ספינג’ מרוקאי

סופגניות מרוקאיות מטוגנות בצורת טבעות - קבלו את המתכון המושלם לספינג'! מכינים בצק ספינג' בידיים בקלי קלות, מתפיחים, מטגנים, טובלים בסוכר ויש לכם ספינג' וואו
  • זמן הכנה
    50 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    7

ספינג’ הן סופגניות מרוקאיות מטוגנות, בצורת טבעות (או בייגלה). את הבצק מכינים בידיים, אבל ניתן להכין גם במיקסר - בתנאי שמקפידים לעבד ממש מעט (רק עד קבלת בצק אחיד שאינו חלק).

מצרכים להכנת ספינג'

בצק ספינג'

טיגון

אופן הכנה

  1. מכינים בצק ספינג’ ומתפיחים: בקערה הכי גדולה שיש מערבבים יחד קמח ושמרים. מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים לתוך הקמח. מוסיפים חצי מכמות המים ומתחילים ללוש את הבצק למשך דקה, באצבעות פתוחות ובתנועות הרמה של הבצק מתחתית הקערה ועד לפני הבצק. בהדרגה מוסיפים את יתרת המים (כל הכמות!) וממשיכים ללוש עוד דקה, וזהו. אסור ללוש את הבצק הזה יותר מדי. הבצק יהיה מאוד נוזלי וזה בסדר.
  2. מכסים את פני הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
  3. לשים ומתפיחים שוב: מערבבים את הבצק בידיים להוצאת האוויר, מכסים ומתפיחים שוב. לקראת סיום התפיחה מחממים את השמן.
  4. מטגנים, טובלים בסוכר ומגישים: טובלים את הידיים בקערית עם שמן (או מים) וחופנים פיסת בצק בגודל קלמנטינה. מושכים כלפי מעלה (הכדור ימשוך איתו את כל הבצק) וצובטים ביד השנייה (גם היא משומנת) כדי לנתק את הכדור מהבצק.
  5. יוצרים חור בכדור באצבעות ומותחים את השוליים לצדדים, לקבלת צורת בייגלה, מיד מניחים את הספינג’ בשמן הלוהט.
  6. ממשיכים למלא את הסיר בזריזות בעוד טבעות ספינג’ (טובלים את הידיים בשמן מדי פעם), מטגנים כ-2 דקות מכל צד עד להזהבה.
  7. מוציאים את הספינג’ מהשמן לנייר סופג ומיד טובלים בקערה עם סוכר משני הצדדים לציפוי.
  8. מגישים מיד.

    סופגניות, לביבות וחגיגות - המתכונים הכי שווים לחנוכה

    סופגניות לחנוכה בטעם של פעם

    לטקעס של סבתא! פשוט וטעים

    עיג’ה - לביבות מהמטבח העירקי לא רק לחנוכה

    לביבות גבינה 4X4 - מאבות המזון של כל ילד קיבוץ

    כמו באמריקה! סופגניות דונאטס אפויות שפחות יושבות על המצפון

    סופגניות אשל לחנוכה - הכי מושלמות!

    פפאנש - סופגניות רומניות חלומיות!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (1)

    Avatar
    מוריה ש

    ספינג’ מושלם! וקל להכנה… אין כמו לפתוח את החג עם המתכון הזה! תודה קרין.

תגובות (162)

Avatar

    Avatar
    hadar markovitz

    האם אפשר במקום קמח קורנפלור או לשים קורנפלור כשהבצק דביק (במקום קמח)?

      Foody team
      Foody team

      לא כדאי להחליף את הקמח בקורנפלור.

    Avatar
    טובה

    מתכונים מושלמים קרין אלופה אין עלייך המתכונים שמוסברים הכי טוב

      Foody team
      Foody team

      תודה רבה!

    Avatar
    ענבר בוצחק

    האם אפשר לשים את הבצק לילה במקרר ? ולטגן בבוקר?

    Avatar
    מירי אילון

    תמיד שני צריכה מתכון אני פונה מיד לאתר הזה.תודה ההולכת להכין את המתכון הזה.

    Avatar
    sigi abu

    אפשר בהחלט, תפשירי בחוץ לפני הטיגון

    Avatar
    אביגיל

    יש אפשרות לעשות בזה סופגניות… או אם נישאר מהבצק מה עוד אפשר לעשות איתו?

    Foody team
    Foody team

    לא ניתן להכין סופגניות מבצק זה, הוא מאד נוזלי. פשוט להכין הרבה ספינג’ ולהנות ((:
    אפשר כמובן בפעם הבאה להכין חצי כמות או 3/4. בהצלחה וחג שמח!

    Avatar
    יוסף

    התפחה ראשונה זה 60 דקות אבל התפחה שניה כמה זמן צריך? תודה

    Avatar
    חן

    האם אפשר לשים קמח תופח במקום קמח ושמרים?

    Foody team
    Foody team

    במתכון זה אין צורך בהתפחה שניה. צריך להתפיח היטב את הבצק התפחה אחת ארוכה ובטוחה (: בהצלחה וחג שמח!!!

    Avatar
    מורן

    בסעיף 3 רשום לשים ומתפיחים שוב.

    Foody team
    Foody team

    יש להתפיח התפחה שנייה של כחצי שעה, עד שהבצק מעט תפוח (לא כמו בהתפחה הראשונה). בהצלחה!

    Avatar
    נטע

    שלום, הרם אפשר להשתמש בשמרים יבשים ואם כן כמה?

    Avatar
    גל

    האם ניתן להמיר את השמרים הטריים בשמרים יבשים? ואם כן מה גרם? תודה רבה🙏🙏

    Avatar
    שולי רז

    כמה יחידות יוצא מקילו קמח

    Foody team
    Foody team

    תלוי מאד בטמפ’ החדר. כ-45 דקות עד שעה בדרך כלל. בהצלחה וחג שמח!

    Avatar
    אביה

    ניתן להכין את הבצק לאחר התפחה מבעוד מועד ולשים במקרר עד לטיגון?

    Foody team
    Foody team

    עדיף להכניס להתפחה במקרר אם מדובר על מעל שעתיים ולסיים את ההתפחה מחוץ למקרר, בערך שעה-שעה וחצי לפני הטיגון. בהצלחה!

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

אוהבים ספינג’? מי לא? 🙂 ספינג’ הן סופגניות מרוקאיות מטוגנות, בצורת טבעות או בייגלה. את הבצק מכינים בידיים, אבל ניתן להכין גם במיקסר - בתנאי שמקפידים לעבד ממש מעט (רק עד קבלת בצק אחיד שאינו חלק). הן הכי טעימות כשהן טריות וחמות, ואי אפשר לעמוד בפני ספינג’ שהרגע יצאו מסיר שמן רותח. ראו הוזהרתם!