עוגיפלצת

עוגיפלצת - עוגיות מפלצת ענקיות לילדים, ממולאות באמצע בהפתעה מתוקה. את הבצק מכינים יום מראש. את ההפתעות בוחרים לפי הטעם האישי
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    24 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    15

מצרכים

בצק

מילוי

אופן הכנה

  1. מכינים בצק ומקררים לילה במקרר: במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ושני סוגי סוכר לתערובת קרמית. מוסיפים ביצים (אחת אחת) ותמצית וניל. מוסיפים קמח, קורנפלור, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח ומעבדים לתערובת אחידה. מוסיפים מטבעות שוקולד ומעבדים לאיחוד. עוטפים בניילון נצמד (או מהדקים בקופסה מלבנית עטופה בניילון נצמד) ומקררים לילה במקרר (חובה!).
  2. מגלגלים, ממלאים ואופים: למחרת, מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  3. מגלגלים בידיים לכדורים בגודל עגבניית שרי (ליצירת כדורים אחידים, אפשר לחתוך קודם את הבצק לקוביות בסכין חדה).
  4. מועכים 2 כדורים קטנים ל”פיתות”, שמים בין שתי הפיתות עוגיית סנדוויץ’/ קוביית חטיף שוקולד/ 2 קוביות שוקולד ממולא/בייגלה, ומגלגלים לכדור ממולא (בגודל פלאפל). חוזרים על הפעולה עם יתר כדורים הבצק.
  5. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-15 דקות (הכדורים ישתטחו באפייה לעוגיות שמנמנות).

הערות

  • משתמשים בתוספות לפי הטעם: זפירו חלב או תות, עוגיות סנדביץ' (מיני או גדולות), קוביות פסק זמן, קוביות שוקולד לבן ועוגיות או שוקולד חלב עם קרם נוגט (2 קוביות לעוגיה), בייג'לה שטוח (למי שאוהב שילוב של מתוק ומלוח) וכו'.

קטגוריות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (7)

Avatar

    Avatar
    קונדיטור

    מתכון ממש לא מוצלח! יוצא מלוח מאוד ולא דומה למה שיש בתמונה. הסודה לשתייה מיותר לגמרי. מנפח את העוגיות ועושה אותן ממש מלוחות. מתכון מאכזב

    Avatar
    תהילה .

    אפשר במקום לילה במקרר, כמה שעות במקפיא?

      Avatar
      Foody Foody

      במקרה הזה עדיף שלא 🙂

    Avatar
    דניאלה

    מתכון מעולה, קרין גורן מדויקת כמו תמיד

    Avatar
    ורד ר

    הכנתי עם בני את המתכון. הבצק היה בלילה במקרר, הכנו את העוגיות ויצא מושלם!!!! אמרתי לו שאנחנו צריכים לזכור כל פעם לחזור למתכון עוגיפלצת. שם קליט 🙂

    Avatar
    רוני

    העוגיפלצת הן עוגיות גדולות?

      Foody team
      Foody team

      כן. מדובר בעוגיות גדולות ומרשימות (אפשר כמובן לעצב אותן באיזה גודל שאוהבים).

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody