ספוג תפוזים (בלי הפרדת ביצים!)

ספוג תפוזים (בלי הפרדת ביצים!) זו עוגה נוסטלגית וטעימה, גבוהה, מרשימה וסופר טעימה, שמכינים בקלי קלות, בתבנית עם חור, בלי להפריד ביצים
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    5

הממ… עוגת ספוג תפוזים כמו של הסבתות… איזה כיף להכין תה חם בחורף ולהגיש לידו פרוסת עוגה כזו… וכמה קל להכין אותה! אמנם אנחנו מלכלכים את המיקסר לכבודה, אבל אני מבטיחה שמקציפים את הביצים שלמות בלי להפריד אותן.

מצרכים

אופן הכנה

  1. במיקסר מקציפים ביצים וסוכר 10 דקות במהירות מקסימלית.
  2. מוזגים פנימה שמן לאט, תוך כדי הקצפה.
  3. מגרדים קליפת תפוז וסוחטים מיץ - אם מתקבלת פחות מכוס של מיץ, משלימים לכוס מידה בתוספת מים. מוסיפים לקערת המיקסר תוך כדי הקצפה איטית.
  4. מוסיפים קמח ומקציפים לאיחוד.
  5. מוזגים לתבנית משומנת ואופים ב-160 מעלות 45 דקות, להשחמה והתייצבות (עד שקיסם יוצא יבש).

הערות

  • משתמשים בקליפה ומיץ התפוזים. צריך כוס מיץ. אם מתקבל פחות מיץ מהתפוזים - משלימים כמות עם מים.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (13)

Avatar

    Avatar

    אחרי שחיפשתי בכל האינטרנט וכל עוגה שהתבאסתי עליה

    Avatar

    תי את המתכון שלך כל כך קל ומהיר ויצא לי הכי טוב מכל הפעמים שניסיתי מתכונים אחרים והעוגה שלך הולכת לשמח מישהיא ליום הולדת אז תודה לך קרין את גדולה מהחיים

    Avatar

    תודה רבה. עשיתי ויצא נפלא. במידה ורוצה על בסיס קקאו איכותי, האם להחליף 10 אחוז מהקמח בקקאו , וכמה צריך להוסיף סוכר?

    Avatar

    ועוד אחת קטנה: אם אחליף למשל חצי כוס קמח עם חצי כוס קוקוס האם יפגע במרקם האוורירי

      Avatar
      Foody Foody

      לא יפגע, זה יהיה טעים ונהדר

      Avatar

      איזה מתכון מנצח!

      Avatar

      תודה רבה על התשובות לעיל ועל הלינקים.

    Avatar

    מה יקרה אם אשתמש בתבנית קוגלהוף של 26? יש צורך לשנות משהו בכמויות? או שזה לא קריטי?

      Avatar
      Foody Foody

      לא יקרה כלום, רק העוגה תצא קצת יותר נמוכה. אפשרות אחרת היא להוסיף 1/4 כמות על כל המצרכים. בהצלחה!

    Avatar

    היי, הכוונה למיץ תפוזים סחוט טבעי או שאפשר גם מבקבוק קרטון? תודה רבה.והאם אפשרי בכול העוגות להעים עם מיץ מהקרטון? ואני משערת שאפשר יהיה להפחית בכמות הסוכר .נכון?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר כמובן להשתמש במיץ מוכן מקרטון או בקבוק, ואכן אפשר להוריד מעט מכמות הסוכר. בהצלחה! וזה נכון לכל העוגות 🙂

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody