עוגיות שוקולד צ’יפס וחמאת בוטנים

עוגיות שוקולד צ'יפס וחמאת בוטנים כמו באמריקה - גדולות, רכות ועסיסיות, עם שילוב טעמים נפלאים של שיבולת שועל, חמאת בוטנים וקינמון
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

עוגיות שוקולד צ’יפס גדולות, רכות ועסיסיות, עם טעמים מחממים של חמאת בוטנים וקינמון. הן מכילות המון שיבולת שועל ומזכירות קצת את המתכון “עוגיות גרנולה ממכרות” מהספר “סודות מתוקים”. בדרך כלל אני מכינה אותן עם שוקולד צ’יפס מריר רגיל, אבל הפעם קיבלתי במתנה מארה”ב שוקולד צ’יפס בטעם חמאת בוטנים שהפך את העוגיות למיוחדות עוד יותר (אם תסתכלו טוב בתמונה תוכלו לראות שהשוקולד צ’יפס בדוגמת פסים - חום כהה של שוקולד וחום בהיר של חמאת בוטנים).

מצרכים

  • 200 גרם חמאה רכה
  • 1
    כוס או 200 גרם סוכר לבן
  • 1
    כוס או 240 גרם סוכר חום כהה
  • 1
    כוס או 240 גרם חמאת בוטנים חלקה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים L
  • 1
    כוס או 140 גרם קמח לבן
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1/4 כפית מלח דק
  • 3
    כוסות או 300 גרם שיבולת שועל דקה (אינסטנט)
  • 1
    כוס או 200 גרם שוקולד צ’יפס

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה, שני סוגי סוכר וחמאת בוטנים במהירות בינונית, עד לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים תמצית וניל ואת הביצים אחת אחת ומעבדים לתערובת אחידה.
  3. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים קמח, סודה לשתייה, קינמון ומלח ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד ודביק.
  4. מוסיפים שיבולת שועל ושוקולד צ’יפס ומעבדים קצרות לפיזורם בתערובת.
  5. בעזרת כף גלידה קפיצית מניחים גבעות מהתערובת באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה (או מגלגלים את התערובת בידיים רטובות לכדורים בקוטר 5 ס”מ בערך).
  6. אופים כ-15 דקות, עד שהעוגיות משתטחות, זהובות בשוליים ומרכזן עדיין בהיר ורך.
  7. מצננים מעט ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    הדר

    היי 🙂 ברשימת המצרכים רשום אבקת אפיה ובגוף המתכון רשום סודה לשתייה… אשמח לדעת במה מהן להשתמש 🙂 תודה

      מערכת Foody

      סודה לשתייה. תודה! תיקנו את המתכון

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody