ספינג’ מרוקאי

סופגניות מרוקאיות מטוגנות בצורת טבעות - קבלו את המתכון המושלם לספינג'! מכינים בצק ספינג' בידיים בקלי קלות, מתפיחים, מטגנים, טובלים בסוכר ויש לכם ספינג' וואו
  • זמן הכנה
    50 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    7

ספינג’ הן סופגניות מרוקאיות מטוגנות, בצורת טבעות (או בייגלה). את הבצק מכינים בידיים, אבל ניתן להכין גם במיקסר - בתנאי שמקפידים לעבד ממש מעט (רק עד קבלת בצק אחיד שאינו חלק).

מצרכים להכנת ספינג'

בצק ספינג'

טיגון

אופן הכנה

  1. מכינים בצק ספינג’ ומתפיחים: בקערה הכי גדולה שיש מערבבים יחד קמח ושמרים. מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים לתוך הקמח. מוסיפים חצי מכמות המים ומתחילים ללוש את הבצק למשך דקה, באצבעות פתוחות ובתנועות הרמה של הבצק מתחתית הקערה ועד לפני הבצק. בהדרגה מוסיפים את יתרת המים (כל הכמות!) וממשיכים ללוש עוד דקה, וזהו. אסור ללוש את הבצק הזה יותר מדי. הבצק יהיה מאוד נוזלי וזה בסדר.
  2. מכסים את פני הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
  3. לשים ומתפיחים שוב: מערבבים את הבצק בידיים להוצאת האוויר, מכסים ומתפיחים שוב. לקראת סיום התפיחה מחממים את השמן.
  4. מטגנים, טובלים בסוכר ומגישים: טובלים את הידיים בקערית עם שמן (או מים) וחופנים פיסת בצק בגודל קלמנטינה. מושכים כלפי מעלה (הכדור ימשוך איתו את כל הבצק) וצובטים ביד השנייה (גם היא משומנת) כדי לנתק את הכדור מהבצק.
  5. יוצרים חור בכדור באצבעות ומותחים את השוליים לצדדים, לקבלת צורת בייגלה, מיד מניחים את הספינג’ בשמן הלוהט.
  6. ממשיכים למלא את הסיר בזריזות בעוד טבעות ספינג’ (טובלים את הידיים בשמן מדי פעם), מטגנים כ-2 דקות מכל צד עד להזהבה.
  7. מוציאים את הספינג’ מהשמן לנייר סופג ומיד טובלים בקערה עם סוכר משני הצדדים לציפוי.
  8. מגישים מיד.
  9. רוצים לקבל במתנה את ספר המתכונים של קרין גורן לחג החנוכה? סופגניות אוראו, סופגניות עוואמה ודונאטס תפוחים? לחצו כאן והירשמו לאתר

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (1)

    Avatar
    מוריה ש

    ספינג’ מושלם! וקל להכנה… אין כמו לפתוח את החג עם המתכון הזה! תודה קרין.

תגובות (84)

Avatar

    Avatar
    מרסלה ש

    מתכון אליפות, בצק קל ונוח 🙂 אני הוספתי קצת ערק (ככה לימדו אותי) יצאו ספינג’ים אוורירים ללקק את האצבעות

      Avatar
      Foody Foody

      נפלא! תודה על העדכון 🙂

    Avatar
    מורן

    למה המתכון המצולם ביוטיוב והמתכון פה שונים בדרך ההכנה למשל פה רשום מים בהדרגה בסרטון הכל במכה וגם ההתפחה לא רשום שםעמים נותנים לו לתפוח

      Avatar
      Foody Foody

      כדאי להצמד להוראות שבמתכון הכתוב פה

    Avatar
    בתאל

    יש לי רק שמרים יבשים. כמה לשים?

      Avatar
      Foody Foody

      1/3 מהכמות (16 גרם, או 2 כפות שטוחות)

    Avatar
    שילת גפניאל

    אני לא הכנתי את המתכון. אבל אחותי המושלמת הכינה וזכיתי לטעום קרין כמו כל המתכונים שלך שווה בטירוף יצא מושלם לא ספג הרבה שמןןן !!! ותודה לאחותי מוריה שינה על הפינוק

      Avatar
      Foody Foody

      נפלא לדעת! תודה על העדכון 🙂

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

אוהבים ספינג’? מי לא? 🙂 ספינג’ הן סופגניות מרוקאיות מטוגנות, בצורת טבעות או בייגלה. את הבצק מכינים בידיים, אבל ניתן להכין גם במיקסר - בתנאי שמקפידים לעבד ממש מעט (רק עד קבלת בצק אחיד שאינו חלק). הן הכי טעימות כשהן טריות וחמות, ואי אפשר לעמוד בפני ספינג’ שהרגע יצאו מסיר שמן רותח. ראו הוזהרתם!