אחרון למיקסר למשך 20 שניות בלבד. ממש אכזבה! איפה הטעות שלי?
יכולות להיות לכך מספר סיבות, העיקרית היא הקצפת הביצים. יכול להיות שההקצפה לא היתה מספק יציבה מלכתחילה או שהקצף “נשבר” כשהוספת את יתר המצרכים. בהצלחה בפעם הבאה, בטוחים שתצליחי!
היי! מעוניין לעשות את העוגה בתבנית לב. האם היחס יישמר?
תלוי בגודל התבנית… בכל מקרה אם יש שאריות מהתערובת אפשר להכין קאפקייקס קטנים וחמודים (: בהצלחה!
שלום, האם כדי לקבל 4 שכבות מדובר במתכון פעם אחת? או שצריך לאפות פעמיים בכמות הטורט?
המתכון הזה הוא לעוגה גבוהה שחותכים לרוחבה ל-4 שכבות (אין צורך בכמות כפולה). בהצלחה (: