ספינג’ מרוקאי

סופגניות מרוקאיות מטוגנות בצורת טבעות - קבלו את המתכון המושלם לספינג'! מכינים בצק ספינג' בידיים בקלי קלות, מתפיחים, מטגנים, טובלים בסוכר ויש לכם ספינג' וואו
סופגניות מרוקאיות מטוגנות בצורת טבעות - קבלו את המתכון המושלם לספינג'! מכינים בצק ספינג' בידיים בקלי קלות, מתפיחים, מטגנים, טובלים בסוכר ויש לכם ספינג' וואו
  • קרין

לקבלת חוברת המתכונים של קרין גורן ורון יוחננוב לשבועות - לחצו כאן!

  • מרכיבים
    7
  • הכנה 50 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 50 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

ספינג’ הן סופגניות מרוקאיות מטוגנות, בצורת טבעות (או בייגלה). את הבצק מכינים בידיים, אבל ניתן להכין גם במיקסר – בתנאי שמקפידים לעבד ממש מעט (רק עד קבלת בצק אחיד שאינו חלק).

מצרכים להכנת ספינג'

מצרכים להכנת ספינג'


plus minus

בצק ספינג'

טיגון


באנר שבועות

אופן הכנה

  1. מכינים בצק ספינג’ ומתפיחים: בקערה הכי גדולה שיש מערבבים יחד קמח ושמרים. מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים לתוך הקמח. מוסיפים חצי מכמות המים ומתחילים ללוש את הבצק למשך דקה, באצבעות פתוחות ובתנועות הרמה של הבצק מתחתית הקערה ועד לפני הבצק. בהדרגה מוסיפים את יתרת המים (כל הכמות!) וממשיכים ללוש עוד דקה, וזהו. אסור ללוש את הבצק הזה יותר מדי. הבצק יהיה מאוד נוזלי וזה בסדר.
  2. מכסים את פני הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
    בזמן שהבצק שלכם תופח, יש לנו עוד כמה מתכונים שווים ממש לחנוכה!
  3. לשים ומתפיחים שוב: מערבבים את הבצק בידיים להוצאת האוויר, מכסים ומתפיחים שוב. לקראת סיום התפיחה מחממים את השמן.
  4. מטגנים, טובלים בסוכר ומגישים: טובלים את הידיים בקערית עם שמן (או מים) וחופנים פיסת בצק בגודל קלמנטינה. מושכים כלפי מעלה (הכדור ימשוך איתו את כל הבצק) וצובטים ביד השנייה (גם היא משומנת) כדי לנתק את הכדור מהבצק.
  5. יוצרים חור בכדור באצבעות ומותחים את השוליים לצדדים, לקבלת צורת בייגלה, מיד מניחים את הספינג’ בשמן הלוהט.
  6. ממשיכים למלא את הסיר בזריזות בעוד טבעות ספינג’ (טובלים את הידיים בשמן מדי פעם), מטגנים כ-2 דקות מכל צד עד להזהבה.
  7. מוציאים את הספינג’ מהשמן לנייר סופג ומיד טובלים בקערה עם סוכר משני הצדדים לציפוי.
  8. מגישים מיד.

 

לקבלת חוברת המתכונים של קרין גורן ורון יוחננוב לשבועות - לחצו כאן!

סופגניות, לביבות וחגיגות - המתכונים הכי שווים לחנוכה

סופגניות לחנוכה בטעם של פעם

לטקעס של סבתא! פשוט וטעים

עיג’ה - לביבות מהמטבח העירקי לא רק לחנוכה

לביבות גבינה 4X4 - מאבות המזון של כל ילד קיבוץ

כמו באמריקה! סופגניות דונאטס אפויות שפחות יושבות על המצפון

סופגניות אשל לחנוכה - הכי מושלמות!

פפאנש - סופגניות רומניות חלומיות!

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (198)

Avatar

    Avatar
    תמר קראוס

    חובה לשים בעוגת שוקולד סודה לשתיה או שאבקת אפיה זה מספיק?

      Foody team
      Foody team

      עדיף גם וגם

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

אוהבים ספינג’? מי לא? 🙂 ספינג’ הן סופגניות מרוקאיות מטוגנות, בצורת טבעות או בייגלה. את הבצק מכינים בידיים, אבל ניתן להכין גם במיקסר - בתנאי שמקפידים לעבד ממש מעט (רק עד קבלת בצק אחיד שאינו חלק). הן הכי טעימות כשהן טריות וחמות, ואי אפשר לעמוד בפני ספינג’ שהרגע יצאו מסיר שמן רותח. ראו הוזהרתם!