
-
זמן הכנה15 דקות
-
זמן כוללשעה
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים5
הממ… עוגת ספוג תפוזים כמו של הסבתות… איזה כיף להכין תה חם בחורף ולהגיש לידו פרוסת עוגה כזו… וכמה קל להכין אותה! אמנם אנחנו מלכלכים את המיקסר לכבודה, אבל אני מבטיחה שמקציפים את הביצים שלמות בלי להפריד אותן.
מצרכים
אופן הכנה
- במיקסר מקציפים ביצים וסוכר 10 דקות במהירות מקסימלית.
- מוזגים פנימה שמן לאט, תוך כדי הקצפה.
- מגרדים קליפת תפוז וסוחטים מיץ - אם מתקבלת פחות מכוס של מיץ, משלימים לכוס מידה בתוספת מים. מוסיפים לקערת המיקסר תוך כדי הקצפה איטית.
- מוסיפים קמח ומקציפים לאיחוד.
- מוזגים לתבנית משומנת ואופים ב-160 מעלות 45 דקות, להשחמה והתייצבות (עד שקיסם יוצא יבש).
הערות
- משתמשים בקליפה ומיץ התפוזים. צריך כוס מיץ. אם מתקבל פחות מיץ מהתפוזים - משלימים כמות עם מים.
תגובות (59)
היי, בהמשך לשאלה שנשאלה לגבי סיר פלא, כמה זמן האפיה אמורה להימשך במידה וזה על גז ולא תנור? והאם בכלל מומלץ ?
היי, לא כדאי להכין את העוגה על הגז משום שהחום איננו מתפזר באופן שווה כמו בתנור והעוגה עלולה להשרף.