
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כולל24 שעות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים15
מצרכים
בצק
-
200 גרם חמאה רכה
-
3/4 כוס סוכר לבן
-
1 כוס סוכר חום כהה
-
2 ביצים L
-
1 כפית תמצית וניל
-
2 2/3כוסות או 370 גרם קמח לבן
-
1 כף קורנפלור
-
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1 כפית מלח דק
-
2כוסות או 300 גרם מטבעות שוקולד מריר
מילוי
-
של המזווה המתוק
-
של המזווה המתוק
אופן הכנה
- מכינים בצק ומקררים לילה במקרר: במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ושני סוגי סוכר לתערובת קרמית. מוסיפים ביצים (אחת אחת) ותמצית וניל. מוסיפים קמח, קורנפלור, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח ומעבדים לתערובת אחידה. מוסיפים מטבעות שוקולד ומעבדים לאיחוד. עוטפים בניילון נצמד (או מהדקים בקופסה מלבנית עטופה בניילון נצמד) ומקררים לילה במקרר (חובה!).
- מגלגלים, ממלאים ואופים: למחרת, מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מגלגלים בידיים לכדורים בגודל עגבניית שרי (ליצירת כדורים אחידים, אפשר לחתוך קודם את הבצק לקוביות בסכין חדה).
- מועכים 2 כדורים קטנים ל”פיתות”, שמים בין שתי הפיתות עוגיית סנדוויץ’/ קוביית חטיף שוקולד/ 2 קוביות שוקולד ממולא/בייגלה, ומגלגלים לכדור ממולא (בגודל פלאפל). חוזרים על הפעולה עם יתר כדורים הבצק.
- מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-15 דקות (הכדורים ישתטחו באפייה לעוגיות שמנמנות).
הערות
- משתמשים בתוספות לפי הטעם: זפירו חלב או תות, עוגיות סנדביץ' (מיני או גדולות), קוביות פסק זמן, קוביות שוקולד לבן ועוגיות או שוקולד חלב עם קרם נוגט (2 קוביות לעוגיה), בייג'לה שטוח (למי שאוהב שילוב של מתוק ומלוח) וכו'.
תגובות (7)
מתכון ממש לא מוצלח! יוצא מלוח מאוד ולא דומה למה שיש בתמונה. הסודה לשתייה מיותר לגמרי. מנפח את העוגיות ועושה אותן ממש מלוחות. מתכון מאכזב
אפשר במקום לילה במקרר, כמה שעות במקפיא?
במקרה הזה עדיף שלא 🙂
מתכון מעולה, קרין גורן מדויקת כמו תמיד
הכנתי עם בני את המתכון. הבצק היה בלילה במקרר, הכנו את העוגיות ויצא מושלם!!!! אמרתי לו שאנחנו צריכים לזכור כל פעם לחזור למתכון עוגיפלצת. שם קליט 🙂
העוגיפלצת הן עוגיות גדולות?
כן. מדובר בעוגיות גדולות ומרשימות (אפשר כמובן לעצב אותן באיזה גודל שאוהבים).