המזווה המתוק
המזווה המתוק

עוגיות שוקוצ’יפס בייגלה של קרין גורן

עוגיות שוקולד צ'יפס שמנמנות וזהובות עם ממרח בהשראת בייגלה קראנץ' מלוח וקישוט בייגלה שמיניות הורס! עוגיות מטריפות שלא תוכלו להפסיק לנשנש
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות ו-50 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    11

מצרכים

מילוי

קישוט

אופן הכנה

  1. מכינים בצק ומקררים במקרר: במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה ושני סוגי הסוכר לתערובת קרמית.
  2. מוסיפים את ביצים (אחת אחת). מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה ואבקת הסודה לשתייה ומעבדים לתערובת אחידה.
  3. מוסיפים את השוקולד צ’יפס ומעבדים לאיחוד.
  4. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים לפחות שעתיים (עדיף לילה) במקרר.
  5. על מגש עם נייר אפייה מזלפים עיגולי ממרח בייגלה (“דסקיות”) ומקפיאים במשך שעה.

    עוגיות שוקוצ'יפס בייגלה 1
    מזלפים עיגולי ממרח בייגלה ומקפיאים. צילום: שי נייבורג

  6. מגלגלים, ממלאים ואופים: מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  7. מגלגלים את הבצק בידיים לכדורים בגודל עגבניית שרי (ליצירת כדורים אחידים, אפשר לחתוך קודם את הבצק לקוביות בסכין חדה).
  8. מועכים 2 כדורים קטנים לצורת “פיתות”, שמים בין שתי הפיתות דסקית ממרח בייגלה קפואה ומהדקים לצורת ‘קציצה”.

    עוגיות שוקוצ'יפס בייגלה 2
    מניחים דסקית ממרח בין שתי פיתות בצק ומהדקים. צילום: שי נייבורג

  9. חוזרים על הפעולה עם יתר כדורי הבצק. אם דסקיות הממרח מפשירות ומתרככות, מחזירים למקפיא לפני שממשיכים.
  10. מניחים את כדורי הבצק הממולאים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  11. נועצים בייגלה ומפזרים שוקולד צ’יפס מעל.

    עוגיות שוקוצ'יפס בייגלה 3
    נועצים בייגלה מעל. צילום: שי נייבורג

  12. אופים בתנור במשך כ-15 דקות (הכדורים ישתטחו באפייה לעוגיות שמנמנות), עד שהעוגיות זהובות.
    עוגיות שוקוצ'יפס בייגלה 5
    אופים עד הזהבה. צילום: שי נייבורג

    עוגיות שוקוצ'יפס בייגלה 6
    עוגיות שוקולד צ’יפס בייגלה שמנמנות שאי אפשר להפסיק לנשנש! צילום: שי נייבורג

תוכן נוסף

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody