ספוג תפוזים (בלי הפרדת ביצים!)

ספוג תפוזים (בלי הפרדת ביצים!) זו עוגה נוסטלגית וטעימה, גבוהה, מרשימה וסופר טעימה, שמכינים בקלי קלות, בתבנית עם חור, בלי להפריד ביצים
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    5

הממ… עוגת ספוג תפוזים כמו של הסבתות… איזה כיף להכין תה חם בחורף ולהגיש לידו פרוסת עוגה כזו… וכמה קל להכין אותה! אמנם אנחנו מלכלכים את המיקסר לכבודה, אבל אני מבטיחה שמקציפים את הביצים שלמות בלי להפריד אותן.

מצרכים

אופן הכנה

  1. במיקסר מקציפים ביצים וסוכר 10 דקות במהירות מקסימלית.
  2. מוזגים פנימה שמן לאט, תוך כדי הקצפה.
  3. מגרדים קליפת תפוז וסוחטים מיץ - אם מתקבלת פחות מכוס של מיץ, משלימים לכוס מידה בתוספת מים. מוסיפים לקערת המיקסר תוך כדי הקצפה איטית.
  4. מוסיפים קמח ומקציפים לאיחוד.
  5. מוזגים לתבנית משומנת ואופים ב-160 מעלות 45 דקות, להשחמה והתייצבות (עד שקיסם יוצא יבש).

הערות

  • משתמשים בקליפה ומיץ התפוזים. צריך כוס מיץ. אם מתקבל פחות מיץ מהתפוזים - משלימים כמות עם מים.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (36)

    Avatar
    ניסים בן נתן

    האם אפשר להחליף את מיץ התפוזים בחלב?

      Avatar
      Foody Foody

      כן רק שאז זו לא תהיה עוגת תפוזים…

    Avatar
    נעה

    אפשר חמאה במקום שמן? אם כן באיזו כמות?

      Avatar
      Foody Foody

      אי אפשר להחליף חמאה בשמן במקרה הזה

    Avatar
    אמינה

    מה עם אבקת אפייה … לא צריך ???

      Avatar
      Foody Foody

      קמח תופח כבר מכיל בתוכו אבקת אפיה

    Avatar
    לי

    האם העוגה תשמר טוב במקרר או עשויה להתייבש?

      Foody team
      Foody team

      אפשר לשמור במקרר למספר ימים

    Avatar
    אירית

    היי, אני רוצה לאפות בתבנית אלומיניום עגולה בינונית, מה הכמויות?

      Avatar
      טליה בן חמו

      היי, האם ניתן להשתמש בטריק הבקבוק ולהפוך כשחמה כדי שלא תרד ?

      Foody team
      Foody team

      היי, אפשר לנסות. לא מומלץ.

    Avatar
    לי

    עוגה טעימה מאוד מהירה וקלה להכנה!!! ממליצה!!

    Avatar
    אביה יוחנן

    יצאה מעוללה! מה עושים כדי שהעוגה תישאר גבוהה?..יצאה מהתנור גבוהה מאוד.. ובחוץ שמתקררת יורדת.. זה קורה לי עם הרבה עוגות בחושות. מה עושים איתם שישארו בגובה? משאירים בתנור?מוציאים?

    Avatar
    גאולה

    קרין אין על העוגות שלך, תמיד מצליחות לי, אבל אני לא יודעת מה הסיבה שהעוגה הזו יצאה לי גוש בצק, עשיתי הכל מה שכתוב ונאלצתי לזרוק אותה

      Foody team
      Foody team

      תודה רבה! יש להקפיד על הקצפה ממושכת של הביצים והסוכר (שיהיה ממש תפוח, בהיר ויציב). את הקמח מומלץ להוסיף בתנועות קיפול ולא בהקצפה. בהצלחה.

    Avatar
    יובל בנימין

    היי , האם אפשר להכין בתבנית סיליקון עגולה ?

      Foody team
      Foody team

      היי, כן בהחלט. העוגה תצא נמוכה יותר.

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody