עוגיות שוקולד צ’יפס וחמאת בוטנים

עוגיות שוקולד צ'יפס וחמאת בוטנים כמו באמריקה - גדולות, רכות ועסיסיות, עם שילוב טעמים נפלאים של שיבולת שועל, חמאת בוטנים וקינמון
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

עוגיות שוקולד צ’יפס גדולות, רכות ועסיסיות, עם טעמים מחממים של חמאת בוטנים וקינמון. הן מכילות המון שיבולת שועל ומזכירות קצת את המתכון “עוגיות גרנולה ממכרות” מהספר “סודות מתוקים”. בדרך כלל אני מכינה אותן עם שוקולד צ’יפס מריר רגיל, אבל הפעם קיבלתי במתנה מארה”ב שוקולד צ’יפס בטעם חמאת בוטנים שהפך את העוגיות למיוחדות עוד יותר (אם תסתכלו טוב בתמונה תוכלו לראות שהשוקולד צ’יפס בדוגמת פסים - חום כהה של שוקולד וחום בהיר של חמאת בוטנים).

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה, שני סוגי סוכר וחמאת בוטנים במהירות בינונית, עד לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים תמצית וניל ואת הביצים אחת אחת ומעבדים לתערובת אחידה.
  3. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים קמח, סודה לשתייה, קינמון ומלח ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד ודביק.
  4. מוסיפים שיבולת שועל ושוקולד צ’יפס ומעבדים קצרות לפיזורם בתערובת.
  5. בעזרת כף גלידה קפיצית מניחים גבעות מהתערובת באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה (או מגלגלים את התערובת בידיים רטובות לכדורים בקוטר 5 ס”מ בערך).
  6. אופים כ-15 דקות, עד שהעוגיות משתטחות, זהובות בשוליים ומרכזן עדיין בהיר ורך.
  7. מצננים מעט ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (8)

Avatar

    Avatar

    היי 🙂 ברשימת המצרכים רשום אבקת אפיה ובגוף המתכון רשום סודה לשתייה… אשמח לדעת במה מהן להשתמש 🙂 תודה

      Avatar
      Foody Foody

      סודה לשתייה. תודה! תיקנו את המתכון

    Avatar

    במה ניתן להמיר את החמאה בשביל עוגיות פרווה?

      Avatar
      Foody Foody

      ניתן להמיר בשמן קוקוס בכמות של 160 גרם

    Avatar

    האם אפשר להכין את המתכון ללא מיקסר או עם מיקסר ידני?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר בקלות עם מיקסר ידני, כי יש להקרים תחילה את החמאה והסוכר. בהצלחה!

    Avatar

    אפשר לוותר על סודה לשתיה? זה נותן טעם לוואי בעוגיות

      Avatar
      Foody Foody

      לא מומלץ. היא תורמת לאווריריות ולמרקם המיוחד של העוגיות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody