ספוג תפוזים (בלי הפרדת ביצים!)

ספוג תפוזים (בלי הפרדת ביצים!) זו עוגה נוסטלגית וטעימה, גבוהה, מרשימה וסופר טעימה, שמכינים בקלי קלות, בתבנית עם חור, בלי להפריד ביצים
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    5

הממ… עוגת ספוג תפוזים כמו של הסבתות… איזה כיף להכין תה חם בחורף ולהגיש לידו פרוסת עוגה כזו… וכמה קל להכין אותה! אמנם אנחנו מלכלכים את המיקסר לכבודה, אבל אני מבטיחה שמקציפים את הביצים שלמות בלי להפריד אותן.

מצרכים

אופן הכנה

  1. במיקסר מקציפים ביצים וסוכר 10 דקות במהירות מקסימלית.
  2. מוזגים פנימה שמן לאט, תוך כדי הקצפה.
  3. מגרדים קליפת תפוז וסוחטים מיץ - אם מתקבלת פחות מכוס של מיץ, משלימים לכוס מידה בתוספת מים. מוסיפים לקערת המיקסר תוך כדי הקצפה איטית.
  4. מוסיפים קמח ומקציפים לאיחוד.
  5. מוזגים לתבנית משומנת ואופים ב-160 מעלות 45 דקות, להשחמה והתייצבות (עד שקיסם יוצא יבש).

הערות

  • משתמשים בקליפה ומיץ התפוזים. צריך כוס מיץ. אם מתקבל פחות מיץ מהתפוזים - משלימים כמות עם מים.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (25)

    Avatar
    ניסים בן נתן

    האם אפשר להחליף את מיץ התפוזים בחלב?

      Avatar
      Foody Foody

      כן רק שאז זו לא תהיה עוגת תפוזים…

    Avatar
    נעה

    אפשר חמאה במקום שמן? אם כן באיזו כמות?

      Avatar
      Foody Foody

      אי אפשר להחליף חמאה בשמן במקרה הזה

    Avatar
    אמינה

    מה עם אבקת אפייה … לא צריך ???

      Avatar
      Foody Foody

      קמח תופח כבר מכיל בתוכו אבקת אפיה

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody